Nováček od Vajgaru tento fakt stvrdil přesvědčivým vítězstvím nad třetími Třeběticemi, ale o tom, zda bude reflektovat na postup do vyšší soutěže, bude ještě rozhodovat klubové vedení FK J. Hradec 1910.

Na opačném pólu tabulky už je naopak takřka zpečetěný sestupový osud Klikova, který doma prohrál klíčový zápas se soběslavským béčkem. Damoklův meč visí i nad bystřickými fotbalisty. O jejich situaci nejlépe vypovídá hrozivý debakl na řečické půdě.

J. HRADEC B – TŘEBĚTICE 4:1 (2:1)
Radim Kvitský, trenér FK J. Hradec B (1. místo): „Nastupovali jsme s vědomím, že jakákoliv výhra nám zajistí vítězství v soutěži. Nicméně stál proti nám kvalitní soupeř, který od počátku bránil a podnikal rychlé protiútoky. Po úvodních šancích se v 10. minutě ujala střela Šimánka a tentýž hráč po půlhodině hry nastřelil tyč. V 37. minutě jsme po faulu na Beneše kopali penaltu a Roštek se nemýlil. Do přestávky jsme však vyrobili jednu velkou hrubici a také Třebětice dostaly výhodu pokutového kopu, který proměnily. Obraz hry se nezměnil ani ve druhé půli, nadále jsme měli míč na svých kopačkách a udávali tempo hry. V 61. minutě zvýšil Schmidt na 3:1 a účet podtrhl těsně před koncem Moudrý. Jestli postoupíme, nebo zda zůstaneme v I. B třídě, je ještě otevřené. Musíme se v klubu teprve domluvit."

Roman Havlík, trenér Sokola Třebětice (3.): „Soupeř hraje dobře v poli a z nabídnutých šancí dokáže zrovna tak trestat. Naším cílem bylo co nejdéle neinkasovat a hrozit z brejků, ale to se nám příliš dlouho plnit nepodařilo. Vedoucí gól Hradec ještě více nakopl do ofenzivní činnosti, nám navíc v této fázi musel pro zranění odstoupit Vojta Habr a v 37. jsme z penalty dostali druhou branku. Zápas jsme zdramatizovali ve 43. minutě, kdy Kelbler proměnil pokutový kop. Jenže po hodině hry zahrávali domácí rohový kop a nikým nekrytý hráč pohodlně zvýšil na 3:1. Pak jsme si dokázali vytvořit dvě slibné možnosti, z nichž střela Tesaře skončila na tyči. V závěrečné desetiminutovce ale plamínek naší aktivity postupně vyhasínal a soupeř čtvrtou trefou potvrdil své zasloužené vítězství. Hradeckým fotbalistům gratulujeme k zisku tří bodů i suverénnímu počínání v tomto ročníku."

K. ŘEČICE – N. BYSTŘICE 9:0 (3:0)
Peter Jánošík, trenér Sokola K. Řečice (2.): „Už podle výsledku je zřejmé, že se nám utkání nadmíru vydařilo. V úvodní půlhodině to však bylo vyrovnané a nějaké šance měla i Bystřice. Vše odstartoval gól Idrizaje v 29. minutě, po němž nás najednou bylo plné hřiště. Stejný hráč skóroval ještě v 31. a 36. minutě a do přestávky tak zkompletoval hattrick. To si však nechtěl nechat líbit Šergl, jenž přišel na hřiště ve druhé půli, a v rozmezí dvou minut zvýšil na 5:0. Idrizaje pak nahradil další útočník Kovář a ani on nechtěl zůstat pozadu. V 81. a 84. minutě skóroval dvakrát, v 86. Šergl docílil své třetí trefy a to samé se minutu před koncem povedlo i Kovářovi. Všichni hráči tentokrát zaslouží velkou pochvalu, zachytal nám brankář, obrana pracovala bezchybně a záloha vytvářela šance pro útočníky, kteří byli nadmíru produktivní."

Zdeněk Steklý, obránce Jiskry N. Bystřice (13.): „Trenér Kamil Budoš na toto utkání z rodinných důvodů nemohl. Docela jsme si věřili, chtěli jsme zabojovat o body, neboť předchozí zápasy nebyly herně špatné a určitě jsme z nich měli vytěžit víc, než se podařilo. Domácí byli od začátku aktivnější, vytvořili si jednu gólovku, my se také snažili jít dopředu a nějaké nadějné situace jsme měli. Při jedné z nich se asi měla kopat penalta, rozhodčí to však vyhodnotil jinak. Okolo třicáté minuty jsem zbytečně zkomplikoval spoluhráčům život, když jsem v jednoduché situaci trefil protihráče a domácí to potrestali úvodním gólem. To nás rozhodilo, následně jsme nebyli dost důrazní a do přestávky ještě dvakrát inkasovali. Druhou půli jsme chtěli odehrát kvalitně, ale po chybě jsme dostali rychle čtvrtý gól a pak to někteří, včetně mě, v hlavě zabalili. To by se nemělo stávat, je potřeba bojovat až do konce. V sobotu to však bude na začátku 0:0 a musíme to zkusit znovu."

N. VČELNICE – LOMNICE 1:2 (0:2)
Jan Pudil, trenér TJ N. Včelnice (4.): „Opět jsme předvedli náš tradiční nekoncentrovaný začátek a už ve 3. minutě se tak Lomnice poměrně lehce ujala vedení. Potom se dění odehrávalo spíše uprostřed hrací plochy, i když jsme měli optickou převahu. Ke konci úvodního dějství však hrubě chybovala celá obrana, když špatně vystavila soupeře do ofsajdu, a hosté zvýšili svůj náskok. Ve druhém poločase jsme poslali na hřiště dva naše mladíky a hra se rapidně zlepšila. Zásluhou Tučka se nám v 65. minutě povedlo snížit, ale další šance, kterých jsme měli celou řadu, už se nám proměnit nepovedlo. Myslím, že tentokrát vyhrál šťastnější tým."

Milan Moštěk, trenér Tatranu Lomnice (11.): „Na velmi pěkně připraveném hřišti se od první minuty hrál rychlý fotbal s velkým množstvím šancí. Soupeř nám v první půli zásluhou chyb ve středu zálohy umožnil řadu brejkových situací, z nichž jsme však dokázali zužitkovat pouze dvě, když se nejprve po samostatné akci prosadil Roman Němec a po něm ještě Zákostelecký, jenž z vlastní půle proběhl obranou a přesně zakončil. Včelnice po změně stran z mnoha příležitostí využila jen jednu, když po centrovaném míči prohrál náš brankář souboj a dobíhající hráč dorazil míč do sítě. Mužstvo znovu podalo kolektivní výkon a doufám, že se to bude opakovat i proti Lišovu."

SUCHDOL – LEDENICE 2:1 (1:0)
Jan Kříž, trenér Sokola Suchdol (5.): „Zahájili jsme dobře a celý první poločas byl v naší režii, i když první vážnější možnost měl v 15. minutě soupeř. Nicméně od 24. minuty jsme vedli, když se trefil Radek Arenberger. Další nadějné příležitosti se nám ale během úvodní pětačtyřicetiminutovky už proměnit nepovedlo. Druhý poločas začal náš tým vlažně a Ledenice byly čtvrt hodiny lepší. Postupně jsme však znovu přebrali iniciativu a v 72. minutě přidal Dunaj druhou trefu. Pak ještě zazdil Kříž tutovku. Hosté snížili až v 87. minutě."

TEMELÍN – Č. VELENICE 1:1 (0:1)
Karel Macho, předseda Lokomotivy Č. Velenice (6.): „Na jednom z nejlepších trávníků v kraji jsme začali poměrně dobře. Měli jsme převahu a již v 15. minutě našel veterán Janda přesným pasem našeho nejmladšího hráče Mikudima, kterého domácí zastavili v pokutovém území jen za cenu nedovoleného zákroku. Nařízenou penaltu s přehledem proměnil Fiala. Dále jsme měli hru pod kontrolou a vypadalo to, že to v Temelíně bude jednoduchá záležitost. Bohužel do poločasu se nám nepodařilo zvýšit naše vedení. Ve druhé části jsme od začátku přenechali iniciativu soupeři a v 59. minutě přišel trest, když domácí se štěstím vyrovnali. V utkání nám chyběli tři zranění hráči základní sestavy a zúčastněným postupně začali docházet síly. V této fázi nás Temelín přehrával a tentokrát jsme si vybrali i trochu štěstíčka, neboť nás před pohromou zachránilo břevno. Šance byly na obou stranách, více si jich však vytvořil Temelín. Když sečtu oba poločasy, je remíza spravedlivá."

LIŠOV – SLAVONICE 2:0 (0:0)
Ladislav Burghard, trenér Sokola Slavonice (12.): „Tentokrát nemám hráčům ohledně bojovnosti co vytknout. Odehráli jsme vyrovnané utkání, bohužel nejsme produktivní. Klíčovým momentem asi byla akce z 53. minuty, kdy Bártů z úhlu trefil tyč. Kdyby to byl gól, mohlo to třeba dopadnout jinak. Takhle jsme v 77. minutě neuhlídali jednoho z lišovských hráčů a inkasovali. Od té doby jsme začali hrát vabank a domácí do otevřené obrany tři minuty před koncem ještě jednou udeřili. Je to škoda, chybělo nám i trochu štěstí. Situaci jsme si sami na jaře velmi zkomplikovali a přestože nás čekají velmi těžká tři utkání, stále to máme ve svých rukách."

KLIKOV – SOBĚSLAV B 0:1 (0:0)
Václav Bednář, člen výboru Blesku Klikov (14.): „Ani ve třetím zápase v řadě jsme nebodovali a náš osud je tak zřejmě naplněn. Duel se Soběslaví nepřinesl moc pěkný fotbal, bylo vidět spoustu nepřesností na obou stranách a zvlášť na našem mužstvu byla patrná velká nervozita. Přesto měl v úvodním dějství dvě šance Čutka, ale ani jednu neproměnil. Ani po přestávce žádná velká změně nepřišla. O vítězství hostů rozhodl v 65. minutě Petrů, který nevěděl co s míčem, a tak jej asi ze třiceti metrů vypálil na naší branku a byl z toho gól. Mohli jsme ještě aspoň vyrovnat, ale v 80. minutě spálil tutovku Čutka, který přestřelil z malého vápna. Soutěž chceme se ctí dohrát a zkusit ještě v nějakém duelu bodovat."

Jak nastoupili

FK JINDŘICHŮV HRADEC B
Rešl – Blažek, Roštek, Rejthar, Stejskal (85. Dolák) – P. Völfel (65. Strejček), M. Völfel, Schmidt, Šimánek (60. V. Moudrý) – Beneš, Kvitský.
SOKOL TŘEBĚTICE
Koupil – V. Novák, Zamazal, Mašát, V. Havlík – J. Habr, Kelbler, B. Novák, Švarc (62. V. Bastl) – V. Habr (30. Jindra), P. Bastl (75. Tesař).
SOKOL KARDAŠOVA ŘEČICE
Janda – Nedoma, Madar, Michal, P. Vosecký – O. Jánošík, Pozníček, Bílek, V. Jánošík (61. Janeček) – Grošek (46. Šergl), Idrizaj (55. Kovář).
JISKRA NOVÁ BYSTŘICE
Evják – Hudeček, Steklý, Bobál, Beneš (70. Nižník) – Feytl (12. Březina), Mihula (80. Belej), Kodada (84. Chuda), Schramhauser – Kos (46. Kratochvíl), Havel.
TJ NOVÁ VČELNICE
Vokuš – O. Blažek, Beran, Šlapanský, Průša – Mareš, Vajda (45. Tuček), Hulík (55. M. Novotný), Petráš – Bednář, M. Blažek (55. S. Pacholík).
TATRAN LOMNICE NAD LUŽNICÍ
Michal – Šachl, Zákostelecký, Štěcha, Hynek – Řehoř, R. Němec, Šálený (60. Heger), Kaštánek (50. Radim Bicek) – Čuta (65. T. Novák), Vonka (65. V. Nohava).
SOKOL SUCHDOL NAD LUŽNICÍ
M. Rácik – T. Záruba, A. Arenberger, Dunaj, Březina – R. Arenberger, Gorný, Špale, Šuba (80. Kamiš) – Kříž (78. F. Rácik), J. Záruba (85. L. Kuchyňka).
LOKOMOTIVA ČESKÉ VELENICE
Candra – Mezera (60. Dvořák), Jabůrek, Srpek, J. Malaník – Bittengl, Gauč, Janda, Macho – Fiala, Mikudim.
SOKOL SLAVONICE
Pospíchal – Drobilič, Kubeš, Trávníček, Raška (70. Lojda) – Křížka, M. Bodlák, Bártů, Jahoda – Peschel, Balík.
BLESK KLIKOV
Škoda – Drábek, Plucar, Zegermacher (55. Zavadil), Mužík – Melichar, Matouš, Rezek, Lochman – Čutka, Podojil (58. Šetka).