„Šel jsem do Budějovic s cílem dostat se do základu a hrát ligu," říkal po příchodu na jih Čech v rozhovoru pro Deník. Sám ale věděl, že snadné to mít nebude. „Konkurence je tu veliká," dodal.

Prvních šest kol v lize jste hrál pravidelně, od zápasu s Duklou jste ale chodil už spíše jako střídající hráč. Proč ta změna?

Přišel nový trenér a rozhodl se pro jinou sestavu. Což já samozřejmě musím respektovat a makat naplno, abych se dostal zase zpátky.

V zimě zatím v přípravných zápasech dostáváte dost šancí, jak tuto část sezony hodnotíte?

Výsledkově se nám začátek zimní přípravy moc nepovedl, ale všichni věříme, že teď půjde forma nahoru. Do ligy už chybí jen tři týdny, tak se budeme snažit i v přípravě mít co možná nejlepší výsledky. Že tomu tak zatím spíše nebylo, nás všechny samozřejmě mrzelo. Pro pohodu v kabině určitě je lepší, když se vyhrává. Ale jak říkám, všichni věříme, že s blížící se ligou se bude lepšit i naše hra a že i trenér bude spokojen.

První zápasy trenér střídal i dvě celé jedenáctky, teď už se snaží sestavu víc stabilizovat. I to možná zpočátku mělo vliv na výsledky, ne?

Je to možné, ale podobně k tomu přistupovaly i další kluby. Teď už se trenér jistě bude snažit, aby se základní sestava co nejvíc sehrála.

Věříte, že byste se mohl do základu na levý kraj obrany zase vrátit?

Jarda Machovec je na marodce, až se vrátí do týmu, jistě se taky bude chtít do sestavy dostat. Uvidíme.

Teď vás čeká ostrý test v Rakousku, kde ve středu hrajete proti Salcburku a v sobotu ve Vídni s Rapidem. Těšíte se na tak atraktivní zápasy?

Jsou to hodně silní soupeři a dá se počítat, že trenér se bude snažit i v těchto zápasech hledat optimální složení pro ligu.