„Abych pravdu řekl, statistiky si nehlídám. V první lize mám odehráno přibližně do stovky zápasů, ve druhé lize to nějaká stovka také byla,“ vrátil se ke svým angažmá v barvách Příbrami, Bohemians Praha, Viktorie Žižkov a Vlašimi dvaatřicetiletý střelec. Do Mirovic přestoupil před sezonou, kterou zrušil koronavirus.

Co vlastně zkušeného hráče vedlo, že se ve třiceti letech rozhodl přejít z vrcholového fotbalu do krajských soutěží? „Již se tak trochu zdravotně rozpadám,“ říká Matěj Štochl s úsměvem a pokračuje: „Šel jsem především za dobrou partou. Znám se zde se spoustou lidí i z mimofotbalového života a dá se říci, že mám v Mirovicích částečně i rodinu. Takže to byla pro mne jasná volba.“

Pavla Sajtlová si práci s fotbalisty Písku užívá.
Chodím si mezi kluky odpočinout, říká Pavla Sajtlová

Na hřišti je vidět, jak zkušeného harcovníka fotbal stále baví. „Opravdu si to užívám. A užíváme si to všichni. Nemáme ambice nahoru a snad ne ani dolu. Mančaft je velmi dobrý, i když nás v posledních týdnech trápí marodka. Například před zápasem devátého kola ve Čkyni nám chybělo šest kluků, kteří pravidelně naskakují do hry. Ale jak říkám, máme super partu, která i tyto potíže dokáže na hřišti dohnat,“ chválí si angažmá v Mirovicích Matěj Štochl.

A právě ve Čkyni dával dva góly, ten druhý hlavou po prudkém centru. Kudy tedy vede cesta za záda gólmana? „Nejraději střílím pravou nohou, protože levá je na opírání a hlava na poslouchání. Při té brance hlavou jsem se modlil, aby to šlo směrem někam na bránu, dodal mirovický kanonýr.

Štěpán Koreš táhne Písek v ČFL a současně již předává zkušenosti mladým hráčům jako trenér.
Trénování mladých fotbalistů si užívám, říká zkušený Štěpán Koreš

Mirovice jsou jako nováček I.A třídy štikou soutěže a tlačí na nejvyšší příčky tabulky. To před soutěží čekal asi málokdo. „Sice jsme nováčkem, ale myslím si, že máme na tuto soutěž velice slušný kádr. Bohužel jsme se však ještě ani na jeden zápas nesešli v plné sestavě. Ale naštěstí máme kádr mužstva dostatečně široký, takže dokážeme případné absence nahradit. Docela se nám zatím daří,“ zhodnotil spokojeně dosavadní vývoj soutěže z pohledu SK Mirovice Matěj Štochl.