Okresní fotbalový přebor Jindřichohradecka začal brankovou úrodou. Mikudim, Prokeš a Kodada zaznamenali hattrick

Za vysněným návratem do krajské soutěže dobře odstartovala českovelenická Lokomotiva, která v pohodě přehrála Staré Město. V souboji nováčků se doma po zásluze radovaly Halámky. Nebývalou úrodu branek viděli diváci ve Staré Hlíně. Střelci se vůbec v prvním kole činili. Do sítě zamířili celkem šestačtyřicetkrát, což je průměr více než 4,5 branky na utkání. V tomto ohledu se nejlépe prezentovali českovelenický kanonýr Mikudim, Prokeš ze Staré Hlíny a číměřský Kodada, kteří zaznamenali hattrick.

STARÁ HLÍNA – STRÁŽ 5:5 (2:3)
Jak už sám výsledek napovídá, obranná fáze obou týmů rozhodně nebyla v pořádku. Dlouhou dobu na tom byli lépe hostující fotbalisté, kteří vedli už o dva góly. Ale pak se zbytečně stáhli do obranné ulity, čehož Stará Hlína využila k velkému tlaku. Vyrovnat se domácím sice podařilo až v poslední minutě, ale bylo to naprosto po zásluze. Duel nadprůměrné úrovně se musel divákům líbit, Stará Hlína měla více brankových příležitostí než soupeř a nastřelila ještě břevno.
Branky: Prokeš 3, Bednář, Hodúl – Čurda 2, Merčák 2, M. Jann. Rozhodčí: Bumba. ŽK: 1:2. ČK: 1:1. Diváků: 70.

(hru)

ČÍMĚŘ – JAROŠOV 6:1 (3:0)
Premiéra vyšla domácímu celku až nad očekávání dobře. Číměř se kombinačními akcemi dostávala snadno na dostřel jarošovské branky a po dvaceti minutách vedla 3:0. Hosté sice dokázali snížit, ale definitivně je zlomil čtvrtý inkasovaný gól. Domácí, kteří se po celou druhou polovinu minulé sezony potýkali s mizernou koncovkou, až do konce zápasu jednoznačně kralovali. Výborný výkon podal především Kodada, který vsítil tři góly a táhl většinu domácích útočných akcí.
Branky: Kodada 3, Netrval, Čihák, J. Drábik – Jiří Petrů. Rozhodčí: Hrkal. ŽK: 2:2. Diváků: 120.

(gr)

HORNÍ PĚNA – STAŇKOV 10:2 (6:1)
Domácí tým nastoupil v optimálním složení, pouze gólmana Stloukala nahradil Oleksa. Naproti tomu soupeř se nadále po pádu z I. B třídy potýká se sestavou, což se v plné nahotě projevilo hned v úvodním duelu. Horní Pěna si od počátku duelu vytvořila soustavný tlak a od desáté minuty, kdy se ujala vedení, střílela jeden gól za druhým. Staňkov palbě jak od Verdunu vůbec nedokázal vzdorovat a omezil se prakticky pouze na odkopávání. A tak se není proč divit, že se konečný počet vstřelených branek domácího týmu zastavil až na málokdy vídané desítce. Staňkov navíc po opakovaném faulu dohrával utkání v deseti.
Branky: Beran 2, Bicenc 2, Lokvenc 2, Ježek, Frühauf, Plucar, P. Letfus – Dlouhý 2. Rozhodčí: Janeček. ČK: 0:1 (Mikeš). Diváků: 50.

(jež)

ČESKÝ RUDOLEC – SUCHDOL B 1:0 (1:0)
Ve slušném utkání domácí tým se štěstím potvrdil roli favorita a o konečném tříbodovém zisku rozhodl přesně po půlhodině hry. Suchdolská rezerva ve druhé půli hodně zlobila, vytvořila si i převahu, ale míč do českorudolecké sítě dotlačit nedokázala.
Branka: Karel Pecha. Rozhodčí: Devera. ŽK: 3:3. Diváků: 50.

(mě)

DEŠTNÁ – HRANICE 0:1 (0:1)
Deštná měla sice po celé utkání převahu, ale nedokázala z ní vstřelit ani jedinou branku. Hranice stoprocentně vytěžili z jediné chyby domácích, kdy běželi ve dvou na jediného deštenského zadáka, jinak v celém průběhu zápasu spíše odkopávali. V poslední minutě je navíc po střele Pavla Kučery zachránila od vyrovnání tyč.
Branka: Petr Herzog. Rozhodčí: Blažek. Diváků: 50.

(kuč)

ČESKÉ VELENICE – STARÉ MĚSTO 4:1 (2:0)
Už ve 2. minutě po hrubé chybě hostů netrefil Kotrba prázdnou branku, ale odstartoval tím úvodní nápor svého týmu. Hosté se z něho postupně dostávali, ovšem ve 22. minutě se poprvé prosadil velenický snajpr Mikudim. Tím své spoluhráče uklidnil a po zbytek první půle se opět hrálo prakticky na jednu branku. Rozhodující náskok Lokomotivě zařídil chvíli před přestávkou a hned po změně stran znovu Mikudim, který svůj třígólový účet uzavřel po krásné akci Skřivana. Pak domácí přidali ještě jeden gól a Staré Město výsledek už pouze korigovalo, i když během utkání také několikrát nepříjemně zahrozilo. Domácí mužstvo však svými zákroky podržel gólman Candra.
Branky: Mikudim 3, Kotrba – Mendel. Rozhodčí: Švec. Diváků: 60.

(kli)

HALÁMKY – KUNŽAK B 5:1 (3:1)
Pro oba soupeře bylo utkání premiérou v okresním přeboru. Domácí šli poměrně brzy do vedení a zanedlouho přidali i druhý gól. Kunžak sice poté snížil, ale bylo to vlastně všechno, co jeho hráči předvedli. Druhý poločas už byl jasnou záležitostí Halámek, které ještě mnoho příležitostí zahodily. První body tak po zásluze zůstaly na domácí půdě.
Branky: Trsek 2, V. Slavík 2, Janda – Jelínek. Rozhodčí: Bartyzal. ŽK: 2:4. Diváků: 80.

(heš)

PŘÍŠTÍ KOLO:
Suchdol B – Deštná (so 17), Jarošov – Č. Rudolec (so 17), Stráž – Číměř (ne 16), Staňkov – S. Hlína (so 17), S. Město – H. Pěna (so 14), Kunžak B – Č. Velenice (ne 15), Hranice – Halámky (so 17).