„Byl to kvalitní zápas a soupeř hrál výborně, nic to však nemění na tom, že ta porážka byla úplně zbytečná," kabonil se kouč strakonické farmy, dle něhož oba góly, které jeho tým od 72. do 74. minuty dostal, padly po lehkomyslných chybách. „My si ty góly vlastně dali sami. První gól, to byla tragédie, rozehrávka Halamy přes celá vápno byla nesmyslná. A druhý gól po nijak povedené standardce, to je děs. Jistě, i takové věci se ve fotbale stávají, jenže nám se stávají až příliš často. Je to o zodpovědnosti a důsledném bránění," zlobil se Jiří Lerch.

Hru vítězů ale kouč strakonické farmy sportovně ocenil. „Kunice tady potvrdily, že asi právem jsou první. Je to hodně kvalitní mužstvo a myslím, že na nich je vidět výrazný rukopis Dukly Praha, jejíž farmou jsou," poznamenal.

„Přesto si myslím, že jsme v některých fázích zápasu byli lepším týmem, tím víc nás ta porážka může mrzet," shrnul.

Zatímco Lerch vraštil čelo, kunický kouč po vítězném zápase zářil. „V lize teď je reprezentační pauza, a tak Strakonice nastoupily v silné sestavě s velkým počtem hráčů z kádru A-mužstva. To zákonitě do hry vneslo velkou kvalitu. Pro mě zápas snesl měřítko druhé ligy," vyzdvihl Zdeněk Hašek, dle něhož rozhodlo to, že jeho tým dal první branku. „Kdyby šly do vedení Strakonice, třeba by byl výsledek obrácený," uznal sportovně.

Dva dny po zápase s Kunicemi svěřenci trenérů Lercha a Skály v lize juniorů pod hlavičkou juniorky Dynama přivezli z Teplic bod za remízu 2:2 – a to bez ligových pendlů…

A na rozdíl od strakonického duelu byl trenér Lerch spokojen i se hrou. „Jeli jsme jen s mladíky, ti ale přistoupili k zápasu příkladně, hráli nebojácně a musíme je za jejich výkon pochválit."

Stejně výkon mladíků Dynama viděl i druhý z trenérské dvojice Petr Skála. „U nás byl jen Repa ročník jednadevadesát, ostatní byli mladší, navíc v základu hráli dorostenci Dudák se Strakou a zahrál si i další dorostenec Staněk," připomněl Skála.

Právě Straka vstřelil v Teplicích po rohu vedoucí gól Dynama, které poté, co exsparťan Podaný vyrovnal, po dalším rohu šlo Vaňkem opět do vedení, a byť další z domácích ligistů Kerič vyrovnal, i bodu si Jihočeši cení. „Vedle Podaného a Keriče za Teplice hráli i Čajič a Vůch, soupeř nasadil hodně silnou sestavu," všiml si Petr Skála.

Tři body doma ztratili junioři Táborska, kteří v duelu týmů ze spodku tabulky juniorské ligy nestačili na posílené Slovácko. Hosté totiž k Jordánu přijeli s pěti pendly v čele s Košútem, jenž na postu stopera byl pro Jihočechy velikou překážkou, a nadějným Kovářem na hrotu (ten vlastně duel dvěma góly rozhodl). „Slovácko sice nastoupilo v hodně silné sestavě, na to se ale nechci vymlouvat. Naše hra neměla potřebnou kvalitu," hněval se trenér Zbyněk Jaroš.