Za prvotřídní překvapení lze považovat především šestigólovou nálož, kterou Klikov uložil řečickým fotbalistům na jejich hřišti. S chutí si zastříleli rovněž hráči Třebětic, kteří béčku Soběslavi přidali ještě o jeden gól víc. Poprvé v sezoně ztratila body Nová Včelnice, která prohrála ve Slavonicích. Toho využila jindřichohradecká rezerva a po jednoznačném vítězství nad Suchdolem se vyhoupla do čela tabulky.

J. HRADEC B – SUCHDOL 4:1 (4:0)
Radim Kvitský, trenér FK J. Hradec B (1. místo): „Z předchozího utkání jsme měli nějaké bolístky, takže jsme museli trochu pozměnit sestavu, nicméně kluci k tomu souboji přistoupili zodpovědně a hráli líbivý běhavý fotbal. Náš tým během úvodního dějství zásluhou celoplošného napadání Suchdol k ničemu nepustil a po dvou trefách Beneše a zásazích bratrů Völflů s předstihem tento duel rozhodl. Po změně stran už jsme se zbytečně nikam nehrnuli a kontrolovali vývoj, navíc hráči přece jen hůře hledali motivaci. Hosté již tak odevzdaně nepůsobili, ale korigovat se jim povedlo až v 79. minutě."

Jan Kříž, trenér Sokola Suchdol (7.): „První půle byla z naší strany katastrofální. Přispěly k tomu i rychlé góly domácích, po nichž jsme už v 18. minutě prohrávali 0:2. Hradec do přestávky udeřil ještě dvakrát a bylo rozhodnuto. Po obrátce sice naše mužstvo dokázalo zvednout hlavu, zlepšilo se, ale dokázali jsme skórovat jen jednou. Soupeř hrál výborně, my naopak kupili hrubé chyby a špatně obsazovali protihráče. Těch nedostatků bylo víc, proto je výsledek takový, jaký je. Pozitivum spatřuji v tom, že hoši měli snahu zápas dohrát se ctí, což se povedlo."

SLAVONICE – N. VČELNICE 1:0 (0:0)
Ladislav Burghard, trenér Sokola Slavonice (3.): „Zahájili jsme aktivně, ale to nám vydrželo jen pár minut. Pak převzal iniciativu soupeř, naštěstí pro nás z ní nic nevytěžil. Z tlaku jsme se vymanili, ve 34. minutě orazítkoval Bártů tyč a o čtyři minuty později Balík břevno. Včelnice měla také dvě šance, takže vyrovnané skóre zhruba odpovídalo vývoji. Ve druhé pětačtyřicetiminutovce mi připadalo, že hosté hrají na remízu, takže se nikam moc nehrnuli. My byli odvážnější a to čtvrt hodiny před koncem vyústilo v rozhodující moment, kdy se Balík ve vápně pěkně uvolnil a střelou k tyči zařídil vítězný gól. Ve zbytku času to byly trochu nervy, nakonec jsme však cenné vítězství udrželi, i když při jediné velké včelnické šanci se musel vyznamenat gólman Pospíchal. V jinak korektně vedeném souboji na konci přišly emoce, když nejprve hostující Hulík nevybíravě fauloval Martina Bodláka, což nevydržel náš kapitán Bártů a srazil jednoho z protihráčů. Oba tak putovali pod sprchy. To jediné mi kalí radost, jinak jsem naprosto spokojený. Před kulisou čítající zhruba 150 diváků jsme sice vyhráli jen těsně, ale podle mě zaslouženě."

Jan Pudil, trenér TJ Nová Včelnice (2.): „Od počátku se hrál svižný fotbal se šancemi na obou stranách, které však střelci zahazovali. Ve 42. minutě se nám zranil stoper Holec, což narušilo celistvost obrany a jak se zdá, bude nám chybět delší dobu. Ve druhé půli měli domácí převahu, ale paradoxně v největší příležitosti se ocitl Bednář. Bohužel, trefil jen brankáře. Hned z protiútoku nechali naši zadáci projít Balíka přes celé vápno a ten rozhodl. Pokaždé, když jsme ve Slavonicích hráli, bylo to hodně vyhecované, tentokrát však ne. S výjimkou závěru, kdy dostali červenou kartu náš Hulík a domácí Bártů. Tím se nám zcela rozpadl střed obrany a nevím, jak to příště poskládáme."

K. ŘEČICE – KLIKOV 0:6 (0:3)
Peter Jánošík, trenér Sokola Kardašova Řečice (9.): „Kvůli různým důvodům jsme museli učinit několik zásahů do sestavy, ale to rozhodně nebyla příčina toho, co jsme předvedli. Povedla se nám vlastně pouze jediná akce už v 5. minutě, ale gól nemohl platit kvůli ofsajdu. Klikovu jsme v první půli darovali tři góly, jinak to nazvat nelze. Prvnímu předcházela špatně zahraná malá domů, při druhém náš brankář podběhl centr a vrcholem byl třetí zásah v naší síti, který jsme si dali sami téměř z poloviny hřiště. Ve druhém poločase už to byla z naší strany křeč. Byl to nejhorší zápas, který jsme kdy odehráli, prostě ostuda. Naše výkony jsou jako den a noc, takže doufám, že příště to bude mnohem veselejší."

Václav Bednář, člen výboru Blesku Klikov (10.): „Do Řečice jsme jeli odčinit poslední nepovedený zápas a byli jsme si vědomi kvality soupeře, jenže tentokrát bylo všechno jinak. Vedení pro nás zajistil Lochman, což bylo pro další vývoj moc důležité. Domácí sice taky vstřelili gól, ale kvůli ofsajdu platit nemohl. Rozhodující momenty se odehrály v poslední pětiminutovce úvodní půle. Nejprve se prosadil Matouš z trestného kopu, pak přišel kuriózní moment, kdy si soupeř dal téměř z půlky hřiště neuvěřitelný vlastní gól a tento moment zřejmě definitivně rozhodl. Když v 50. minutě počtvrté skóroval Michal, existovalo už na trávníku pouze jedno mužstvo. Naše vedení ještě navýšili Čutka s Matoušem a my se tak mohli radovat z nejvyšší výhry za dobu, co působíme v krajské soutěži. Musím ale poznamenat, že Řečice se i za krajně nepříznivého stavu snažila vsítit aspoň čestný úspěch, jenže tentokrát jí prostě nebylo přáno. Nesmíme však usnout na vavřínech a budeme se v nastoleném trendu snažit pokračovat."

N. BYSTŘICE – Č. VELENICE 1:2 (0:0)
Jiří Dvořák, trenér Jiskry Nová Bystřice (12.): „Na každý gól se strašně nadřeme a naopak velmi lacino inkasujeme po hrubých chybách, což potvrdil i souboj s Velenicemi. Zápas byl herně poměrně vyrovnaný, i když soupeř byl o něco fotbalovější. Veleničtí hráči se dvakrát prosadili po přestávce, nám se povedlo deset minut před koncem už jen korigovat z penalty zásluhou Martina Feytla. Měli jsme i další možnosti, ale když netrefíte branku z metru, je to těžké. Nyní by se do sestavy měl už vrátit Kuchař, který pykal ještě za prohřešek z minulé sezony, tak věříme, že to záložní řadě hodně pomůže."

Karel Macho, předseda Lokomotivy České Velenice (8.): „Do Bystřice jsme jeli s cílem odčinit domácí porážku s Třeběticemi. Začátek byl poměrně vyrovnaný, postupně jsme však získávali převahu a vytvořili si několik příležitostí. Soupeř měl po našem nedorozumění také jednu velkou šanci, ale s ní si poradil brankář Candra. Ve druhém poločase náš tým pokračoval v trpělivé hře, což se vyplatilo hned v 50. minutě, kdy se prosadil Brhel. Nová Bystřice pak začal trochu tlačit, ale poradili jsme si s tím bez větších problémů. Klid nám přinesla 75. minuta, v níž mladíček Mikudim s ledovým klidem skóroval podruhé a dal tím vzpomenout na svého otce v dobách největší slávy. Chvíli na to však sudí k údivu všech zapískal penaltu proti nám. Domácí hráč totiž nakopl našeho Samce a všichni čekali opačný verdikt. Bohužel, rozhodčí to viděl jinak a Bystřice snížila. Ve zbytku času už se ale nic podstatného neudálo a my vezeme tři cenné body. Klukům patří za výborný a disciplinovaný výkon pochvala."

TŘEBĚTICE – SOBĚSLAV B 7:0 (4:0)
Josef Bastl, manažer Sokola Třebětice (6.): „Tento duel jsme zvládli na jedničku. Od úvodního hvizdu byla na našich hráčích znát chuť uspět, což už během první půle potvrdili čtyřmi trefami po rychlých, přímočarých a zdařilých akcích. Třikrát se prosadil Pokorný, jednou Vojta Habr. Když po změně stran přidal Pokorný svůj čtvrtý gól, definitivně to otupilo jakékoliv snahy soupeře. Ve zbývajícím čase se naše mužstvo fotbalem bavilo a diváky potěšilo dalšími pěknými akcemi. O zbývající dva zásahy se postaral střídající Jindra. Výsledek je jednoznačný, hosté však nepůsobili odevzdaným dojmem. Nám se ale mimořádně dařilo a pokud vzniklo nějaké okýnko v defenzivě, poradil si s ním Koupil. Ten zmařil i tři stoprocentní šance Soběslavi, když se na něj její hráči řítili sami."

LEDENICE – LOMNICE 2:0 (1:0)
Petr Krejník, trenér Tatranu Lomnice (14.): „Hned v první minutě jsme po faulu na Čutu kopali penaltu, kterou však Prášek neproměnil a dokumentoval tím, jak těžké je pro nás střílet góly. Takhle jsme v páté minutě inkasovali a přestože jsme byli v první půli fotbalovější, žádnou šanci jsme zužitkovat nedokázali. Zkraje druhého dějství jsme udělali velkou chybu v obraně a po nešťastně tečované střele, která změnila směr úplně na druhou stranu, jsme dostali druhý gól. Jsme poslední, procházíme velkou krizí. Abychom se z toho dostali, musí se hlavně změnit klima v týmu ve smyslu pozitivního myšlení. Negacemi se z toho nedostaneme."

Jak nastoupili

FK JINDŘICHŮV HRADEC B
Rešl – Blažek, Fučík, Roštek, Stejskal – Petráš (80. Pivko), Šimánek (60. V. Moudrý), M. Völfel, P. Völfel (75. Voldán) – Z. Kvitský, Beneš.
SOKOL SUCHDOL NAD LUŽNICÍ
M. Rácik – Pumpr, Šuba, A. Arenberger, Březina – J. Záruba, Gauč, R. Arenberger, Kříž – L. Štěpánek, Krejčí.
SOKOL SLAVONICE
Pospíchal – Mašek, Trávníček, Kubeš, Jahoda – Daniel Lovětínský, Bártů, Jindrák ml., Bedlivý (70. Dušan Lovětínský), M. Bodlák – Balík.
TJ NOVÁ VČELNICE
Holický – Průša, Hulík, Holec (42. V. Hornát), O. Blažek – Mareš, Šlapanský, Jaroš (75. S. Pacholík), Pivko (80. M. Blažek) – Bednář, Nebeský.
SOKOL KARDAŠOVA ŘEČICE
Kočí – Nedoma, P. Vosecký, Pražák, Kovář (58. Michal) – Porochoňski (46. Houska), Bílek, Janeček (30. Madar), Idrizaj – O. Jánošík, Šergl.
BLESK KLIKOV
Jedlička – Podojil, Opelka, Plucar (60. Čutka), Mužík – Drábek (75. Holický), Matouš, Michal, Melichar – Lochman, Zegermacher (80. Nehoda).
JISKRA NOVÁ BYSTŘICE
Evják – Náprava, Steklý, Hudeček, Hynek – Beneš, Mihula, Králíček, Březina (80. Kratochvíl) – M. Feytl, Jevtušenko (85. Klípa).
LOKOMOTIVA ČESKÉ VELENICE
Candra – Srpek, Mezera, Jabůrek, Kica – Břenek, Samec, K. Janda, Brhel (86. Filip) – F. Malaník (70. Mikudim), Sokol.
SOKOL TŘEBĚTICE
Koupil – V. Novák, Zamazal, J. Habr, Tesař – Vychytil (70. Jindra), B. Novák, V. Habr, Švarc (80. V. Bastl) – Pokorný (72. Jahoda), P. Bastl (64. Piler).
TATRAN LOMNICE NAD LUŽNICÍ
Ködel – Michal Šachl (85. Krejník ml.), Prášek, Zákostelecký, Hynek (60. Řehoř) – J. Němec, Miroslav Šachl (70. Hruška), Novák, Čuta – Heger, Kaštánek.