„Zejména pro naše mladší hráče to bude škola jako hrom, protože Ingolstadt hraje druhou bundesligu, a to je hodně kvalitní soutěž," upozorňuje trenér František Cipro, který navíc stále ještě nebude mít k dispozici kompletní tým. „Javorek a Bakala nestihnou ani začátek ligy, Machovec lehce začíná, Hanzlík stále ještě nemá povolení k zápasům. Debut si odbyde nový muž Zeba a aspoň na část zápasu snad do hry zasáhnou i Sandro s Halamou," věří budějovický kouč.

Dějištěm zápasu Dynama s účastníkem II. německé bundesligy bude rakouské městečko Altenfelden, ležící kousek za Rohrbachem.

Kam na fotbal o víkendu?

Týden po tradičním turnaji v Nové Včelnici bude dějištěm dalšího kvalitně obsazeného turnaje tuto sobotu Hluboká nad Vltavou, kde se představí oba nejlepší jihočeské celky Dynamo ČB a Táborsko, velkým magnetem jistě bude účast prvoligového nováčka z Jihlavy a vodu může čeřit i suverénní vítěz III. ligy Chrudim.

Loni se I. ročník hlubockého turnaje vydařil. „Měli jsme zajištěné i počasí, vždyť nevídaná bouřka s průtrží mračen přišla až těsně po předání posledních cen," usmíval se manažer hlubockých fotbalistů Pavel Mádl. „Škoda jen, že nepřišlo víc diváků," zalitoval, jedním dechem ale dodal, že tentokráte by jich mělo přijít víc. „Loni se turnaj hrál v pracovní den, teď bude v sobotu, což je hlavně pro fanoušky odjinud vhodnější termín."

Pořad hlubockého turnaje: Dynamo – Chrudim (11), Táborsko – Jihlava (13), o 3. místo (16), finále (18).

O přestávce mezi kvalifikačními zápasy a duely o konečné pořadí chtějí pořadatelé na ploše ocenit i úspěšné mládežnické týmy. „Jak naši žáci, tak dorostenci letos postoupili z I. A třídy do krajského přeboru," říká Mádl hrdě a dodává, že součástí turnaje bude i vložený program, dle něj kulturně-sportovní.

„Bude tam nějaká hudba, možná nějaká kultura, což ještě upřesňujeme. Chystáme pro návštěvníky i menší překvapení," zve diváky na sobotu do hlubockého sportovního areálu Pavel Mádl.

Atraktivní fotbalová klání do redakce na víkend nahlásili i pořadatelé z dalších míst.

Na setkání legend čs. fotbalu zve Blaník Strunkovice, kde v sobotu domácí tým změří síly s výběrem čs. internacionálů, sestaveným mistry Evropy 1976 Panenkou a Dobiašem (mj. Levý, Poborský, Prokeš, Straka, Hruškové, Štambacher, herec Trojan, zpěvák Hložek a další). Zápas začne v 17.00, bohatý program pro děti i dospělé ale bude už od 13 hod.

Na pohárový turnaj do Počátek se v sobotu vydá juniorka Dynama (dále Znojmo, Vlašim, Jihlava 21, výkop 13.00).

V Milevsku je v sobotu od 12 hodin 18. ročník klání o Pohár ZVVZ a 1. ročník memoriálu Jardy Dědourka (Táborsko B, Příbram 21, Písek, Milevsko).

V mem. Miroslava Ježka se v Olešníku v sobotu vedle domácího týmu zúčastní Vodňany, Jankov a Dříteň (12.30).

Kvalitní účast hlásí na sobotu i Borotín: Pacov, Hluboká a týmy Táborska a Hradce Králové U21 (výkop v 9.00).