V Pardubicích se hrál vyrovnaný zápas, který navíc hlavně v první půli příliš nebezpečných situací a gólových příležitostí před oběma brankami nenabídl.

Snad až posledních pět minut před přestávkou diváky zaujalo: ve 41. minutě si po centru domácího Jeřábka málem dal Funda vlastní gól, když míč odehrál na roh jen těsně vedle Křížkovy branky. Minutu před půlí na druhé straně Táborský po Fundově centru hlavou mířil jen těsně vedle domácí svatyně.

Hned po poločase zahrozili domácí, Kudrna z odraženého míče ale nepovedenou střelou pálil vedle. Deset minut nato na poslední chvíli obrana hostí zabránila, aby se balon dostal až ke Kayambovi, jenž by pohodlně skóroval do prázdné branky. Vzápětí Kayamba z dobré pozice překopl.

Dobré příležitosti zápas rozhodnout ale mělo i Dynamo. V 69. minutě hlavou Táborský mířil nad branku a osm minut nato po rohovém kopu byl na zadní tyči zcela volný Čermák, brankář Knobloch se však stihl ještě přemístit a míč do své svatyně nepustil.

K zajímavým situacím na obou stranách došlo i v samotném závěru.

V 83. minutě vydařenou akci pardubických Ladry a Valenty zakončil pohotově Řezníček a míč orazítkoval tyč Křížkovy branky!

Minutu nato po dlouhém míči za obranu postupoval na pardubickou branku Benát a Přibylovi nezbylo nic jiného, než zatáhnout za záchrannou brzdu a hostujícího kapitána na hranici vápna zezadu stáhnout. Dle názoru hostí už ve vápně, sudí ale sice provinilce vyloučil, nařídil ale jen trestný kop a z něj Táborského ránu k tyči brankář Knobloch stačil vyrazit…

„K velkému vápnu Pardubic letěl odkopnutý míč a já viděl, že jejich obránce tu situaci nějak špatně odhadl, tak jsem se toho snažil využít a dát tam tělo. To se mi povedlo a jemu nezbylo, než mě faulovat. Myslím ale, že to bylo ještě před vápnem. Penalta tudíž asi ne," uznal Petr Benát. „Bod venku ale není špatný," dodal ještě.

Pardubice - Dynamo 0:0 - ŽK: Kovář – Kalod. ČK: 84. Přibyl (Pardubice). Diváci: 558. Rozhodčí: Machálek – Vlček, Černý. Pardubice: Knobloch – Přibyl, Šejvl, Jeřábek, Pospíšil – Kim Te-won (80. Valenta), Kudrna, Řezníček, Kovář (64. Fusek) – Kayamba (90. Zavadil), Ladra. Dynamo: Křížek – Klesa, Šourek, Novák, Funda – Wermke (74. Pešek), Benát, Čavoš, Čermák, Táborský – Kalod.

Výhra po osmi kolech

Fotbalisté Táborska konečně prolomili černou sérii a po osmi zápasech bez výhry získali v Prostějově po hektickém závěru tři body. Pozvali tak fanoušky na prestižní derby s Dynamem, které se na Soukeníku bude hrát už tuto sobotu (referát z Prostějova připravila Kateřina Betáková).

V 10. min. Ciku po Džafičově centru otevřel skóre a krátce nato běžel sám na bránu Fulnek, ale Kofroně nepřekonal, zatímco domácí Štrombach mířil přesně a místo 0:2 to bylo 1:1. Velkou šanci pak sice spálil Džafič, ale Nešický už nahrávkou Cikua nepohrdl, a tak hosté do kabin po půli, v níž svého soupeře jednoznačně přehrávali, šli za stavu 1:2

Po změně stran už tolik rušných akcí před oběma brankami k vidění nebylo.

O to víc dramatický však byl závěru zápasu!

V 88. min. po Šteiglově centru Nekuda střelou ke vzdálenější tyči vyrovnal a zdálo se, že se body budou dělit. V nastavení ale hosté kopali přímý kop, po zákroku Aleše Schustera sudí odpískal penaltu a tu Hanzlík proměnil. „Penaltě naprosto nerozumím. Ucítil jsem kontakt s protihráčem a společně jsme padli. Vstával jsem s tím, že pokud šlo o faul, tak ze strany soupeře," hájil se na klubovém webu pardubický zadák.

„Myslím si, že jsme určitě byli celý zápas lepším týmem," vyzdvihl trenér hostí Petr Frňka. „V první půli jsme měli opravdu hodně situací na to, abychom dali gól, ale bylo i hodně akcí, které jsme slibně rozjeli, jenže pak jsme chybovali ve finální přihrávce a nedotáhli je až do konce," litoval. „Ve druhé půli si soupeř vytvořil jedinou šanci a z té jsme inkasovali… V závěru zápasu jsme ale ještě strhli hru na svou stranu a Aleš Hanzlík dokázal z penalty rozhodnout. Jsem rád, že jsme hektický závěr zvládli," oddechl si kouč Táborska.

Prostějov - Táborsko 2:3 (1:2) - Branky: 15. Štrombach, 88. Nekuda – 10. Ciku, 25. Nešický, 90.+1 Hanzlík (11). ŽK: Skwarczek, Petržela, Fládr, Kroupa, Rus – Džafič, Kavlach. Diváci: 460. Rozhodčí: Dresler – Kubec, Frimmel. Prostějov: Kofroň – Machynek (34. Petržela), Sus, Rus, Hirsch – Štrombach, Skwarczek, Schuster, Fládr (68. Šteigl) – Píchal (46. Nekuda), Kroupa. Táborsko: Toma – Cíferský, Mráz, Navrátil, Hanzlík – Fulnek, Džafič, Kalvach (89. Kočí), Nešický, Ciku – Mrázek (73. Presl).