V prvním vzájemném zápase jste v létě ve Vlašimi vyhráli, doma jste s ní ale na jaře padli a tři body si Vlašim vezla i tentokráte. Čím si to vysvětlujete?
To nevím… Vlašim je nepříjemný soupeř, jsou tam rychlí hráči, není lehké je přehrát. My jsme prakticky celý první poločas prospali, báli jsme se hrát, a to se nám vymstilo. Druhou půli jsme to doháněli a Vlašim jsme zatlačili, jenže pak to Vyhnal krásně trefil na 2:0. My sice nějaké šance měli, bohužel se nám teď nedaří dávat góly.

Nějaké šance jste měli, ale ty dvě největší jste zřejmě měl vy osobně. Hlavně ta první se zdála být hodně veliká…
Obě ty moje šance byly stoprocentní. ty se prostě musí dát… Když se na této úrovni takové tutovky nepromění, je obtížné vyhrát. Je to velká škoda a je mi to opravdu hrozně moc líto.

Hlavičkoval jste po Peškově nahrávce sice v pádu, nicméně z hranice malého vápna. Proč to nebyl gól?
Já se hlavně snažil balon hlavou trefit, což se mi sice povedlo, bohužel míč skončil vedle brány.
Jaké to je naskočit do zápasu až v jeho průběhu?

Je to jiné, než když jste na hřišti od začátku. Přece jen nejste úplně rozcvičený a není snadné se do hry hned zapojit. Já si dal podél lejny dvě délky a šel jsem hned na to. Trošku se zpočátku hůř dýchá, ale postupem času se do hry dostanete.

Přesto jste měl ty dvě zmíněné příležitosti, a kdybyste je proměnil, byl byste mužem zápasu. Hodně vás to mrzí?
Mrzí mě to strašně moc. Asi mi to potřebné štěstíčko chybělo. Jak už to tak bývá, jednou nahoře, jedno dole…

Kdybyste vyhráli, dostihli byste první Opavu. Neměli jste to v hlavách až příliš?
Je možné, že jsme to psychicky neunesli a že se to na naší hře podepsalo. Jak už jsem říkal, hlavně v první půli to byla z naší strany bída. Báli jsme a byli podělaní, i když nevím z čeho… Je to ale za námi a ztrátu tak velkou nemáme. Teď musíme v zimě tím víc pracovat a na jaře to odmakat.

VYHNAL DAL DYNAMU OBA GÓLY
Oba góly Vlašimi v Českých Budějovicích vstřelil exslávista Pavel Vyhnal, jenž před šesti lety působil půl roku na hostování v tehdejším Spartaku Sezimovo Ústí.

V sobotu na Střeleckém ostrově vedle dvou gólů si na své konto připsal i dvě žluté karty, tu druhou za zakopnutí míče dvacet minut před koncem. „Pavel se mi v šatně omlouval, já mu ale řekl, v pohodě, zvládli jsme to,“ dal trenér Petr Havlíček najevo, že Vyhnal dvěma góly svůj prohřešek odčinil. Tím spíš, když Vlašim výhru 2:0 udržela…

Sám hráč si ale byl vědom, že udělal chybu. „Já myslel, že jsem ještě ve hřišti a chtěl jsem balon nakopnout nahoru na útočníky. Už jsem ale byl za lajnou a letělo to na tribunu, takže to vypadalo, že jsem míč zakopl. Proto mi rozhodčí tu kartu dal asi právem,“ připustil sedmadvacetiletý útočník Vlašimi.

První gól v Č. Budějovicích dal po rohu a po vyhraném souboji s brankářem Jindřichem Staňkem. „Já to chtěl boxovat, byl jsem však špatně pod balonem. Ale jednoznačně moje chyba,“ nehledal žádné výmluvy budějovický gólman.

Ten byl bezmocný i proti Vyhnalově dělovce z voleje, která se od břevna odrazila za jeho záda. „Když vám to padá, padne tam skoro všechno. Já do toho jen bouchnul a spadlo to tam krásně,“ culil se Vyhnal, jenž svůj svůj podzimní účet završil v Č. Budějovicích na jedenáct gólů. „V Budějovicích se nám daří a jeli jsme sem s cílem vyhrát. Na Budějky si tak nějak věříme a opět se to potvrdilo,” uzavřel.

DYNAMO VOLÍ HRÁČE PODZIMU
Příznivci druholigového Dynama mohou tradiční anketě, která už běží na klubových stránkách, vybrat nejlepšího hráče svého klubu v podzimní části letošní sezony.

Do hlasování byli zařazeni fotbalisté, kteří v áčku odehráli na podzim alespoň 150 minut. Známky od 1 do 10 (1-nejhorší, 10-nejlepší).

Soutěž začala v neděli a hlasovat je možno na oficiálních internetových stránkách www.dynamocb.cz do zítřka. Každý z hlasujících může hlasovat maximálně jednou. Před odesláním je nutno uvést všechny potřebné údaje (jméno, email a poštovní adresu).

Provozovatel hlasování, kterým je fotbalový klub SK Dynamo Č. Budějovice, a.s., se zavazuje, že tyto poskytnuté osobní údaje nebudou dále šířeny třetím osobám. Odpovědi s neúplnými údaji však nemohou být do hlasování zařazeny (případné dotazy je třeba směrovat na email astrouha @dynamocb.cz).