„Zůstali jsme dlužni především našim příznivcům. Doma se nám totiž na podzim nedařilo podle představ a poztráceli jsme příliš bodů. Na hřištích soupeřů nám to svědčilo víc a získali jsme tam i víc bodů,“ konstatuje třeboňský trenér Zdeněk Procházka.

Mrzí jej především dvě porážky. „S Olešníkem jsme prohráli zcela zaslouženě, Oseku jsme zase podlehli gólem, který vůbec padnout neměl. Na druhou stranu si cením třeba výhry nad Katovicemi. V tomhle duelu jsme nebyli lepší, ale vůlí a odhodláním jsme dokázali kvalitního protivníka zdolat,“ zmínil kouč a připomněl i dobré výkony a vítězství v Rudolfově a Čimelicích.

Mužstvo Jiskry zahájilo zimní přípravu 15. ledna a naplno využívá kvalitních podmínek, které mu Třeboň skýtá.
„Trénujeme třikrát týdně na umělce v areálu Hliník, k tomu o víkendu hrajeme přípravné zápasy a jednou týdně máme rehabilitaci v lázních Aurora. Nemáme si rozhodně nač stěžovat, zázemí je vynikající,“ přikyvuje Zdeněk Procházka.

Trochu jej však trápí fakt, že během tréninkového procesu nemohl využít kompletní kádr.
„Představoval bych si vyšší účast hráčů. Bohužel, do tréninků zasáhly nemoci, dovolené a také pracovní zaneprázdnění některých z nich. Úroveň přípravy je však dobrá a ti, co ji absolvovali kompletní, jsou na tom teď velmi dobře herně i fyzicky. Ale více se samozřejmě ukáže až v ostrých zápasech o body,“ je si vědom zkušený kouč.

Ten se musel během přestávky rozloučit s dvěma hráči.
„Marek Malický a Jiří Divoký se vrátili do Kaplice. Bylo to jejich přání především kvůli dojíždění,“ informoval.
Novou tváří v týmu z lázeňského města je Petr Koktavý, který přišel z Veselí nad Lužnicí a uplatňuje se na postu stopera či záložníka.

Třeboň může sáhnout i pro pendly z béčka, které působí v Břilicích, přesto by kouč uvítal početnější soupisku.
„Kdybychom měli společně s béčkem o pět šest hráčů víc, bylo by to mnohem lepší. Pokud přijde víc zranění, už je problém,“ tvrdí a hned vypočítává, že na marodce se nachází Tomáš Lonsmín, Ladislav Nekvinda a Pavel Tůma.

Kostra mužstva však zůstává stejná. Spolehnout se může na brankáře Jakuba Skálu, jemuž zdatně sekunduje i mladík Jakub Kopecký. V obraně by měl tvrdit muziku především stoper Ondřej Cahyna. „V oporu se vypracoval třeba Prokop Pučejdl, v ofenzivě očekáváme dobré výkony a potřebné góly od Martina Průchy či Karla Holzepla,“ jmenuje Zdeněk Procházka některé hráče, na něž by měl ve větší míře spoléhat.

A jaké cíle si v Třeboni pro jaro stanovili? „Od vedení jsme dostali úkol skončit do osmé příčky. To se nám na podzim o jedno místo nepovedlo splnit, takže se o to musíme pokusit v druhé části sezony. Každopádně bychom si ale rádi vedli o mnoho lépe na svém stadionu, už jen kvůli našim fanouškům, kteří dobré výsledky očekávají. Ale nebude to jednoduché, protože máme velice těžké rozlosování,“ prohlásil.

Fotbalové jaro Jiskra odstartuje v neděli 18. března, kdy doma přivítá desáté Dražice (10:30 hodin). Už tento duel může o ambicích třeboňských fotbalistů hodně napovědět.