Sedmadvacetiletý útočník druholigového Táborska Lukáš Mach už zase střílí góly.

Dal jste vítězný gól svého týmu, navíc jste i první branku zařídil. Takže spokojenost?

Po herním i kondičním soustředění jsme chtěli dát do zápasu všechny síly a řekl bych, že po většinu času se nám i docela dařilo. Sice pořád je co zlepšovat, ale do ligy máme ještě dva týdny.

Strakonice přijely s řadou pendlů z prvoligového Dynama. Nezaskočilo vás to?

O den dříve hrálo budějovické áčko a ti, co nehráli od začátku, sem přijeli. Soupeř to tudíž byl silný, byli hodně nabití. První půle taky byla hodně kvalitní a já jsem rád, že právě v ní jsme rozhodli.

Co ta penalta na vás? Až na tak hrozný faul to nevypadalo…

Já si dělal prostor kolem něj, on měl trefil a já spadnul. Podle mě jasná penalta.

A co váš gól? Poděkoval jste Maškovi za přesnou náhru?

Ta přihrávka od Máši byla hodně pěkná. Já jako jediný útočník v takový okamžik mám být na první tyči a taky jsem tam byl.

Ještě jste měl jednu velkou šanci, tu jste ale nevyužil.

To byla se Šimákem krásná akce na jeden dotek, bohužel mi to ujelo přes špičku kopačky. Možná únavou, možná jsem moc na ten balon čekal. Příště už se mi to nestane. Ještě ke konci poločasu jsme šli čtyři na jednoho, já ale koukal jen na Jasiho a nevšiml jsem si, že na druhé straně jdou dva kluci sami. To byla škoda, ale jak říkám, do ligy máme ještě dva týdny.

Taky jste trošku změnil image… Míval jste hodně delší vlasy.

Pravda, pár let jsem měl hodně dlouhé vlasy. Už jsem to ale chtěl trošku osvěžit a asi jsem udělal dobře.

Gól jste dal před týdnem i proti Jihlavě, už vám to zase střílí?

Já měl dost dlouhou pauzu a ta minulá sezona mi moc nevyšla. Ať už vinou zranění hlavy a žeber, anebo kvůli těm příušnicím. Prostě ta sezona mi nevyšla, byla nejhorší v mé kariéře. Ale po příušnicích jsem si říkal, že se musím sebrat a jít do toho naplno. Taky co jiného, ne?

O víkendu hrajete pohár v Kunicích, pak už čeká druhá liga. Už se těšíte, až to zase vypukne?

Příprava až tak dlouhá nebyla, ale dost se běhalo a samozřejmě, že už se těšíme. Myslím, že půjdeme do sezony hodně nabuzení. Hlavně dopředu vidím velkou sílu. Myslím si, že Honza Šimák nám v tom hodně pomůže.

V něm přišla do mužstva hodně velká osobnost, jak se jeví třeba v kabině?

Je s námi teprve od soustředění, co jsme měli v Blšanech, ale vidím v něm dobrého a skromného kluka. A na hřišti, myslím si, nám hodně pomůže. Vždyť svého času patřil mezi šest nejlepších hráčů celé bundesligy…

Co čekáte od sezony? Vedle Šimáka přišel i vyhlášený střelec Strnad a další posily, slabší než loni byste asi být neměli?

Naopak, já si myslím, že budeme silnější. Jen se ještě potřebujeme sehrát a mělo by to být hodně dobré.