Dalším dvěma zástupcům okresu se nedařilo. Třeboň doma nepodala zrovna optimální výkon, podlehla Prachaticím a přepustila jim třetí místo v tabulce. Dačice zase v záchranářském souboji vyšly naprázdno v Hluboké nad Vltavou, přestože v poločase vedly o dva góly.

OSEK – J. HRADEC 2:6 (1:1)
Marek Černoch, trenér FK J. Hradec (1. místo): „Jak už výsledek napovídá, zápas o první místo se nám hodně povedl. Musím kluky pochválit nejen za výkon, ale také za přístup. Od první minuty jsme hráli velice aktivně a vysunuli presink hodně vysoko, s čímž měl Osek problémy a de facto se vůbec nedostal do hry. Tlak jsme korunovali už v 6. minutě vedoucí trefou Kučery a měli jsme i další možnosti, které se nám však proměnit nepovedlo. Trochu z rytmu jsme vypadli až v závěru úvodní půle a zbytečně umožnili domácím vyrovnat. O přestávce jsme si zdůraznili, že chceme uspět a po změně stran jsme protivníka zcela předčili ve všech směrech. Kluci předváděli krásné kolektivní i individuální akce a postupně se prosadili znovu Kučera, dvakrát Koutný a pak ještě Horka i střídající Jaroš. A třeba gól Koutného, jenž zdálky z úhlu nádherně vymetl šibenici, byl výjimečným momentem, který jen dokreslil, jak je mužstvo v pohodě. Nyní však musíme zůstat nohama pevně na zemi, protože nás čekají další velice těžká utkání. Trochu jsme si na sebe upletli bič, neboť každý se bude proti nám snažit vytáhnout a všichni budou čekat na naše zaváhání. V sobotu dopoledne na Tyršově stadionu hostíme posílený Rudolfov a čeká nás další velice náročný souboj."

FK J. HRADEC 1910
Hulík – T. Šenkýř, Císař, Novotný, Šahajda – Pösinger (76. Kapias), Koutný, Beránek, M. Šenkýř (86. Strejček) – Horka, Kučera (82. Jaroš). Trenér: Marek Černoch.

TŘEBOŇ – PRACHATICE 0:1 (0:0)
Marcel Tomášek, trenér Jiskry Třeboň (4.): „Tenhle duel se nám vůbec nepovedl. Hra nebyla dobrá a postrádali jsme fotbalovou kvalitu. Přesto jsme si tři, čtyři velice nadějné možnosti připravili, ale na rozdíl od podzimní části se nám šance nedaří proměňovat. Prachatičtí byli na pohled fotbalovější a i když jsme jim povolili vlastně jen dvě příležitosti, jednu z nich dokázali hned po přestávce zužitkovat a my nenašli sílu nepříznivý vývoj zlomit. Je to každopádně nepříjemná ztráta. Vstup do druhé části sezony nám rozhodně nevyšel podle představ a my se to musíme pokusit zlomit už o víkendu v Kaplici."

JISKRA TŘEBOŇ
T. Skála – Kodras, Dobeš, Šafránek, Holý – Rossmann, Maxa, K. Benhák, Kido – Diviš (53. Djurov), Winkler. Trenér: Marcel Tomášek.

HLUBOKÁ – DAČICE 4:2 (0:2)
Petr Musil, člen výboru Centropenu Dačice (15.): „Od začátku jsme byli ve všech směrech lepší a převahu jsme poměrně záhy zúročili do dvoubrankového vedení, o které se zasloužili Štolba a Jindra. Hlubokou jsme drželi na distanc a za úvodní půli vlastně není hráčům co vytknout. Jenže o to hůř jsme zahájili druhý poločas. Soupeř hned ve 46. minutě snížil a už se to s námi vezlo. Hluboká přidala na pohybu i důrazu a my na to nedokázali reagovat. Důsledkem toho bylo, že domácí nakonec skóre otočili ve svůj prospěch. Ve středu nás čeká dohrávka v Oseku, ale pokud bychom dokázali celý zápas předvádět výkon jako v prvním dějství na Hluboké, nemuseli bychom být bez šance na úspěch. Hlavně abychom měli všechny hráče zdravé, protože jsme si z tohoto duelu odnesli nějaké šrámy."

CENTROPEN DAČICE
T. Ferdan – Nosek, Celý, Habr (84. Mašát), Grün – Frühauf, Brandl, Krtek, Jindra – M. Ferdan (80. Beníček), Štolba (52. Točík). Trenér: Tomáš Krejča.

I. A TŘÍDA SK. B

Vstup do druhé části sezony v I. A třídě se fotbalistům jindřichohradeckého béčka povedl náramně. Tým plný mladíků totiž dokázal poměrně s přehledem zvítězit na hřišti v tabulce čtvrté českobudějovické Lokomotivy.

LOKO ČB – J. HRADEC B 1:3 (0:2)
Radim Kvitský, trenér FK J. Hradec B (10. místo): „K jarní premiéře jsme odjížděli se třemi dorostenci a nezačali jsme vůbec špatně. Už ve 3. minutě Voldán uvolnil Filipa Votavu a ten sám před brankářem nezaváhal. Pak jsme zahazovali jednu šanci za druhou, když mohu zmínit třeba Filipa Votavu, Cettla či Šmída. Těsně před přestávkou nám zajistil celkem klidný dvoubrankový náskok znovu Filip Votava. O pauze jsme mladíky upozorňoval, že utkání ještě neskončilo, aby do druhé půle vstoupili zodpovědně, nedali soupeři možnost snížit a vrátit jej do hry. Vydrželo nám to jen do 49. minuty, kdy se Lokomotiva dočkala a korigovala na 1:2. Hra se tím vyrovnala, ale hrálo se hlavně ve středu hřiště. Klid do našich řad vnesla 66. minuta, v níž se po rohu hlavou prosadit potřetí Filip Votava. Pak už se vlastně pouze dohrávalo a za zmínku stojí jen fakt, že sudí pět minut před koncem po druhé žluté kartě vyloučil jednoho z domácích fotbalistů. Vstup se nám tedy povedl a naše mladíky musím za předvedený výkon pochválit. Na druhou stranu je třeba zdůraznit, že jedna vlaštovka jaro nedělá."

FK J. HRADEC B
Rešl – Blažek, Rejthar, M. Völfel, M. Votava – Voldán, Cettl, Strejček, P. Völfel – Šmíd (76. Chyška), F. Votava (87. Peterka).