Po utkání se Žižkovem, které Dynamo vyhrálo 4:1, odpovídal Jan Vondra na dotazy Deníku jižní Čechy.

V zápase jste svou hlavičkou otevřel skóre. Jak jste celou tu akci viděl?
Byla tam standardka, Kuba Pešek kopal jakýsi zkrácený roh, já viděl, že na přední tyči je hodně prostoru, tak jsem se snažil tam naběhnout a Peša mě fantasticky trefil. Mně stačilo to jen líznout na zadní tyč. Skvěle sehrané, od Peši skvělý míč.

První vstřelený gól v novém klubu, to vás jistě bude něco stát do klubové kasy…
Už jsem slyšel od Tábora (Ivo Táborského – pozn.), že si mám nějaké penízky klukům do kasy připravit…

U toho vašeho jednoho gólu nemuselo ale zůstat, ke konci jste tam měl ještě další hodně velkou šanci, když se vám povedlo dlouhý balon zpracovat hrudí přesně do běhu, ale v koncovce jste neuspěl. Proč to nebyl gól?
Možná, že jsem měl střílet na zadní tyč, viděl jsem tam ale ještě Páťu Švantnera, tomu bych to dával úplně do prázdné brány, bohužel to ale nevyšlo. Jak říkám, možná jsem měl střílet.

Třeba si ten svůj druhý gól schováváte až na mistrák?
Jasně, nerad bych se vystřílel už v přípravě. I když ty góly u mě jsou spíše raritou a ne, že bych je dával až tak běžně…

První půli jste hrál na levém kraji obrany, po půli na pravém. Vám je jedno, zda hrajete levého, či pravého beka?
Že mě trenér může využít jak vpravo, tak i vlevo, mě spíš těší. Vpravo sice až tak často nehraji, hrát zprava pro mě nicméně až tak velkým problémem není.

Co k utkání se Žižkovem? Vyhrát 4:1 s tak silným soupeřem asi i v přípravě potěší?
My k zápasu chtěli přistoupit už jako k mistráku. Prostě makat od začátku a brát to vážně. Myslím si, že se nám to povedlo, odehráli jsme dobrý zápas. Brzy jsme dali gól, pak jsme dostali na 1:1 z jejich krásné akce, nějakou dobu hráli v deseti a na chvíli vypadli ze hry, ale zbytek zápasu už jsme zase měli úplně pod kontrolou. Škoda jen, že jsme nedali ještě víc branek, šancí jsme měli dost.

Jak byste zatím hodnotil své angažmá v Budějovicích?
Spokojenost. Příprava běží dobře, všechno šlape, trénujeme naplno. Konkurence je tady veliká a o základní sestavu se musíme všichni porvat, všichni tam jsme na stejné startovní čáře. Nikdo nemá nic jistého, všichni musíme makat naplno. Hlavně musíme všichni táhnout za jeden provaz, abychom to dotáhli do cíle, který před sebou máme.

Trenér proti Žižkovu už nestřídal tolik hráčů jako předtím, už začínáte ladit formu?
Je to tak, proto ti mladší kluci, aby měli herní vytížení, šli hrát za devatenáctku. My už to asi směřovali více k mistrákům. Byť času do sezony ještě je dost.

Jistě se už ale těšíte, až to zase vypukne?
Samozřejmě, ta příprava je hrozně moc dlouhá, dva měsíce, to je moc. Všichni se už na mistráky těšíme.