SUCHDOL – LOMNICE 2:1 (2:1)
Jan Kříž, trenér Sokola Suchdol (4. místo): „Úvodní dvacetiminutovka nabídla vyrovnaný fotbal. Jako první jsme se střelecky prosadili my už ve 4. minutě zásluhou Dunaje, Lomnice však srovnala skóre. Postupně jsme přebírali otěže hry a naše snaha byla korunována v 38. minutě gólem Jakuba Záruby. Po změně stran byl k vidění podobný obrázek, to znamená, že náš tým měl většinou převahu. Paradoxně si však největší příležitost vypracovali hosté a nás dvěma vynikajícími zákroky podržel brankář Rácik. Z naší strany se zase mohl prosadit například Gorný a v závěru i střídající Kuchyňka."

Milan Moštěk, trenér Tatranu Lomnice (12.): „V utkání slabé úrovně nastoupili domácí s absolutní agresivitou a důrazem. Kdo viděl, ví, o čem mluvím. Sudí bohužel Suchdolu zákroky nepískal. Nicméně o podobě výsledku jsme rozhodli vlastními chybami. Už ve 4. minutě jsme po rozehraném rohovém kopu nedokázali pokrýt protihráče a soupeř šel do vedení. Vyrovnat se nám povedlo rovněž po standardce zásluhou hlavičkujícího Zákosteleckého. Srazila nás však obligátní chyba, která se v našem podání opakuje příliš často. Jednu ze situací jsme místo odkopu chtěli řešit fotbalově, soupeř nám vypíchl míč a ze samostatného úniku vstřelil druhý gól. Druhý poločas přinesl víceméně boj, fotbalová krása a kombinace zcela chyběly. V nervózním závěru domácí v jednom kuse filmovali pády a rozhodčí to posuzoval jako fauly. Naproti tomu třeba v případě našeho Nohavy, který byl při standardních situacích minimálně čtyřikrát sražen ve vápně, zůstala jeho píšťalka němá. Suchdol měl v sestavě pět Řepků, nikdo z nich se však nedočkal patřičného karetního ocenění."

J. HRADEC B – KLIKOV 4:1 (2:0)
Radim Kvitský, trenér FK J. Hradec B (1.): „Už ve třetí minutě se podařilo Šimánkovi otevřít skóre, v 16. minutě pak Kvitský trefil tyč. Ve 34. minutě přidal druhý zásah Pavel Völfel a uzavřel tím střelecký účet prvního dějství. Klikov přijel pouze bránit a na naší polovinu se dostával jen sporadicky. My však v nástupu do druhého dějství polevili, zákonitě přišel trest a hosté v 52. minutě snížili. Naštěstí o pár okamžiků později přidal třetí trefu Michal Völfel a v 77. minutě uzavřel účet Beneš. Z naší strany to nebylo zcela optimální, ale jak jsem už řekl, hosté se vzadu zakopali a my nestále útočili do plných."

Karel Bednář, předseda Blesku Klikov (14.): „Šli jsme do zápasu s tím, že nesmíme brzy inkasovat, ale opak byl pravdou. Domácí se ujali rychle vedení a když přidali druhý gól, vypadalo to na jednoznačnou záležitost. Vůbec jsme se nedokázali dostat do hry, kazili spoustu přihrávek a když se nám povedlo přejít až k brance domácích, chyběl nám klid při zakončení. Druhý poločas jsme začali velmi dobře a Matouš po sólu snížil. V té době jsme dobře kombinovali a vypracovali si několik slibných možností, ale žádná z nich už trefou neskončila, a tak přišel trest v podobě třetího zlomového gólu. Poté už Hradec zápas kontroloval."

LIŠOV – N. VČELNICE 0:2 (0:1)
Jan Pudil, trenér TJ N. Včelnice (2.): „K dlouhodobým marodům Holcovi a Nebeskému přibyl náš jediný gólman Holický, který si při tréninku poranil ruku a chytat zřejmě nebude po celý zbytek jara. Mezi tři tyče tak musel náš nejstarší hráč, dvaačtyřicetiletý útočník Martin Blažek, jenž však zaslouží pochvalu, protože se svého úkolu zhostil velmi dobře, o čemž svědčí i vychytaná nula. Od počátku se hrál svižný fotbal, bylo vidět, že Lišov potřebuje body k záchraně. V poli jsme však byli o něco lepší a v 18. minutě to potvrdil vedoucí trefou Mareš. Hned po změně stran domácí vyrobili hrubku, čehož využil hbitý Petráš a zvýšil náš náskok. Od té doby jsme se zatáhli a i když protivník získal optickou převahu, do žádných větších možností jsme jej nepustili. Naopak, deset minut před koncem minul prázdnou branku Bednář a pak ještě v závěru vyprášil Novotný rukavice domácího gólmana."

K. ŘEČICE – TEMELÍN 6:1 (4:0)
Peter Jánošík, trenér Sokola K. Řečice (3.): „Temelín měl hodně průchodnou obranu, takže jsme často podnikali samostatné úniky nebo po faulech před šestnáctkou zahrávali standardky. Při nich hrál prim především Ondřej Madar, jenž uplatnil svou výbornou kopací techniku. Ze tří trestných kopů dvakrát skóroval a jednou trefil tyč, hattrick pak zkompletoval ze značky pokutového kopu. Kromě něj se v první půli ještě dvakrát prosadil Grošek. Po přestávce sice stoper Vosecký zavinil penaltu,po níž hosté snížili, ale po již zmiňované penaltě Madara jsme v 74. minutě zvýšili na 5:1. Pět minut před koncem hasil požár Vosecký a uviděl červenou kartu, v 89. minutě však Ondra Jánošík ještě upravil skóre. Zajímavostí je jistě fakt, že jsme dohrávali jen v osmi, neboť kromě vyloučení odstoupili další dva hráči kvůli zranění a my měli vyčerpané všechny možnosti ke střídání.

SLAVONICE – Č. VELENICE 0:4 (0:3)
Ladislav Burghard, trenér Sokola Slavonice (6.): „Musím konstatovat, že mužstvo předvedlo zřejmě nejhorší výkon za x let, co u něho působím. Hosté byli důraznější, rychlejší a předčili nás ve všech směrech. O naší „aktivitě" svědčí skutečnost, že jsme za celý zápas vystřelili jednou mezi tyče. Kazili jsme i jednoduché přihrávky, chybělo i patřičné nasazení. Někteří hráči toho přes zimu moc nenatrénovali, takže tohle je pak odezva. Jsem z toho zklamaný a po sezoně zřejmě skončím, protože tohle není na moje nervy."

Karel Macho, předseda a trenér Loko Č. Velenice (8.): „Když nevíš, co s míčem, tak vystřel. Přesně to udělal už ve 3. minutě Kotrba, balon skočil před domácím brankářem a bylo to 0:1. Domácí se snažili o vyrovnání, ale my hráli zodpovědně na všech postech. Slavoničtí často chybovali v rozehrávce, z čehož jsme si vytvářeli poměrně slibné příležitosti. Po jedné z nich byl ve 29. minutě faulován náš hráč v blízkosti pokutového území, míč si postavil Macho, ve vápně našel Mikudima a ten hlavou zvýšil naše vedení. Ve 37. minutě přečetl chybnou rozehrávku domácích Dvořák, který šel od půlky sám na bránu a v koncovce se nemýlil. Naše vedení pojistila ve 47. minutě jarní posila Gauč, který se po výborných výkonech v předešlých utkáních poprvé trefil ve velenickém dresu. Utkání se poté dohrávalo víceméně z povinnosti. Body jsme si odvezli zcela zaslouženě, Slavonice si za celý zápas nevytvořily ani jednu vážnější šanci."

TŘEBĚTICE – LEDENICE 1:1 (0:1)
Roman Havlík, trenér Sokola Třebětice (7.): „Od samého začátku se hrál kvalitní a pohledný fotbal. Úvodních dvacet minut měl opticky navrch soupeř, který se v 18. minutě po našem zaváhání ujal vedení. Na tomto faktu se do přestávky ani přes naši veškerou snahu nic nezměnilo. Po změně stran jsme se snažili skóre změnit, což se povedlo v 54. minutě Pokornému, jenž srovnal na 1:1. S přibývajícím časem rostla i naše převaha, ale pokaždé nám chyběl pověstný krůček k úspěchu. V 65. jsme přišli kvůli druhé žluté kartě o vyloučeného Jiřího Habra, ale i v deseti jsme mohli rozhodnout, když v 73. minutě Pokorný ve stoprocentní šanci trefil konstrukci. Tohle jsou momenty, za které si rozhodně můžeme sami, ale během druhého dějství byly i okamžiky, kdy za nás rozhodoval někdo jiný. Příkladem jsou dvě naprosto evidentní podražení v šestnáctce soupeře, které hlavní rozhodčí z nějakých závažných důvodů nechtěl vidět a tak je jako penaltové zákroky neposoudil. Myslím si a jsem o tom přesvědčený, že v 21. století by lidé, kteří rozhodují o ději či osudu, v sobě měli najít odvahu a chovat se fair play."

N. BYSTŘICE – SOBĚSLAV B 6:2 (3:2)
Kamil Budoš, trenér Jiskry N. Bystřice (11.): „V oboustranně útočně vedeném duelu nám vyšel úvod, když se nejprve prosadil Bobál a po něm i Havel, který z ostrého úhlu překonal hostujícího brankáře. Ve 27. minutě soupeř snížil, když tečovaná střela zapadla za bezmocného Evjáka. My dokázali odpovědět pěknou kombinací, jíž po krásné přihrávce od Kodady zakončil Havel. Ve 37. minutě jsme však nepohlídali rohový kop a Soběslav skórovala podruhé. Hned po obrátce zahrozili hosté rychlým protiútokem, který však nevyužili. Po změně stran znovu úřadoval Havel, jenž zaznamenal další dvě trefy. Nejprve pláchl obraně po výkopu gólmana Evjáka a v 67. minutě se po faulu na Mihulu trefil z přímého kopu přesně k tyči. Soupeř ještě víc otevřel hru, čehož využil v 84. minutě Feytl, který dokázal projít z vlastní poloviny až před brankáře a pokořil ho pošesté. Hráčům za předvedený výkon děkuji."

Jak nastoupili

SOKOL SUCHDOL NAD LUŽNICÍ
M. Rácik – T. Záruba, Šuba, Dunaj, A. Arenberger – Březina (63. R. Arenberger), Špale, Gorný, Kříž (80. Kuchyňka) – J. Záruba (87. F. Rácik), Heřman.
TATRAN LOMNICE NAD LUŽNICÍ
Michal – R. Němec, Prášek, Zákostelecký, Štěcha – Novák (60. Hruška), Řehoř, Vonka (78. Šálený), Šachl (75. P. Němec) – V. Nohava, Kaštánek (55. Heger).
FK JINDŘICHŮV HRADEC B
Rešl – Voldán (75. Princ), Roštek, Rejtar, Stejskal (70. Strejček) – P. Völfel (85. F. Votava), M. Völfel, Beneš, V. Moudrý – Z. Kvitský, Šimánek.
BLESK KLIKOV
Jedlička – Mužík, Opelka, Michal (81. Lochman), Zegermacher – Zavadil (65. Podojil), Rezek, Matouš, Šetka – Plucar (8. Drábek), Čutka.
TJ NOVÁ VČELNICE
M. Blažek – Průša, Beran, Hulík, Pivko – Mareš, Šlapanský (70. Novotný), Vajda, Petráš – Bednář (75. S. Pacholík), O. Blažek (65. Holický).
SOKOL KARDAŠOVA ŘEČICE
Šamal – Kvasnička, P. Vosecký, Madar, Pražák (37. Nedoma) – O. Jánošík, Pozníček (66. Houska), Bílek, V. Jánošík (55. Janeček) – Grošek, Idrizaj (60. Kovář).
SOKOL SLAVONICE
Pospíchal – Chalupa (66. Jahoda), Kubeš, Trávníček, Mašek (76. Deutschar) – Drobilič (32. Křížka), Bártů, Bedlivý (46. Peschel), Daniel Lovětínský (83. Lojda) – Balík, M. Bodlák.
LOKOMOTIVA ČESKÉ VELENICE
Candra – Mezera, Srpek, Dvořák, Macho – Bittengl (60.Sokol), Kotrba (45. Kica), Gauč, Samec (80. Bambule) – Fiala, Mikudim.
SOKOL TŘEBĚTICE
Koupil – V. Novák, V. Havlík, Zamazal, Mašát – Švarc, Kelbler, B. Novák (54. V. Habr), J. Habr – P. Bastl (46. Urbánek), Pokorný (76. J. Chvátal).
JISKRA NOVÁ BYSTŘICE
Evják – Hudeček, Steklý, Chuda (63. Kratochvíl), Beneš (70. Nováček) – M. Feytl, Bobál, Vojta (46. Březina) – Kodada, Mihula, Havel (79. Kos).