Byť generálka Dynama připomínala spíše hru kočky s myší, trenér David Horejš si zápas pochvaloval: „Dali jsme sedm gólů a měli tam pěkné věci a dobré akce. Jsem rád, že jsme ty góly dali a věřím, že nám to pomůže.“

Hráči Dynama si sedmi pěknými góly spravili chuť po derby s Táborskem, kdy v první půli své šance zahazovali až s neuvěřitelnou lehkomyslností. „Něco jsme si k tomu řekli a na tréninku se tomu hodně věnujeme. Klukům říkám, aby do té každé šance šli naplno,“ zdůraznil trenér Dynama a připomněl, že i proti Benešovu, byť jeho svěřenci dali sedm gólů, další šance ještě nevyužili: „Za stavu 1:0 jsme měli dvě tisíciprocentní gólovky, které prostě je třeba tam dotlačit,“ podtrhl.

S Benešovem fotbalisté Dynama hrají generálky už tradičně a vždy byl dobrým soupeřem, tentokráte však jeho hráči při vši snaze nestíhali. „Bylo vidět, že třetí liga začíná později a že my jsme přece jen už ve zcela jiné fázi přípravy,“ nepřeceňoval výsledek Horejš. „Na druhou stranu nechci výkon našeho týmu snižovat, určitě spokojenost. Teď v neděli proti Třinci to nicméně bude úplně jiný zápas.“

Do startu nového ročníku II. ligy chybí už jen poslední dny a kádr týmu už se rýsuje. „Z hráčů na zkoušku odešli Laňka, Rychnovský a Frýdek, naopak Gebert a Koval už podepsali smlouvy a v týmu zůstávají i mladíci Fišl a Havelka, jenž proti Benešovu pro menší zdravotní potíže nehrál,“ informoval Horejš a nevyloučil příchod ještě jedné posily: „Je docela možné, že v úterý na tréninku bude jeden nový útočník,“ usmál se, zároveň ale ocenil i výkon Lukáše Poučka. „Opět dal gól a v přípravě mu to tam padá. Rozhodně mu post vpředu svědčí a může nám tam být i v sezoně hodně platný,“ uzavřel Horejš.

Fotbalisté Táborska po výhře v derby s Dynamem 3:1 porazili v generálce i ambiciózní juniory pražské Slavie 3:2, byť v půli prohrávali 0:1. Zlom nastal po půli, kdy za Musiola přišel do hry nový muž týmu Ibrahim Ndiyae, jenž hattrickem skóre otočil.

Dle trenéra Kamila Tobiáše generálka pro jeho svěřence nebyla vůbec jednoduchá. „Slavia k zápasu přijela s velmi mladým kádrem a hrála náročný, velmi běhavý fotbal. My si ale s tím museli nějakým způsobem poradit,“ uvedl kouč Táborska pro klubový web. „Přestože jsme v poločase prohrávali 0:1, měli jsme čtyři brankové příležitosti, které jsme však neproměnili. To se změnilo k lepšímu ve druhém poločase, kdy jsem stáhl Musiola a nahradil ho Ibu Ndiayem, který zvládl hattrick během dvaceti minut,“ ocenil Kamil Tobiáš. „Škoda jen, že jsme si nechali dát v závěru zápasu kontaktní branku. Dle mého názoru jsme totiž měli spíše nějakou branku ještě přidat, než v závěru utkání inkasovat a dostat tím soupeře zpět do hry,“ uzavřel trenér Táborska.

Ten může počítat v nové sezoně s další posilou svého týmu, protože k Jordánu přichází na roční hostování z mistrovské Viktorie Plzeň nadějný záložník Lukáš Pfeifer. Devatenáctiletý mládežnický reprezentant fotbalové prostředí v Táboře velmi dobře zná, neboť zde s fotbalem začínal a poté přestoupil do českobudějovického Dynama a následně do plzeňské Viktorie.