Trenér Petr Frňka se po remíze 2:2 netajil svým zklamáním.

Před zápasem jste dali jasně najevo, že půjdete jedině za třemi body. „Doma musíme vyhrávat," řekl jste. Proč to nevyšlo?

Chtěli jsme vyhrát a řekl bych, že to bylo docela i vidět, že jsme od začátku za tím vítězstvím šli.

Zaskočil vás Frýdek něčím?

My věděli, že soupeř bude chtít hrát rychlý přechod, brejk a standardku. Myslím, že jsme na to byli i dobře připraveni. Relativně brzy jsme šli do vedení, dle mě zaslouženě. Měli jsme i další příležitosti a řekl bych, že hra se i vyvíjela tak, jak jsme chtěli a jak jsme si představovali.

Ani vyrovnávací gól s hráči nezamával?

Když to řeknu v uvozovkách, tak soupeř prvně přelezl půlku a hned nám z toho dal vyrovnávací gól… Dál jsme ale měli zápas v rukou a ještě do konce poločasu jsme šli do vedení 2:1.

Čím si vysvětlujete, že se hlavně ve druhé části druhé půle obraz hry tak změnil?

I pro mě je to úplně nepochopitelné a hlavně to pro mě je obrovské zklamání. Hráči prostě začali bránit výsledek, přitom já nic takového od nich nechtěl. Právě naopak, počítali jsem s tím, že to Frýdek bude muset otevírat a my tudíž musíme hrát stále aktivně a v přechodové fázi odvážně. Jenže my právě v této fázi utkání míče strašně rychle ztráceli a soupeři umožňovali, aby se dostával za naši obranu. To byla velká chyba a jak už jsem řekl, pro mě velké zklamání. Místo toho, abychom dali třetí gól a dohráli to v klidu, jsme hosty nechávali dostat se dlouhými míči do tlaku. O vyrovnání jsme si koledovali.

Jak moc vám chyběl Traoré?

Samozřejmě, že takový hráč schází, ale prostě je pryč. A stejně by v tomto zápase stejně nehrál, neboť měl z minulého utkání červenou kartu. Měl super formu a je to hráč, který uměl ostatní hráče strhnout. Není to však o jednom hráči.

Těší vás, že po delší době si naopak zase zahrál Javorek?

Jsme rádi, že se Petr vrací do hry. Už před týdnem hrál za béčko, ale předtím dlouho nehrál a myslím, že bylo i teď vidět, že už toho má plné zuby. Proto střídal, ale že je zase zpátky, nás samozřejmě těší.