Právě ochránce branky Táborska po zápase odpovídal na dotazy Deníku jižní Čechy.

Ani v pátém utkání v řadě jste ve druhé lize neprohráli, a přestože doma jste dva body ztratili, remízu zřejmě berete. Je to tak?

My chtěli už od začátku zápasu hrát úplně jinak, než jak tomu bylo. Chtěli jsme Zlín zatlačit, jenže místo toho jsme se zpočátku museli spíše bránit a hosté byli víc na míči. Měli i nějaké střely a nějaké závary, naštěstí gól nedali. Nicméně vstup do utkání se nám vůbec nepovedl, nemohli jsme se dostat do hry, a proto nás Zlín přehrával.

Nezaskočil vás v úvodu zápasu Zlín svou aktivitou? Řekl bych totiž, že jste si v první půlhodině zachytal víc, než jste sám možná předpokládal…

Takové nahoru dolů to bylo vlastně celý zápas a Zlín měl po celou tu dobu nebezpečné brejky. My s tím počítali a věděli jsme, že Zlín bude mít nebezpečné a rychlé kraje. To se potvrdilo a hosté skoro každý svůj brejk i zakončili a my si vzadu museli dávat hodně velký pozor, abychom se dokázali ubránit.

Ubránili jste se i díky tomu, že vy osobně jste hned v prvních deseti minutách kryl tři ostré střely a navíc i gólovou hlavičku Kroči. Byla právě ta pro vás nejobtížnější?

Asi ano. Já se v tu chvíli už přesouval na druhou stranu, když tam najednou vyplaval hráč a já to už jen reflexivně nohou vykopl. Byly tam i nějaké střely ze střední vzdálenosti, ale že by si Zlín jinak vytvořil nějakou vyloženou šanci, to si nemyslím.

Kapituloval jste jen jednou, navíc tomu gólu se asi dalo zabránit. Nejdřív jste při Malchárkově hlavičce měli štěstí, protože mí se odrazil od spojnice břevna a tyče, zato při následné dorážce vás vaši spoluhráči tak trošku nechali na holičkách…

Propadl nám tam balon ve vápně a je škoda, že jsme ho nedokázali z první uklidit pryč. Ten hráč si to tam míč ještě dvakrát třikrát posunul a teprve pak vystřelil, což se prostě nesmí stávat. Neměl by mít ani milimetr prostoru, jenže my mu ho nechali spoustu a on toho tudíž využil.

Navíc se mu povedlo vystřelit na zadní tyč, takže nárok zasáhnout jste asi neměl?

Navíc střílel ještě přes hráče, a byť jsem se snažil ještě zareagovat, zůstalo bohužel jen u té snahy.

Zlín tady potvrdil svou sílu, bod tudíž berete?

Před zápasem byly naším cílem tři body, ale vzhledem k průběhu zápasu, kdy to skutečně bylo nahoru dolů, a navíc z naší strany to nebyl zrovna příliš povedený zápas, tak sice neříkám, že 1:1 je pro nás super výsledek, ale nakonec i ten bod bereme. Hráli jsme doma, takže jsme dva body ztratili, i ten jeden se však počítá.

Třeba teď venku zase naopak nějaké plusové body přivezete…

Jedeme do Karviné a víme, že nás tam nečeká lehký zápas, chceme se ale v týdnu na něj dobře připravit, abychom šňůru zápasů bez porážky ještě prodloužili.