Hlavně ve druhé půli se hrál oboustranně zajímavý, rušný a svižný fotbal, v němž hráči obou rivalů očividně mysleli především na ofenzívu. Byť vyhrát mohly oba týmy, protože šance byly na obou stranách, body se nakonec po zásluze dělily.

Do půle si na hlavním stadionu Dynama jako hostitelé možná připadali spíš svěřenci kouče Zbyňka Jaroše, kteří měli díky své aktivitě i dobré kombinaci míč na svých kopačkách častěji než domácí. „My se snažíme hrát kombinačně, držet balon a zbytečně neodkopávat. Myslím, že jsme tu přechodovou fázi měli solidní," pochvaloval si táborský trenér. „Bohužel poté, co jsme po přestávce dali gól, už jsme balon tolik neměli, soupeř nás zatlačil a myslím si, že po zásluze vyrovnal," konstatoval kouč Táborska.

Remízu hosté brali. „V této soutěži primárně nejde až tak o výsledky a o body, snažíme se o co nejlepší herní projev. Myslím si, že po většinu času se nám to docela dařilo," poznamenal Zbyněk Jaroš,.

Že ale jeho svěřencům i na výsledku záleželo, nepopíral. „Šlo o derby, docela i dost lidí sem přišlo, takže jistý prestižní nádech zápas měl," souhlasil trenér Táborska. „Liga juniorů je kvalitní soutěž a je dobře, že spatřila světlo světa," uzavřel Jaroš.

Juniorku Dynama v krajském derby prvně vedla nová trenérská dvojice Jiří Lerch a Petr Skála. „Byl jsem na kluky hodně zvědav. Hlavně na to, jak k zápasu přistoupí, jak se se při utkání budou chovat. A musím říct, že mě příjemně překvapili," ocenil Jiří Lerch, objektivně však uznal, že v první půli jeho svěřenci tahali za kratší konec. „Sezimák nás přehrával, byl organizovanější a lepší. Naše štěstí bylo, že své šance jeho hráči neproměnili," oddechl si.

Druhá půle podle Lerchova soudu ale patřila už spíše jeho týmu. „Myslím, že jsme po zásluze vyrovnali, a byť jsme mohli nakonec i vyhrát, je remíza asi zasloužená."

Vyrovnání zařídila šťastná ruka trenérů Dynama, kteří na vedoucí gól hostí zareagovali hned dvojnásobným střídáním – a právě Vaněk a Slavík po příchodu na hřiště byli u gólu na 1:1 (Slavík v roli střelce, Vaněk asistenta).

Také Lerchovi se nová soutěž zamlouvá. „I dnešní zápas byl zdravě vyhecovaný, a byť ty souboje při té mladické vitalitě někdy byly až na hranici, tak musím říct, že zápas se mi celkově líbil," vyzdvihl.

Dynamo Č. Budějovice – Táborsko 1:1 (0:0)

Branky: 77. Slavík – 61. Prášek. ŽK: Sajtl, A. Dvořák – Civič. Diváci: 100. Rozhodčí: Jech – Janíček, Štuk.

Dynamo: Rojík – Bakala, Novotný, Kabele, P. Dvořák (80. Holub) – Sajtl (71. A. Dvořák), Bruško, Radouch – Cihlář (66. Slavík), Bukiya – Němec (66. Vaněk).

Táborsko: Varyš – Tenkl, Hric, Kalášek, Civič – Prášek (66. Stuchlík), Turek, Kluzák, Kukučka (78. Rabiňák), Voráček – Jind. Rosůlek (83. Stránský).

Písek hostí Hlavici, Strakonice na Spartě

Třetí liga kopané pokračuje už ve středu vloženým 17. kolem, ve kterém se na domácím hřišti střetne Písek od 17 hod. s Hlavicí, zatímco Strakonice změří síly na Strahově s rezervou pražské Sparty.

Písečtí fotbalisté si jistě budou chtít spravit náladu po sobotním domácím zápase s Chomutovem, kdy si hosté díky dvěma pokutovým kopům vezli od Otavy tři body. „Já zápas vůbec nechci hodnotit, s fotbalem to nemělo nic společného," zlobil se trenér Jaroslav Kostka.

Bude mít po středě více důvodů ke spokojenosti?

Strakonická farma Dynama ve Strakonicích v minulém zápase na rozdíl od Písku nezaváhala, jenže ve středu svěřence trenérů Lercha a Skály čeká těžší zápas. „Sparta hraje třetí ligu s týmem, který je vyloženě jejím béčkem, může tudíž mít i pendly z áčka. Strakonice ale mají soutěž dobře rozehranou. Navíc my můžeme jen získat a rozhodně tam nejedeme s poraženeckou náladou," ujistil Jiří Lerch, dle něhož bude hodně záležet i na tom, zda a případně kolik hráčů z kádru ligového mužstva do Prahy s farmou pojede. „S trenérem Soukupem se teprve budeme o tom bavit a uvidíme, koho nám uvolní."

Sparta bude je dle Lercha favoritem. „Jedeme tam ale s tím, že chceme zabojovat a uhrát dobrý výsledek," uzavřel.