Fotbalový přebor Jindřichohradecka čeká v příštím kole další hit: čtvrtá Stará Hlína v sobotu hostí první Lokomotivu

ČESKÉ VELENICE - HORNÍ PĚNA 2: 1

Ve šlágru kola se domácí do svého soupeře od úvodních minut zakousli a v 10. minutě měl první velkou šanci Mikudim. Své zaváhání však napravil o pět minut později, kdy z trestného kopu vymetl šibenici a dostal svůj tým do vedení. Pak se hosté z tlaku vymanili a sami podnikli několik nebezpečných výpadů. Jejich brejk ve 22. minutě ještě gólem neskončil, ale v 35. udělal Blížil z domácích obránců statisty, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.
Českoveleničtí udělali o přestávce dvě změny v sestavě a Malaník s Fialou jejich hru značně oživili. A tak na sebe další střelecké možnosti nenechaly dlouho čekat. V 52. minutě zahodil kanonýr Mikudim další šanci a brankou neskončila ani akce z 58. minuty, kdy Mezera trefil břevno a z dorážky Bittengel minul branku. Rozhodnutí přišlo po hodině hry: Mikudim vymyslel akci, po níž Rainke dorazil míč do prázdné branky.
Lokomotiva ještě ve výborném duelu usilovala o gólovou pojistku, ale další zásah do černého se jí už přidat nepodařilo. Těsné vítězství ji však posunulo do čela tabulky.

Branky: Mikudim, Rainke – Blížil.

Rozhodčí: Kříž – Koudelka, Valeš.

ŽK: 1:3. Diváků: 120.

Č. Velenice: Candra – Nídl (46. Malaník), Srpek, Zemánek (46. Fiala), Švec – Bittengel, Mezera, Skřivan (75. Sokol), Kotrba – Mikudim, Rainke

H. Pěna: Mičík – Marek Beran, Martin Beran, Mikloš, Landkammer – Kotalík, Blížil, Frühauf (85. Brož), Bicenc (60. Holec) – Lokvenc, Oleksa (46. Horal).

(kli, ger)

STARÉ MĚSTO - SUCHDOL B 0 : 2

V prvním poločase nedokázalo ani jedno mužstvo naplnit střelecké příležitosti. Po obrátce převzali iniciativu hosté, kterým se úvod sezony nadmíru povedl, a dvěma zásahy do černého rozhodli o své zasloužené výhře.

Branky: 67. a 90. L. Štěpánek.

Rozhodčí: Loula.

ŽK: 3:2. Diváků: 40.

(mí)

HRANICE - ČÍMĚŘ 1 : 1

Domácí trápí tradiční nemohoucnost vstřelit branku, což se projevilo i v tomto duelu. Číměř přijela pouze s jedenácti hráči a když se jí ve 26. minutě jeden z nich zranil, dohrávala o deseti. Těsně před odchodem do kabin se však hosté ještě stihli dostat do vedení. Hranice sice měly územní převahu, ovšem s nabízenými příležitostmi jejich fotbalisté nakládali příliš lehkovážně, a tak nakonec vydřeli pouze bod za remízu.

Branky: Jan Herzog – Adamec.

Rozhodčí: Švec.

ŽK: 1:2. Diváků: 50.

(kol)

STAŇKOV - JAROŠOV 2 : 7

Přestože tomu konečný výsledek vůbec nenasvědčuje, podali domácí v tomto střetnutí doposud nejlepší výkon, i když nastoupili s šesti jinými hráči než v minulém nedohraném utkání v Suchdole. Po vyrovnané první půli byl po změně stran už Jarošov lepším a fotbalovějším týmem. O osudu střetnutí definitivně rozhodla 70. minuta. V ní hosté zvýšili své vedení na 4:2, Staňkov se poté položil a do konce ještě třikrát inkasoval. Některé góly v domácí síti však byly dost laciné a soupeři doslova darované.
Branky: Žuška, V. Matuška – Šenkýř 2, L. Leixner 2, Šuranský, Jakub Petrů, Bindr.

Rozhodčí: Koudelka.

ŽK: 2:0. Diváků: 50.

(buš)

STRÁŽ - DEŠTNÁ 1 : 4

Deštná předčila domácí především v důrazu a branky střílela hlavně po chybách Stráže. Konečný výsledek ovlivnil hned úvod střetnutí, kdy se hosté ve 4. a 10. minutě dostali do dvoubrankového vedení. Hned po obrátce vykřesal Průcha snížením na 1:2 naději, ale pak se po dvou žlutých kartách poroučel pod sprchy Vostrý a Stráž už v deseti neměla na zvrat sílu.

Branky: Průcha – Vladimír Kučera 2, Maršák, Petrů.

Rozhodčí: Janeček.

ŽK: 2:2. ČK: 1:0. Diváků: 30.

(cho)

KUNŽAK B - ČESKÝ RUDOLEC 1 : 3

V Kunžaku se hrál vyrovnaný a slušný duel, ovšem pouze průměrné úrovně. O vítězství favorita rozhodlo 15 minut druhého poločasu, během nichž Český Rudolec dokázal třikrát skórovat. Domácí stačili v závěru stav už pouze kosmeticky upravit a nadále tak čekají na své první body v přeboru.

Branky: Eichler – Tetur, Jahoda, Zamazal.

Rozhodčí: Švec.

ŽK: 3:3. Diváků: 55.

(han)

HALÁMKY - STARÁ HLÍNA 0 : 1

Domácí tým nepodal očekávaný výkon, čemuž se přizpůsobili i hosté, a tak se v Halámkách hrál pouze průměrný fotbal. Stará Hlína ale přesto působila sehranějším dojmem. Hosté se mohli dostat do vedení ve 36. minutě, ale Bednář zahodil pokutový kop. O tři minuty později se však ve vápně nejlépe zorientoval Prokeš a svému týmu zajistil vedení. Ve druhé pětačtyřicetiminutovce přišli ke slovu i domácí, ovšem z jejich největší šance trefil Ladislav Slavík pouze spojnici břevna a tyče.

Branka: Prokeš.

Rozhodčí: Devera.

ŽK: 4:3. Rohy: 3:2. Diváků: 60.

(saz)

 

PŘÍŠTÍ KOLO:

Deštná – H. Pěna (ne 15.30)

S. Hlína – Č. Velenice (so 16.30)

Číměř – Halámky (so 16.30)

Č. Rudolec – Hranice (so 16.30)

Suchdol B – Kunžak B (ne 16.30)

Jarošov – S. Město (so 16.30)

Stráž – Staňkov (ne 16).