A protože vedoucí jindřichohradecké béčko si bez větších potíži poradilo s Novou Bystřicí, zvýšilo svůj náskok už na pět bodů. Cenné vítězství z horké suchdolské půdy si odvezli fotbalisté Třebětic. V nepřesvědčivých výkonech pokračuje Klikov, jehož hráči podlehli Ledenicím a klesli na předposlední místo.

J. HRADEC B – N. BYSTŘICE 3:0 (2:0)
Radim Kvitský, trenér FK J. Hradec B (1. místo): „Do duelu s Bystřicí jsme museli jít bez tří hráčů základní sestavy Beneše, Šimánka a Vojty Moudrého, ale musím říci, že kluci, kteří je měli nahradit, se tohoto úkolu zhostili velice dobře. Zahájili jsme aktivně, což dokumentují příležitosti, které měli v 7. minutě Petráš a v 11. Strejček. Uhodit však mohlo i na druhé straně, když se do vyložené šance dostali i hosté. V 17. minutě napravil své zaváhání v koncovce Petráš, pohrál si s obranou a nedal brankáři šanci. Bystřičtí hráči měli s naší běhavou hrou problémy, a tak se občas uchylovali až k ošklivým faulům, jako v případě Kuchaře na Pavla Völfla. Po právu jsme tento zákrok potrestali, když se ve skrumáži před brankou nejlépe orientoval Strejček. Do přestávky jsme mohli přidat i další góly, a to především Zdenek Kvitský, jenž běžel dvakrát sám na branku. Lepší jsme byli i po změně stran a čtvrt hodiny před koncem zvýšil náskok právě posledně jmenovaný. Byla to zasloužená výhra nad někdy až moc důrazným a zároveň neustále na něco spílajícím protivníkem."

Kamil Budoš, trenér Jiskry Nová Bystřice (10.): „První poločas se nám herně nepovedl. Soupeř byl rychlý, pohyblivý a důrazný v osobních soubojích, což dělalo některým našim hráčům problémy. Do kabin se tak šlo za stavu 2:0 pro domácí tým, za což jsme mohli být ještě rádi. Druhý poločas už byl herně vyrovnanější. Šance, které jsme měli, se nám však nepodařilo proměnit. Hradec přidal třetí branku a bylo po naší snaze."

N. VČELNICE – Č. VELENICE 1:2 (0:2)
Jan Pudil, trenér TJ Nová Včelnice (2.): „Z výsledku i výkonu našeho mužstva jsem velmi zklamaný. Před utkáním jsem hráče upozorňoval na to, aby nedošlo k podcenění soupeře a abychom hráli zodpovědně v obraně, což však nesplnili. Hosté přijeli s velmi defenzivní taktikou a čekali na naše chyby. Dočkali se hned dvakrát, když potrestali naše hrubky a vybudovali si dvoubrankový náskok. Po důrazné domluvě v kabině jsme se po změně stran konečně dostali k naší hře, ovšem až na jednu šanci, kterou zužitkoval Bednář, jsme nedokázali vynikajícího velenického brankáře překonat, i když se před ním postupně ocitli zcela sami dvakrát Bednář a rovněž Nebeský s Martinem Blažkem. No nic, fotbalový život jde dál, stávají se horší věci."

Karel Macho, předseda Lokomotivy České Velenice (12.): „Do Včelnice jsme jeli s velkým respektem, ale zároveň jsme chtěli po nevydařeném utkání s Temelínem překvapit. V prvním dějství jsme plnili to, co jsme si řekli, a domácí nenechali praktikovat jejich kombinační hru. Nezbývalo jim než nakopávat balony na naší polovinu, ale tam jsme to měli bezchybně pokryté. Naopak, nebezpeční jsme byli my, vytvořili si několik brankových příležitostí a po trefách Kopeckého s Jabůrkem se ujali zaslouženě vedení. Ve druhé části jsme chtěli pokračovat na stejné vlně, ale po špatné rozehrávce se dostal k míči Bednář, který se nemýlil. Od té doby byli domácí na koni a zatlačili nás. Hrálo se na jednu bránu a my se opravdu jen bránili. Naštěstí pro nás domácí buď netrefili přesně, nebo jim v tom zabránil výborně chytající Candra. Podali jsme obětavý výkon a je vidět, že když tým táhne za jeden provaz, můžeme bodovat s každým."

K. ŘEČICE – SLAVONICE 2:1 (0:0)
Peter Jánošík, trenér Sokola Kardašova Řečice (3.): „Bylo vidět, že na sebe narazily týmy, které v tabulce sousedí, takže se hrál vyrovnaný fotbal. V první půli z naší strany za zmínku stojí dvě šance Housky a jedna Idrizaje, gól z nich však nepadl. Skóre tak otevřel v 50. minutě Ondra Jánošík, jenž do sítě dorazil střelu Idrizaje. O pět minut později přišel podle mého soudu klíčový moment, když se hosté dostali do samostatného úniku, který však gólman Kočí reflexivně zneškodnil a zabránil vyrovnání. V 61. minutě Ondra Jánošík uvolnil Idrizaje, který přidal druhou trefu, na což soupeř dokázal odpovědět a v 69. snížil. V závěrečné dvacetiminutovce sice Slavonice zvyšovaly tlak, ale nám se vítězství povedlo udržet. Jediný rozdíl mezi oběma týmy byl ten, že zatímco my ze dvou vyložených šancí dokázali dát dva góly, hosté ze stejného počtu tutovek skórovali jenom jednou."

Ladislav Burghard, trenér Sokola Slavonice (4.): „Jednalo se o vyrovnané střetnutí, v němž, jak se říká, každý chvilku, tahal pilku. Rozhodnutí přinesla úvodní čtvrthodina druhého dějství, v níž jsme dvakrát inkasovali. Přestože Martin Bodlák pak dokázal vstřelit kontaktní gól, další možnosti jsme už nevyužili. Remíza by zápasu jistě slušela víc, ale střelecká pohoda ze začátku sezony se vytratila a v koncovce se trápíme. Jinak jsme nepodali vůbec špatný výkon, hráči celý zápas makali naplno a toho si vážím. Hodně nám chybí zranění Balík s Bedlivým, ale na to se nevymlouváme, i ostatní celky se musí s absencemi vypořádat."

SUCHDOL – TŘEBĚTICE 2:3 (0:2)
Jan Kříž, trenér Sokola Suchdol (7.): „První poločas byl z naší strany špatný, nebojím se říci, že skoro tragický. V 9. a 25. minutě jsme dostali dva góly a dlouho se z toho nemohli vzchopit. Až ke konci tohoto dějství jsme si vytvořili nějaké možnosti, ale bez efektu. O přestávce jsme si něco řekli a do druhé půle vyběhl zcela jiný tým, který začal makat a i přes špatný terén předváděl pohledný fotbal. Už v 50. minutě dokázal Březina snížit a po hodině hry Kuchyňka hlavou po rohovém kopu vyrovnal. Snažili jsme se utkání rozhodnout ve svůj prospěch, a tak se hrálo stále před brankou Třebětic, které se za půlku dostaly asi párkrát. Bohužel, v 89. minutě jejich střela zpoza vápna zapadla přesně k tyči. O naší porážce rozhodla nepovedená první půle a lepší produktivita hostů."

Roman Havlík, trenér Sokola Třebětice (6.): „Odehráli jsme velice slušný první poločas. dařilo se nám narušovat akce domácích a tím i otupit jejich útočnou snahu. My se naopak dokázali prosadit hned dvakrát, když se nejprve trefil Kapinus a po něm později ještě Švarc. Tento trend se nám však po obrátce nepodařilo udržet. Suchdol vrhl všechny síly do útoku, jeho hra nám na těžkém terénu činila značné problémy a výsledkem bylo vyrovnání. V závěru se však dění na hrací ploše vyrovnalo a vše nasvědčovalo tomu, že utkání skončí remízou. Těsně před koncem však zatáhl míč do vápna Vojta Habr, jeho akci sice dokázal Suchdol zbrzdit, ale k odraženému míči se dostal Vychytil, zachoval klidnou hlavu a umístěnou střelou k tyči zvrátil vývoj na naší stranu. Neplánované body jsou vždy cenné a této výhry si velmi vážíme. Byla šťastná a stála nás mnoho sil."

LIŠOV – LOMNICE 2:0 (2:0)
Milan Moštěk, trenér Tatranu Lomnice (11.): „Do utkání jsme vstoupili aktivně a získali převahu. Po rozehraných standardkách měli šance Hruška a Novák, z malého vápna netrefil přesně Řehoř. O osudu zápasu rozhodl úsek mezi 25. a 30. minutou, kdy jsme dvakrát inkasovali. Nejprve po chybě Zákosteleckého a pak po střele po zemi z pětadvaceti metrů, kdy domácí hráč ctil jednoduchou zásadu: když nevíš co s míčem, vystřel. Od té doby jsme zase měli až do konce utkání tlak, ale naše akce končily na šestnáctce soupeře. Ve druhém dějství jsme kopali zhruba patnáct standardek, jenže nebyli jsme při nich nebezpeční a ohrozit vážněji lomnickou branku se nám povedlo jen dvakrát. V koncovce jsme. bohužel, sterilní."

KLIKOV – LEDENICE 1:3 (0:1)
Václav Bednář, člen výboru Blesku Klikov (13.): „Každý zápas je pro nás důležitý, neboť potřebujeme nutně bodovat, ale tentokrát se nám to nepovedlo a je to velká škoda, protože soupeř byl hratelný. První půle přinesla vcelku vyrovnaný fotbal, ale až na trestný kop Michala jsme ledenickou branku příliš neohrozili. Podobně si v tomto ohledu vedli i hosté, minutu před přestávkou se jim však povedlo potrestat naší hrubou chybu a ujali se vedení. Druhý poločas jsme zahájili velkým náporem a v 67. minutě Lochman vyrovnal. Tento stav nevydržel dlouho, neboť hned za dvě minuty protivník opět získal náskok, když vystřelil vůbec poprvé po změně stran. Od té doby jsme působili hodně křečovitě a při naší hře vabank v nastavení ještě jednou inkasovali. Naše postavení v tabulce skutečně není moc příznivé, takže ve dvou zbývajících podzimních kolech musíme zabojovat a získat nějaké body."

Jak nastoupili

FK JINDŘICHŮV HRADEC B
Rešl – Blažek, Fučík, Roštek, Dolák – Petráš (65. Voldán), M. Völfel, P. Völfel, Stejskal – Strejček, Z. Kvitský.
JISKRA NOVÁ BYSTŘICE
Evják – Chuda (80. Hudeček), Steklý, Bobál (90. Klípa), Beneš – Březina (60. Hynek), Kuchař, M. Feytl – Havel, Mihula, Schramhauser (46. Náprava).
TJ NOVÁ VČELNICE
Holický – Novotný (46. S. Pacholík), Beran, Hulík, O. Blažek (65. M. Blažek) – Mareš, Šlapanský, Jaroš, Průša – Bednář, Nebeský.
LOKOMOTIVA ČESKÉ VELENICE
Candra – Jabůrek, Mezera, Dvořák, Srpek – Macho, Kotrba, Kopecký, Bittengl (70. Příhoda) – Sokol, Mikudim.
SOKOL KARDAŠOVA ŘEČICE
Kočí – Kvasnička, Madar, Michal, Kovář – O. Jánošík (90. Vyhlídka), Pozníček, Bílek, V. Jánošík – Idrizaj (86. Kupka), Houska (70. Janeček).
SOKOL SLAVONICE
Pospíchal – Mašek (35. Drobilič), Kubeš, Trávníček, Jahoda – Křížka, Jindrák (60. Dušan Lovětínský), Bártů, Daniel Lovětínský, Raška – M. Bodlák.
SOKOL SUCHDOL NAD LUŽNICÍ
M. Rácik – Březina, Šuba, A. Arenberger, T. Záruba – F. Rácik (46. Pytel), R. Arenberger, Špale, Kříž – J. Záruba, Gauč (46. Kuchyňka).
SOKOL TŘEBĚTICE
Koupil – Tesař (87. V. Bastl), P. Bastl, V. Havlík, S. Habr – Vychytil, Urbánek, V. Habr, Švarc – Pokorný, Kapinus (71. M. Havlík).
TATRAN LOMNICE NAD LUŽNICÍ
Ködel – Zákostelecký (30. Bubal), Prášek, Mir. Šachl, Hynek – Michal Šachl – Řehoř, Kaštánek (71. J. Němec), Novák, Hruška – Heger (46. V. Nohava).
BLESK KLIKOV
Škoda – Podojil, Opelka, Plucar (10. Nehoda), Mužík – Melichar (75. zavadil), Matouš, Michal, Šetka – Zegermacher, Čutka (46. Lochman).