Jak uvádí ve své reportáži naši kolegové z Plzeňského deníku, zdravotní indispozice roudenského fotbalistu postihla hned v úvodu druhé půle. „David Růžička, mladý a šikovný hráč Malše Roudné, během krátké cesty na trávník zkolaboval. Čtyřiadvacetiletý Růžička byl po nepříjemné události ihned převezen do plzeňské nemocnice," uvedl redaktor Plzeňského deníku Václav Vacek. „Když šel David na hřiště do druhého poločasu, udělalo se mu špatně a jevil známky kolapsu. Ihned byl sanitkou převezen do nemocnice, kde podstoupil vyšetření. Kluci za ním po skončení utkání hned jeli. Naštěstí byl večer propuštěn z nemocnice, je doma a čekají ho další vyšetření v nemocnici v Českých Budějovicích," sdělil Deníku Libor Šolc, předseda fotbalového klubu Malše Roudné.

Doubravka ve druhé půli přesilovku a psychické rozpoložení soupeře využila a po gólech Krejčího, Skopového, Sýse a Navrátila, nakonec zvítězila 4:0. Její trenér Aleš Jindra označil zisk tří bodů za nesmírně důležitý. „První poločase všem ukázal, že jsme nebyli herně v pohodě. Nevytvořili jsme si žádnou šanci. Naštěstí tedy ani soupeř. Určitě nám pomohlo vyloučení hráče soupeře, a také ta nepříjemná událost v poločasové přestávce. Hosté tím přišli o dalšího klíčového hráče a asi se jim nehrálo nejlépe. V hlavách to prostě měli. Za vítězství jsem ale moc rád a pevně věřím, že David Růžička bude v pořádku," zdůraznil kouč Doubravky.

Pro Plzeňský deník se vyjádřil také roudenský trenér Rudolf Otepka: „Při náhlé indispozici Davida Růžičky jsme nechtěli nic podcenit. Pokud mám poslední zprávy, tak v nemocnici prodělal několik vyšetření a propustili ho. Musíme si ale počkat na závěrečnou lékařskou zprávu. Snad to nebude nic závažného, držíme mu palce," zadoufal Otepka, dle něhož zmíněná událost výkon jeho svěřence pochopitelně negativně ovlivnila. Navíc po druhé žluté kartě byl ještě před přestávkou vyloučen Lerch. „Naše hra o deseti a chyby nakonec rozhodly v náš neprospěch. Bylo to utkání dvou rozdílných poločasů," uzavřel roudenský kouč.

Nicméně fotbal jako takový tentokráte byl tak trochu na vedlejší koleji, zdraví hráče mělo přednost. „David by měl být už v pořádku.Šlo zřejmě o vyčerpání a následný kolaps," v pondělí našemu listu potvrdil roudenský předseda Libor Šolc.