Jiří Stiegler s fotbalem začínal před více než sedmdesáti lety jako malý kluk ve Strakonicích v bývalém Fezku a brzy si získal renomé jako nadějný brankář, jenž působil též v Písku a v Pardubicích, kterým pomohl do ligy. Slibnou kariéru  však ukončilo předčasně zranění ramene.

U fotbalu zůstal i po hráčské kariéře, ať už jako trenér, funkcionář nebo rozhodčí. Právě s píšťalkou si ve fotbalových kruzích získal největší jméno, protože řadu let pískal I. československou ligu (odřídil 145 duelů) a dokonce byl zařazen i na listinu FIFA. "Nikdy nezapomenu na kvalifikaci na MS v Itálii mezi Skotskem a Francií v roce 1989, kdy jsem v Glasgowě pískal před osmdesáti tisíci diváky. Ta atmosféra byla úžasná, fantastická, neskutečná, až mi šel mráz po těle. Skotové vyhráli 2:0, ale já spíš než ten výsledek mám před očima chvíle, kdy skotští dudáci hráli hymnu a celý stadion ji zpíval. Tenkrát si něco takového nikdo neuměl představit. Za celý zápas nespadla na hřiště jediná konfeta, natož prskavka. Všichni diváci devadesát minut fandili a zpívali," vzpomněl na svůj největší zážitek s píšťalkou Jiří Stiegler.

Po ukončení rozhodcovské kariéry působil jako předseda komise delegátů a později šéfoval i komisi rozhodčích. V letech 2001-2003 byl ředitelem Českých Budějovic, ale poté se vrátil do role delegáta.

V neděli Jiří Stiegler oslaví osmdesátku a k jistě četným gratulantům se připojují také sporťáci Deníku.

Ve fotogalerii Jana Škrleho je Jiří Stiegler ve společnosti mnoha krajských i republikových fotbalových osobností.