„Do půle se nám ještě kombinace dařily, měli jsme chuť a hráli dobře. Ale druhou půli jsme jednoznačně nezvládli. Ať už charakterově, touhou nebo mentálně. Proto jsme také zaslouženě prohráli," hněval se jablonecký trenér Roman Skuhravý. „Nahodil nás gól na 1:1, pak už jsme byli lepší a vyhráli zaslouženě," soudil domácí kouč Jiří Lerch.

Jablonec měl po většinu času víc ze hry, Lerchův asistent Petr Skála si ale nemyslí, že by domácí až tak zaostávali. „My udělali první půli jednu chybu, zbytečně ztratili míč a za to nás hosté i potrestali."

I podle Skály ale byl Jablonec směrem dopředu živější a nebezpečnější. „Bylo znát, že někteří naši kluci den předtím hráli třetí ligu za farmu ve Strakonicích. Například Honza Halama hrál za farmu celý zápas," uvedl Skála. „Nehledě na to, že jsme v první čtvrthodině byli nuceni dvakrát střídat pro zranění," zmínil Lerchův asistent smolná zranění ofenzivních hráčů Němce a Cihláře hned v začátku zápasu. „Tím víc jsme rádi, že jsme po přestávce dokázali dvěma góly výsledek otočit," ocenil.

Skála sice připustil, že při obratu zápasu svou roli trošku hrálo i štěstí, výsledek ale přesto označil za vydřený, ale i zasloužený. „Jablonecká juniorka je silná a hlavně Haurdič na kraji potvrdil svou sílu a své zkušenosti, které v lize načerpal," podtrhl.

Ligoví pendlové si však zahráli i v domácím týmu. „Nastoupili ti kluci, kteří nebyli v lize tak vytíženi, jako Novák, Rakovan a Hanzlík. A hodně nám pomohli," chválil Skála přístup hráčů ze širšího kádru A-týmu. „Avšak i kmenoví hráči juniorky se o výsledek porvali a jsem rád, že se jim dostalo odměny v podobě velmi cenné výhry."

Celý zápas hrál pravého beka Michal Rakovan. „Bylo to přání Míry Soukupa," potvrdil Skála domněnku Deníku, že kouč áčka zkouší alternace za zraněného Riegla.

Podíl na rozhodujícím gólu měl i gólman Fendrich tím, že při standardce Hanzlíka minul míč. Dle Skály to vydřené výhře na ceně neubírá. „Každý gól je taky o chybách, ale bylo to dobře zahrané a kluci do toho i dobře šli a brankáře hostů tím zmátli. A vyrovnávací brance na 1:1 předcházela krásná akce, kdy si Venca Čadek krásně zaběhl za beky a chladnokrevně tu šanci i proměnil," ocenil zkušený kouč.

Pochválil i brankáře Vokatého. „Ve druhé půli tam dvě střely soupeře reflexivně vykopl," určitě měl Petr Skála na mysli tvrdé střely Vukadinoviče (62.) a Haurdiče (83.).

Gól a asistence. Víc ze své hry prý Vaněk vytěžit nemohl

Devatenáctiletý Daniel Vaněk v zápase s Jabloncem šel na hřiště až poté, co se hned v úvodu zranil František Němec. Byť svůj výkon hodnotil hodně kriticky, stal se mužem utkání – na vyrovnávací branku ukázkově nahrál, vítězný gól čtyři minuty před koncem zápasu sám dal.

Gól a asistence, spokojenost?

S takovou bilancí pochopitelně ano, i když to je tak nejvíc, co z toho mého výkonu šlo vytěžit. Se svojí hrou totiž spokojen určitě být nemohu. Naštěstí jsme vyhráli, udělali jsme další tři body a v tabulce si zase polepšili.

Tří bodů si asi ceníte o to víc, že Jablonec v juniorské lize patří ke špičce a také tady zhruba hodinu jeho hráči tu kvalitu i potvrzovali. Je to tak?

Jistě. Oni dobře kombinovali a potvrzovali, že v tabulce tak vysoko nejsou náhodou. Měli možná i trošku smůlu, my je ale ubránili a na konci jsme rozhodli.

Pomstili jste i áčko, které den předtím v Jablonci 2:1 prohrálo.

To je pravda. Já to sice až tak neberu, ale potěší to.

Při tom vašem dlouhém pasu jste Čadka vpředu skutečně hledal? Nebyl to spíš náhodný nákop dopředu?

Opravdu jsem to tak chtěl kopnout. Mě tam špatně dostoupil jejich stoper, já měl čas si balon zpracovat a dát to za jejich obranu.

A ten váš gól? Počítal jste, že by míč po Hanzlíkově trestném kopu mohl propadnout až k vám?

Já věděl, že na míč jde Pavel Novák, jenž má dobrou hlavu, tak jsem chtěl být za ním, kdyby to tam propadlo. Jsem rád, že se to povedlo.

Balon by do sítě asi stejně doletěl, ale vy jste to ještě jistil?

Přesně tak, pro jistotu jsem to ještě do brány dokopl. Navíc jsem v tu chvíli byl v takové euforii, že jsem prostě míč do sítě musel napálit…

A nebyl už míč v bráně?

To ne. Určitě jsem kopal před brankovou čárou…