Rozhodlo se o tom ve středeční dohrávce Poháru České pošty, v níž svěřenci trenéra Pavla Hoftycha po bezgólové remíze s Příbramí vypadli na penalty (2:4). „To je loterie a v ní byli šťastnější hosté. My zápas zvládli se ctí. Škoda však některých příležitostí, které jsme neproměnili," litoval domácí kouč, dle něhož byl zápas v obou poločasech vyrovnaný. „Hlavně ve druhé půli obě mužstva měla velké šance dát gól," měl Pavel Hoftych na mysli jistě hlavně trestný kop Jarolíma, či pohotovou dělovku Poliačka, kterou Hruška jen reflexivně vyrazil.

I díky tomu dospěl duel až k penaltovému rozstřelu a v tom sice Křížek na úvod Azize výtečně vychytal, jenže zbývající čtyři příbramští exekutoři už mířili přesně, zatímco z domácích Linhart a Vyskočil selhali.

Z postupu do osmifinále se tudíž radovala Příbram, jejíž trenér František Straka se poté netajil spokojeností. „My po nešťastném utkání v lize s Libercem, kdy jsme sehráli výborný zápas, bohužel ale prohráli, jsme jeli do Budějovic s cílem probojovat se v poháru dál. Je hodně pozitivní, že se nám to povedlo, s naší hrou v první půli jsem ale spokojen nebyl. Hráli jsme to, co jsme hrát neměli," hněval se trenér Příbrami. „Po půli už to bylo něco úplně jiného a měli jsme i obrovské šance. Gól jsme sice nedali, na penalty ale postoupili. Což je i otázka štěstí, myslím si ale, že postup jsme si vydřeli a řekl bych, že i zaslouženě," soudil příbramský kouč, jenž přivezl na jih svůj tým v plné síle. „Pohár je všude ve světě hodně ceněný a je škoda, že u nás tomu tak není. My si ale postup hodně považujeme," dodal.

O postup dle trenéra Pavla Hoftycha hodně stálo i Dynamo. „Druhá liga má taky o víkendu volno, takže jsme si zápas na Dukle chtěli vykopat," dal kouč Dynama najevo, že o pohárový postup byl zájem i na domácí straně. „Šli jsme do zápasu se stejnou sestavou jako proti Frýdku i proto, že do týmu přišlo pět nových hráčů, tak jsme chtěli, aby měli možnost se co nejvíc sehrát," vysvětloval budějovický kouč.

Tím, že fotbalisté Dynama z poháru vypadli, si však volný víkend nezajistili. „Na sobotu jsme nachystali trénink a navíc ti hráči, které potřebujeme dostat do hry, půjdou hrát za béčko," připomněl Hoftych, že strakonická farma Dynama hraje ve III. lize v sobotu dopoledne na Složišti s Viktorií Jirny (10.15).