ELVIS MASHIKE
V úvodu druhé půle nedělního derby na Střeleckém ostrově dal po Čavošově akci a jeho následném ideálním centru krásnou hlavičkou vedoucí gól Dynama útočník Elvis Mashike.

„Z toho gólu samozřejmě mám velkou radost,“ uvedl po zápase solidní češtinou čtyřiadvacetiletý fotbalista, jenž se v patnácti letech vydal z rodného Konga za fotbalem do Evropy.

K fotbalu se ale dostal až po dvouletém působení na Ukrajině na Slovensku, kde studoval a při tom hrál fotbal v nižších soutěžích za Galantu, Ružinou, Sereď, Zvolen i Zlaté Moravce. Ĺoni přestoupil do Vltavínu Praha, v jehož dresu loni na jaře dal ve III. lize čtrnáct gólů.

I proto si ho loni v létě vyhlédlo českobudějovické Dynamo, kde se brzy prosadil do základní sestavy a v ní nechyběl ani v nedělním derby. „Tušil jsem, že Patrik Čavoš bude centrovat, tak jsem si hledal volný prostor a ten jsem si našel,“ usmíval se.

„Je však veliká škoda, že nakonec máme jenom bod, protože jsme byli lepší a měli jsme vyhrát. Že jsme nevyhráli, mě moc mrzí.“ V Dynamu se mu ale líbí. „Jsem spokojen, pravidelně nastupuji. Musím ale dál makat,“ uzavřel.

ZDENĚK LINHART
Do hry přišel až ke konci zápasu, přesto stihl v závěru nedělního derby v Č. Budějovicích dát hlavou gól na konečných 1:1.

Čtyřiadvacetiletý útočník Zdeněk Linhart o výhru připravil tým, kde s velkým fotbalem začínal – na 1:1 vyrovnával na Střeleckém ostrově jako hráč Táborska. „Bod z Budějovic je zlatý. Tím spíš, že jsme tady prohrávali,“ vyzdvihl. „Sice bychom v naší situaci potřebovali uhrát body všechny tři, zaplaťpánbůh za ten jeden,“ oddechl si.

Soupeře pochválil: „Dynamo hrálo dobře, hlavně v první půli, takže i s bodem jsme spokojeni.“

Na svůj gól proti Dynamu z derby v S. Ústí před dvěma roky, si dobře pamatuje. „I vývoj zápasu byl podobný, i tenkrát jsem vyrovnával na 1:1,“ usmál se.

Že by teď na Střeleckém ostrově je Dynamo zaskočilo, si nemyslí. „My byli na na soupeře připraveni, ale jak jsem říkal, v první půli hrálo Dynamo dobře a my se osmělili až po přestávce,“ poznamenal.

Ani po bodu z derby Táborsko za vodou není. „Ve středu máme doma Žižkov a ten za každou cenu musíme porazit. Nic jiného nám prostě nezbývá,“ pokrčil Linhart rameny.