Sokolnice měly v první půli herně mírně navrch, také šancí si vypracovaly více. Zaslouženě proto po pětačtyřiceti minutách vedly 1:0, i když náskok mohl být vyšší. Hostující tým do vedení dostala hrotová útočnice Markéta Plucarová, jež úspěšně zakončila samostatné sólo.

Zajímavější průběh měla druhá půle, v níž jindřichohradecké družstvo nejenže o náskok přišlo, nýbrž čtvrt hodiny před koncem už prohrávalo 1:2. Vyrovnat se krásným způsobem povedlo Radce Peckertové, která si sběhla na centr zprava a trefila bombou přesně do šibenice – 2:2. Ovšem chvíli poté Blatná znovu strhla vývoj na svoji stranu, takže fotbalistky z J. Hradce musely znovu dotahovat. Netrvalo jim to ani dvě minuty. Zuzana Šteflová zahrála rohový kop nechtěně tak nešikovně, že tím zmátla všechny. Peckertová jí balón vrátila a kapitánka svoji předchozí „chybu“ báječně napravila – 3:3.

„Vyrovnávací gól nás povzbudil, chtěly jsme v závěru přidat ještě jeden. Dřely jsme a vyplatilo se. Julie Hronová potáhla míč po lajně, vysunula Plucarovou, jež nám zařídila tři body. Je to pro nás cenná výhra, urvaly jsme ji. Byl to z naší strany bojovný výkon až do konce. Daly jsme do hry srdíčko,“ radovala se Zuzana Šteflová.
Fotbalistky Sokola jsou v tabulce nadále na 7. místě, ale bodově se dotáhly na šesté Borovany. V 18. kole se v sobotu 22. dubna střetnou doma se suverénním lídrem soutěže, TJ Mokré (16:30 hodin).

TJ Blatná – Sokol J. Hradec 3:4 (0:1)
Branky: 60. Velíšková, 74. Klásková, 84. Šebková – 21., 89. Plucarová, 78. Peckertová, 85. Šteflová. Žluté karty: 1:1 (47. Chárová – 35. Adamcová). Rozhodčí: Hodánek. Diváci: 24. diváků.

J. Hradec: Adamcová – Sivá, Šlapanská, Dušková, Lehejčková – Šteflová, Peckertová, Kadlecová, Hronová – Kocoňová – Plucarová. Střídání: Marková, Petráková. (rop)