Vítězný tým se posunul do čela tabulky, nováček od Vajgaru opět klesl až na dno.

V dalším kole Hradec v neděli 29. září doma přivítá předposlední ZČE Plzeň (16.30), což by měl být rozhodně přijatelnější protivník, a pokusí se vybojovat premiérové vítězství.

PÍSEK – J. HRADEC 4:0 (1:0)
Karel Musil, trenér FC Písek (1. místo): „V utkání jsme se pomalu rozjížděli, soupeř v prvním poločase pozorně bránil, vycházel z hlubokého bloku a zahustil prostor před pokutovým územím. I když jsme se na jeho hru v týdnu připravovali, nedokázali jsme se prosadit. Chybělo mi tam přečíslení a jednoduchá akce ze strany. A musím říct, že jsme i trochu podcenili některé situace v obranné činnosti, jejichž řešení si představuji docela jinak. To byla moje výtka hráčům o přestávce v kabině. Jsem rád, že se nám podařilo v prvním poločase vstřelit aspoň jeden gól, i když šancí jsme měli dost. Mrzí mě jedna věc, že po krásných kombinačních akcích, kdy měl přijít jejich vrchol v podobě gólu, jsme je nedůrazně zakončili nebo nám ve skórování zabránil velmi dobře chytající brankář Hulík. A někdy i s notnou dávkou štěstí. Některé góly, které soupeř ve druhé půli inkasoval, byly hodně laciné. Tam už se projevila naše větší fotbalová zkušenost. Hru jsme více roztáhli, snažili se o mnoho lépe kombinovat ze stran a hlavně zlepšit finální fázi."

FC PÍSEK
Satrapa – Holub (76. Basaraba), Kubiš, Sajtl (86. Urych) – Motejzík, Kalášek – Kunc (64. Šťastný), Polodna – Voráček, Zušťák, Chytrý (68. Klíma).

Marek Černoch, trenér FK J. Hradec (16. místo): „Utkání pro nás nedopadlo dobře. Do Písku jsme přijeli s velkou pokorou, protože soupeř je velice kvalitní. Já ho tipuji na jednoho z velkých favoritů divize a přál bych mu, aby se vrátil do třetí ligy. Naši hráči plnili stanovenou taktiku pouze první poločas a myslím si, že nám to docela vycházelo. Domácí si vytvořili několik šancí, ale prosadili se až po naší chybě, která vyvrcholila faulem ve vápně a penaltou, kterou Písek proměnil. Přesto jsme do přestávky uhráli pro nás velice nadějný výsledek. Ve druhé půli jsme pod tíhou kvality soupeře a jeho narůstajícího tlaku propadali ve všech směrech, domácí nás jednoznačně přehráli a zaslouženě zvítězili. Ve druhém poločase jste navíc všechny góly inkasovali ze standardních situací, což je naše velká bolest. Hráče jsem na to upozorňoval a v týdnu jsme se tomu i speciálně věnovali, bohužel, realita na hřišti byla docela jiná. Písečtí fotbalisté jsou kvalitní a při standardkách šli důrazně do zakončení, což se jim vyplatilo. Velký rozdíl v kvalitě obou týmů byl znát."

FK J. HRADEC 1910
Hulík – Blažek, Císař, Černoch, M. Šenkýř (74. Petráš) – Schmidt, Kapias, Frühauf (88. T. Šenkýř), Koutný – Kučera (79. Stejskal), Smolen (90. Voldán).