Fotbalisté třeboňské Jiskry v prvním letošním utkání nezaváhali, s jasným výsledkem 3:0 nad Benešovem si připsali první tři letošní body.

Zároveň si spravili chuť po posledním vzájemném duelu se Středočechy, když na jaře na jejich půdě prohráli sporným gólem 0:1. „To byl náš nejlepší zápas. Dali nám ale gól, který zřejmě neměl kvůli ofsajdu platit. Ale hráli o záchranu, tak jim rozhodčí pomohl. Šel proti nám celý zápas,“ vzpomíná čtyřiadvacetiletý záložník jihočeského divizního celku Jan Pintér. Ten se na výhře podílel dvěma přesnými zásahy.

Čím to, že se vám zápas podařilo vyhrát se silným celkem Benešova tak snadno?

Jan Pintér:
Chtěli jsme moc vyhrát. Šli jsme do to ho hlavně s tím, že nechceme dostat gól. S trenérem Čížkem, jenž nastolil po svém příchodu nová pravidla, jsme se zvedli, ve stejném duchu jsme chtěli pokračovat i nyní. Povedlo se, navíc jsme dali tři góly, dopadlo to nejlépe jak mohlo. Ten výsledek ani neodpovídá hře. Soupeř nehrál tak špatně, aby prohrál o tři branky, ale my jsme hráli opravdu dobře, náš gólman toho ani nemusel moc řešit.

Vy jste mířil přesně hned dvakrát, což se vám povedlo v prvním utkání i loni. Čím to, že se vám začátky tak daří?
Pravda, loni jsem dal dvě branky v prvním zápase také. Akorát tehdy byly obě z penalty a navíc jsem dostal v pětapadesáté minutě červenou. Letos to byla naštěstí jen žlutá a k tomu jeden povedený gól. Trefil jsem to docela pěkně, takový gól se podaří jednou za rok. Vůbec nevím, čím to je, že se mi daří. Tím, že bych byl více motivovaný, asi ne, ale je to asi o tom, že se na ten první zápas vždycky hrozně těším.

Útočil jste parádní střelou z pětadvaceti metrů na hattrick, co chybělo k tomu, abyste jej dovršil?
Asi to, aby to gólman nechytil (smích). To byla situace, kdy jsem dostal míč, nevěděl jsem, co s ním, zkusil jsem to napálit a jen málo chybělo k tomu, aby to tam padlo. Gólman tu střelu vyškrábl jen tak tak.

Na co má podle vás letos Jiskra Třeboň v divizi?
Myslím si, že když budeme pokračovat v tom, co nastolil trenér Čížek, že bychom do pátého místa měli být určitě. Sice je tam spousta nových týmů, od kterých nevíte, co můžete očekávat, ale já věřím, že udržíme to, s čím jsme začali.

A na co má letos Jan Pintér? Jaké jsou jeho cíle?
Vloni jsem dal sedm branek, tak mým cílem je to letos překonat. Chtěl bych se dostat alespoň na desítku. Ale nejsem individualista, chtěl bych, aby to pořád šlapalo v týmu, jako do teď. Aby se nám vyhýbala zranění, kterých jsme měli v loňské sezoně dost. Máme dobrou partu, myslím, že to půjde.

V dalších dvou kolech vás čeká derby ve Strakonicích a hned na to doma s roudenským týmem. Co se dá od zápasu očekávat?
Tak ve Strakonicích to bude velice těžké. První kolo prohrály, nebudou chtít ztratit doma další body. U nich se navíc nevyhrává snadno, takže našim cílem tam bude asi neprohrát. Výhra by byla super, ale s bodem budeme velice spokojeni. Doma proti Roudnému bereme jen výhru, doma bychom chtěli a měli porazit každého. Ale je to přece jen derby, a ty jsou vždy nevyzpytatelné.

Navíc v Roudném hraje váš starší bratr Tomáš, určitě proběhne také nějaké hecování…
To rozhodně, nějaká sázka proběhne. My se hecujeme pořád, teď rozhodně nevynecháme. Ještě se musíme domluvit o co půjde.