Souboj tradičních účastnic divize přinesl podívanou, v níž měly o trochu více ze hry plzeňské Vodnice, jež se také brzy dostaly do vedení. V sedmé minutě skóre otevřela kapitánka hostí Romana Barnášová a gólem udala rytmus pro další průběh první půle, kdy se domácím fotbalistkám nedala upřít snaha, ale v zakončení byly málo nebezpečné.

Po změně stran se čekalo, jestli se na Plzni projeví úbytek sil, neboť nastoupila bez hráček na střídání, ale naopak svůj náskok po hodině hry zvýšila Klárou Šidvicovou. Ani za nepříznivého stavu 0:2 jindřichohradecké družstvo nepřestalo bojovat, avšak nedokázalo se střelecky prosadit. S proměňováním šancí mají Sokolnice problémy, v posledních třech kolech dokázaly proměnit jen dvě, ale osmnáctkrát inkasovaly.

„Myslím, že jsme proti Plzni odehrály dobré utkání, bojovaly jsme. Bohužel těch pár možností, které jsme měly, nebylo zužitkováno. Body urvaly soupeřky, protože častěji střílely a byly přesnější. Chceme nyní dvoutýdenní pauzu využít k tréninkům na poslední kolo v Hradišti,“ uvedla Zuzana Šteflová, středopolařka Sokola.

Hradecké družstvo v jedenáctičlenné soutěži skončí na sedmém místě, na čemž už nic nezmění výsledek v posledním kole, v němž se v sobotu představí na půdě TJ Hradiště.

Sokol J. Hradec – Vodní stavby Plzeň 0:2 (0:1)
Branky: 7. Barnášová, 59. Šidvicová. Žlutá karta: 1:0 (81. Šteflová). Rozhodčí: Koranda, 30 diváků.

J. Hradec: Adamcová – Sivá, Hronová, Lapková, Lehejčková – Šteflová, Marková, Bočková, Koturňová – Kocoňová – Plucarová. Střídání: Petráková, Šlapanská, Zatřepálková, Peckertová.

Roman Pišný