Těžko říct, co hradečtí fotbalisté udělali rozhodčím, že mohou být rádi, když jim arbitři pískají a mávají alespoň takzvaně rovinu. V Branicích, kde Milevsko nalezlo domácí azyl, se toho od hlavního Průchy a jeho asistentů Vrzala s Rejžkem rozhodně nedočkali. Proto je vítězství v duelu týmů bojujících o záchranu dvojnásob cenné.

Vyrovnaný duel začal šancemi na obou stranách, větší možnosti mělo v úvodu Milevsko, hlavně šance Dvořáka a Vakoče byly velké. Výtečnými zákroky však gólman hostů Jakub Hulík domácí celek do vedení nepustil. Na druhé straně byl už milevský strážce svatyně překonán, ale za Šmitmajera zaskočil na brankové čáře bek Kosobud. Jestliže se ještě neujala střela Koutného, pak hlavička Horky již ano. Pěkná kombinace vedla ve 24. minutě k centru Šahajdy, který přesně nalezl Horkovu hlavu a hosté šli zásluhou dua, které v Hradci hostuje z Dražic, do vedení. To několika pohotovými zákroky opětovně podpořil Hulík, přičemž největší problémy mu působil aktivní Švec. První půli hosté vyhráli 1:0, takže bylo potřeba s výsledkem „něco" udělat.

Na hřišti náhle jakoby nebylo pouze 11 hráčů v dresu Milevska, ale s triem sudích rovnou čtrnáct. Tlak domácích měl tím pádem mohutné parametry, protože hosté ani neměli příležitost přejít přes půlící čáru. Gólové šance třiadvacetiletého Bardy volaly po vyrovnání, avšak nemohoucnost střelců domácího celku byla opravdu žalostná.

Převahu hosté postupně otupili a až do závěrečného hvizdu byli lepším týmem. Škoda jen, že svou výhru ještě nezvýraznili. Pokud totiž už dali gól, tak neplatil! Kromě zaslouženého vítězství se Hradec může radovat i z toho, že potřetí na jaře dohrál zápas bez vyloučeného hráče.

V neděli se FK 1910 představí na svém hřišti, kde od 17 hodin přivítá v dalším derby píseckého aspiranta postupu.

Marek Černoch, trenér: „K zápasu jsme jeli s cílem neprohrát, abychom si od soupeře udrželi určitý odstup. Nejtěžší bylo dát dohromady jedenáctku zdravých hráčů. Utkání, které se v Branicích hrálo na velmi špatném terénu, bylo v prvním poločase vyrovnané. Velkou šanci domácích bravurně zneškodnil výtečně chytající Kuba Hulík, pak jsme se díky kombinační hře po stranách dostali do gólových příležitostí i my a jednu z nich jsme také využili, mohli jsme i vést více, ale další góly do milevské branky nepadly. Druhou půli jsme hráli proti čtrnácti, jelikož domácí celek vrhl všechny prostředky do útoku. Bránili jsme se pozorně a všechny naše brejky byly nebezpečné, zaváněly gólem. Čtvrt hodiny před koncem jsme dali regulérní gól, ovšem dvanáctý a třináctý hráč s tím nesouhlasili, takže i k údivu fotbalistů Milevska neplatil. Musím pochválit celý svůj tým, zaslouží si to."

Jakub Hulík, brankář: „Potvrdilo se mi vše, co jsem před utkáním očekával, a to těžký zápas proti Milevsku i pánům rozhodčím. Odvážíme si však důležité body, které jsou moc sladké. V týdnu kvalitně potrénujeme a připravíme se na druhý Písek. Doufáme, že si v neděli diváci znovu najdou cestu na stadión a podpoří nás tak, jak se stalo i v minulých domácích utkáních."

Marian Horka, útočník: „Už se ani nemá cenu vyjadřovat k tomu, co se v divizi děje. Hrozně mne to zaráží. My jsme teď hráli proti čtrnácti, a přesto vezeme vítězství. Makali jsme na sto procent. V životě se mi nestalo, aby na mě během zápasu pokřikoval pomezní rozhodčí, snažil se mě vyprovokovat. Nejsmutnější na tom všem je skutečnost, že na čáře byl můj někdejší spoluhráč. Škoda, že jsme v první poločasu nedali ještě tři nebo čtyři góly, mohli jsme mít klid. Na druhé straně i Milevsko mělo dost šancí, při kterých nás podržel výborný brankář. Klidně jsme mohli vyhrát šest ku čtyřem."

Václav Císař, obránce: „Zápas byl pro oba týmy důležitý vzhledem k postavení v tabulce. Odpovídalo tomu dění na hřišti, kde převládala spíše bojovná, urputná hra, ke které přispěl i špatný terén. Jsme moc rádi, že se nám povedlo utkání zvládnout, přestože se hrálo v hodně zajímavém duchu, ke kterému se nemá cenu více vyjadřovat. Celý tým zaslouží pochvalu za bojovnost a disciplínu, teď už se těšíme na zápas s Pískem, v němž by se mohl hrát dobrý fotbal." 

FK J. HRADEC
Hulík – Blažek (58. M. Šenkýř), Císař, Šuba, Šahajda – Kapias, Schmidt, Černoch, Koutný – Kučera (90. Votava), Horka.
Trenér: Marek Černoch.

Autor: Roman Pišný