Jedním z nich byl také třiadvacetiletý stoper Marek Opluštil, jenž ještě loni na jaře působil právě v Č. Budějovicích.

Když tehdy do Dynama přicházel, v rozhovoru pro Deník jižní Čechy si nové angažmá pochvaloval: „Budějovice mají v našem fotbale zvuk," ocenil.

Navíc ho těšilo, že nejde do neznáma. „Ze Sparty, kde jsem s fotbalem od malička začínal, znám Čávu a Pešu, s ním jsem chodil i do školy na základku (Patrika Čavoše a Jakuba Peška – pozn. aut.), ze Žižkova Ríšu Kaloda a též Hajdyho (Kamila Hajduška), ten byl za mě v Měcholupech, což tenkrát byla farma Žižkova," říkal loni v zimě.

Ještě loni jste oblékal dres Dynama, měl pro vás tudíž tento zápas trošku speciální nádech?

V Budějovicích jsem byl před rokem od zimy do léta, kdy jsem po sezoně odešel zpátky do Jihlavy. Tady na Složišti to dobře znám a na své angažmá v Budějovicích, byť nepříliš dlouhé, pořád hrozně rád vzpomínám. Moc se mi tady líbilo, dalo mi to hodně a mám jen ty nejlepší vzpomínky.

Takže ten půlrok v Dynamu vás nemrzí?

V žádném případě, určitě ne. Naopak, mě to posílilo, po všech stránkách. Hlavně na trenéra Horejše hrozně rád vzpomínám, já se tu hodně učil a právě trenér Horejš ze mě udělal správného stopera. Jeho rady mi hodně daly.

A co Žižkov, kam jste po návratu do Jihlavy hned v létě zamířil? Jak se vám tam líbí?

Já jsem na Žižkově vlastně odchovancem, a když tudíž v létě mi Jihlava naznačila, že bych měl zase jít na hostování a byl z toho Žižkov, měl jsem velkou radost. Jít zpátky na Žižkov byla pro mě výhra, protože jsem tam doma a znám to tam. Navíc je to klub s tradicí a řekl bych, že jsme na podzim měli dobré výsledky. Na jaře bychom chtěli jít ještě výš.

Spokojenost s podzimem panovala i v Budějovicích, sledoval jste i jejich výsledky?

Samozřejmě, že jsem kluky sledoval a že se jim tak dařilo, jim moc přeji. I mně tenkrát tady strašně mrzelo, že jsme se motali desátí třináctí. Stejně jako Viktorka totiž i Budějovice jsou slavný klub s dlouhou tradicí, nejlepší tady na jihu a hrát nahoře si zaslouží. Takže já klukům moc fandím a jsem rád, že jsou v tabulce tak vysoko a perou se o postup.

Zpátky k zápasu, který jste teď na Složišti odehráli a lehce vyhráli 3:0. Nezaskočilo vás, že proti vám v prvním zápase nastoupila juniorka?

My věděli, že když se hrají dva zápasy, že ta mužstva budou nějak rozdělena na dvě části. Navíc teď v přípravě trenéři zkouší nové hráče a hodně střídají, jednou postaví tuhle sestavu, podruhé zase úplně jinou. Teď jsme věděli, že proti nám nastoupí mladší kluci, pro nás se tím ale nic nezměnilo. My musíme koukat hlavně na sebe a přesvědčit trenéra, že patříme do základní sestavy.

Navíc se dalo čekat, že ti mladí kluci vám taky nic nedarují, že budou běhaví a bojovní, ne?

Přesně tak, navíc se hrálo za téměř jarního počasí a na perfektním hřišti. Ta umělka tady je výborná, rozhodně daleko nejlepší ze všech, na jakých jsme v zimě hráli. To se vůbec nedá srovnat třeba s Edenem i dalšími umělkami u nás v Praze.