Jen o den později však bylo všechno jinak!

Už hodinu před tréninkem se scházeli první nedočkavci, před kabinami byl mobilní stánek s občerstvením a dokonce se na trénink začali trousit i fanoušci.
Svou šatnu měli, ve Zborově asi prvně, vyčleněnou i trenéři. Přijeli odjinud, ale šatnu hledat nemuseli, byl na ní hrdý nápis „Šatna Slavia"…

Zborovská „Pig Aréna" se totiž ve čtvrtek změnila na fotbalový Eden! Trénink Zborova totiž v rámci projektu Kopeme za fotbal vedli trenéři pražské Slavie v čele s hlavním koučem Jaroslavem Šilhavým. A jak k tomu vůbec došlo, že Zborov se ve čtvrtek na slavný Eden změnil? „Zborov loni se loni na podzim stal jedním z vítězů soutěže Kopeme za fotbal, kterou pořádá Gambrinus," sdělil Deníku Daniel Trnka, jenž celou akci spískal. „My si mohli vybrat cenu a zvolili jsme trénink s trenérem prvoligového mužstva," řekl Trnka a dodal, že on jako sparťan by nejraději bral trenéra z Letné, ten však byl už zadaný. „My si volili mezi kormidelníky Teplic a Slavie. V úvahu přicházel Uhrin, toho ale Slavia odvolala a nakonec k nám přijel pan Šilhavý," mnul si ruce Trnka. Není však divu, vždyť Slavia a její kouč mezitím vystoupali na ligové mapě české kopané neskutečně vysoko…

Do Zborova dorazila parta z Edenu v silném složení, protože Jarda Šilhavý s sebou přivezl i svého asistenta Jana Bauera a trenéra brankářů Radka Černého.

Misi vedl nejen jako hlavní kouč, ale taky jako šofér Jaroslav Šilhavý. „Já i Radek jsme oba působili v Dynamu, trasu z Prahy do Budějovic tudíž mám dokonale projetou, jezdil jsem tam téměř dva roky. Tady u vás jsme v té době ale nebyli, za což se omlouváme," usmíval se Šilhavý, jenž se ale ještě předtím, hned jak vystoupil z auta, sháněl po svém zborovském kolegovi, aby zjistil, kdy o víkendu jeho aktuální svěřenci mají zápas.

„Prý v sobotu, trenér přesto říkal, že vám můžeme dát do těla. Nicméně pokud v sobotu hrajete, je lepší si nějaké síly na zápas nechat," nechtěl zřejmě Šilhavý riskovat, že by své hochy přetrénoval.

Na hřišti hráčům Zborova představil i své kolegy. „Radka Černého jistě znáte, oba jsme vzpomínali na časy, kdy jsme byli v Budějovicích. Radek v trošku jiné konstelaci než já, oni se koukali nahoru, byli prý čtvrtí, zatímco my byli nad ponorem," smál se.

K hráčům měl malý proslov: „Nás vyslali za vámi, abychom se s vámi podělili o nějaké věci kolem fotbalu a myslím, že po tréninku bude i čas, abychom vám vaše případné dotazy zodpověděli. Teď máme trénink a v něm bude úvodní částí rozběhání v přihrávkovém tempu, nějaké koordinační cvičení, bago, střelba a pak si s vámi dohromady chvíli i zahrajeme."

Jak řekl, tak se i stalo.

Po tréninku uznávaný trenér zborovských fotbalistů vysoce vyzdvihl elán, s jakým ryzí amatéři vše absolvovali.

O tom ale víc až v rozhovoru s ním po neděli.