Byť na hru týmu týdenní tvrdé soustředění a ranní přesun z Nového Města měly jistě dopad, vymlouvat se na to trenér Miroslav Soukup rezolutně odmítl.

„To, že byly Vánoce a měsíc si kluci nekopli do míče, přece neznamená, že kvůli tomu zapomenou hrát fotbal," hněval se. „Na některých hráčích je vidět, že ta kvalita není ligová a my prostě musíme na to dokázat reagovat," naznačil, že asi ani nějaké zásahy do týmu nejsou vyloučeny.

Trochu smířlivěji poté dodal, že kdyby jeho hráči hned na začátku utkání proměnili nějakou ze svých velkých příležitostí, anebo po pauze místo ran do břeven a tyčí stříleli góly, mohlo hodnocení zápasu vypadat úplně jinak. „Nicméně z pěti vyložených gólových situací musíte nějaké branky dát. Když je nedáte, je to špatně," vraštil čelo.

„Že hráči ráno brzy vstávali a do zápasu šli rovnou z autobusu, sice není standardní, ale tak už to v přípravě je, že podmínky nejsou tak konformní jako v sezoně. Ostatně Táborsko sem taky cestovalo, byť jeho hráči asi tak brzy vstávat nemuseli. Já však hledat v takových věcech výmluvy nikdy nebudu. Ostatní mužstva taky trénují, zda někdo víc nebo míň, to mě nezajímá. Já se dívám na své mužstvo a naše hra celkově se mi nelíbila. Byla hodně neurovnaná, asi odpovídající fázi přípravy, v níž jsme. Jak ale opět říkám, když nedokážeme ani z tak velkých příležitostí dát góly, vždy bude ten výsledek špatný," nijak českobudějovický trenér své zklamání neskrýval.

Vedle neproměňování šancí ho nazlobily i nevynucené chyby, za které jeho svěřenci pykali dvěma góly. „Dostaneme gól ze standardky a potom vlastně sami přihrajeme soupeři na gól. To si prostě ligoví hráči nemohou dovolit, to ani v přípravě nesmí udělat!"

Proti Táborsku trenér Soukup protočil dvě jedenáctky, chyběl jen Řezníček. „Po dvou dnech přípravy si na soustředění odrazil patu a měl nějaké úlevy. V pátek už trénoval naplno, přesto jsme nechtěli riskovat a dostal volno. Ve středu proti Dukle by snad už měl do zápasu naskočit," vysvětloval hlavní trenér Dynama.

Soustředění v Novém Městě si ale pochvaloval. „Bylo to hodně náročné, s tím jsme tam ale jeli, abychom kvalitní fyzickou kondici nabrali," krčil rameny. „Celý týden jsme trénovali třífázově a zápas s Táborskem byl jakýsi vrchol toho soustředění. Až v něm kluci prvně viděli balon, za celý týden si do něj nekopli. S tím jsme ale na soustředění jeli, že chceme posbírat co nejvíc sil a teď už příprava na umělce bude i s míčem," ujistil Soukup.

Až na zmíněné drobné potíže, které měl Řezníček, nebyly v N. Městě ani žádné zdravotní problémy. „Což je pozitivní," konstatoval trenér Dynama a dodal, že na závěrečném hodnocení své hráče za jejich přístup k přípravě pochválil.

„Zvládli i běžky," ocenil, že se fotbalisté dokázali poprat i s formou přípravy, pro některé možná i nezvyklou. „První den se někteří s běžkami spíš seznamovali, od druhého dne už ale ta snaha a vůle od všech byla znatelná. A ve čtvrtek to završil závod na čtyři kilometry," uzavřel Miroslav Soukup s tím, že ve zmíněném závodě byli nejlepší Klesa, Táborský a Javorek.

Už ve středu se fotbalisté Dynama v přípravě střetnou v dalším zápase Tipsport ligy v Berouně s Duklou Praha (11.00).