Roli favorita sice splnili, ale s odřenými zády až na penalty.

Favorit do zápasu vstoupil aktivně a už ve 3. min. Táborský velkou šanci zahodil. Měl i další možnosti, na brankáře Foferku však nevyzrál ani ze samostatného úniku v 17. minutě a dvě minuty nato po centru Kaduly hlavičkoval nad bránu.

Gólu se nicméně Táborský ještě v úvodní půlhodině dočkal, když ve 21. minutě po Benátově uličce pohotovou ranou k tyči dal vedoucí branku Dynama.

Ještě těsně před přestávkou měl favorit velkou příležitost gólem do šatny náskok navýšit, Wermke však míč před odkrytou brankou v čisté šanci minul.

„Byl to typický pohárový zápas, ve kterém měli domácí očividně velkou motivaci," podotkl trenér David Horejš. „My do zápasu dobře vstoupili, dali jsme brzy první gól a měli i další šance, Táborský sám mohl dát dva góly, bohužel místo 3:0 to v půli bylo pro nás jen 1:0, a to bývá ošidné," vraštil čelo trenér Dynama.

V úvodu druhého dějství brankáře Hajduška, jenž zaskočil za Křížka, po rohu překonal hlavou Ptáček a vyrovnal na 1:1. A necelou čtvrthodinu před koncem Pražané nečekaný obrat ve skóre završili, když se opět hlavou tentokráte trefil Zdichynec. „My z prvního rohu domácích dostali gól, tím jsme soupeře dostali na koně, zatímco v naší hře rázem bylo hodně nervozity a křečovitosti," hněval se Horejš. „Mrzelo mě to hlavně od hráčů, kteří už mají více zkušeností," dodal.

Akcie favorita povážlivě poklesly, Jihočeši naštěstí dokázali v závěrečném tlaku díky Čavošově trefě vyrovnat a navíc ještě minutu před koncem měli obrovskou šanci rozhodnout, když měli po faulu na Wermkeho výhodu pokutového kopu, jenže Táborský na brankáře Foferku nevyzrál…

Dle nových pohárových regulí se za stavu 2:2 tudíž zápas prodlužoval o dvakrát patnáct minut, v nichž byl druholigový favorit sice lepší a měl i šance, ty ale neproměnil a rozhodl o postupu až v penaltovém rozstřelu. V něm neuspěl jen domácí Karbulka, zatímco exekutoři hostí byli bezchybní – vítězný gól dal mladý Vaněk. „Že jsme nakonec postoupili, mě potěšilo. Radost jsem měl i z toho, že někteří kluci se o penalty sami hlásili a že zodpovědnost i unesli," uzavřel trenér David Horejš.

Motorlet Praha – Dynamo České Budějovice 2:2 (0:1), pen. 4:5 – Branky: 55. Ptáček, 77. Zdichynec – 21. Táborský, 86. Čavoš. Penalty: Ptáček, Hájek, Kučera, Sodoma, nedal Karbulka – Benát, Kadula, Táboský, Funda, Vaněk. ŽK: Karbulka – Funda, Šourek. Diváci: 280. Rozhodčí: Pechanec – Poživil, Vlasjuk. Dynamo: Hajdušek – Klesa (46. Pešek), Novák, Šourek, Funda – Čavoš (101. Hála), Benát – Kadula, Čermák (78. Vaněk), Wermke – Táborský.

Táborsko s velkým přehledem


Fotbalisté Táborska si dle svého trenéra Petra Frňky jeli na Kladno pro povidnné vítězství, a to také s velkým přehledem získali. Táborsko se ale nemá za co stydět, trenér Ivan Pihávek se totiž musel obejít bez středových hráčů a za těchto okolností jeho svěřenci odvedli maximum a do poslední chvíle se prezentovali solidním fotbalovým projevem.

Hosté nicméně byli lepší a soupeře nepustil do vyložené příležitosti. Jejich kapitánovi Peteru Mrázovi se návrat na Kladno, kde hrál I.ligu, tudíž líbil: „Škoda ale, že jsme nehráli na hlavním stadionu, mohl jsem si zavzpomínat," usmíval se stoper Táborska.

Jeho tým se střelecky prosadil až ve 36. min. díky Traoremu a těsně před půlí zvýšil po přečíslení Ciku.

Až po hodině hry ohrozili branku i domácí. Po Štoncnerově ráně se musel gólman Brych hodně natahovat. Dvě minuty nato prošel přes dva hráče hostí Šíma, jeho následný pád sudí posoudil jako simulování a nejspíš mu k tomu přičetl i předešlé komentáře – byla z toho červená karta…

„Naše střídání další průběh ovlivnila. Přidali jsme ještě dva góly a určitě vyhrál lepší," mínil Mráz a dodal, že až na Javorka jeho tým přijel v plné síle.

Na 3:0 zvýšil ranou z 25 m Traore. „Hrál výborně a doufám, že mu to vydrží do mistráků," přál si Mráz a ocenil soupeře, který to nezabalil ani v deseti. Po rohovém kopu ale z ukázkového kontru kapitulovalo Kladno počtvrté.

Ve středu kladenské zálohy odehrál celý zápas Pavel Bartoš, jenž se Mrázem sešel svého času v ligovém týmu Kladna. „Táborsko bylo po všech stránkách lepší než my. Myslím si ale, že jsme nebyli odevzdaným soupeřem a určitě to hosté neměli jednoduché," řekl nejzkušenější hráč Kladna a litoval Šímovy červené karty, podle jeho názoru naprosto nesmyslné. „Bylo to vůči nám kruté," posteskl si a jedním dechem dodal, že i tak se mužstvo proti druholigovému soupeři vytáhlo. „Musím kluky pochválit, všichni si sáhli na dno a jezdili i v deseti," uzavřel kladenský záložník.

FC Kladno – FC MAS Táborsko 0:4 (0:2) – Branky: 36. a 72. Traore, 44. Ciku, 86. Mrázek. ŽK: Tesař, Rada, Šíma,Pechr. ČK: 59. Šíma. Diváci: 350. Rozhodčí: Hrubeš – Kubec, Kožár. Táborsko: Brych – Landovský, Cíferský, Mráz, Hanzlík – Nešický, Kučera, Džafič, Ciku (60. Presl), Traore – Mrázek.