Hradečtí fotbalisté inkasovali od poslední Plané nad Lužnicí hned v první minutě a přes veškerou převahu i šance se jim nepovedlo víc, než vyrovnat. Z důležité výhry se však radovali hráči Dačic, kterým proti Milevsku vyšla vhodně zvolená taktika a hlavně se mohli opřít o kvalitní defenzivu. Třeboň sehrála s Protivínem vcelku solidní partii, ale z vítězství se nakonec radoval ambiciózní nováček.

Planá – J. Hradec 1:1 (1:0)
Marek Černoch, trenér FK J. Hradec (5. místo): „Výsledkem jsme asi všechny překvapili, nejvíce ale sami sebe. Bohužel v tom negativním slova smyslu. Střetnutí s posledním týmem tabulky se hrálo na umělém trávníku na Soukeníku a hned v samotném úvodu jsme Plané po lehkovážnosti Beránka umožnili jít do vedení. Sice se pak hrálo celý zápas de facto jen na jednu branku, ale z mnoha příležitostí se nám povedlo pouze vyrovnat zásluhou Ondry Černocha v 63. minutě. Co je platné, že máme osmdesátiprocentní držení míče, když finální fáze a koncovka vázne. Při vší úctě k soupeři jsme o dva body přišli naprosto zbytečně. V příštím kole v sobotu dopoledne na Vajgaru přivítáme v tabulce třetí Čimelice. Přestože jde o soupeře, jehož styl nám nesedí, doma chceme naplno bodovat a odčinit tak zaváhání proti Plané."

FK J. HRADEC
Rešl – Blažek, Beránek, M. Völfel, M. Šenkýř – Kučera, O. Černoch, Koutný, T. Šenkýř – Chalupský, F. Votava (76. Králíček).

Protivín – Třeboň 2:0 (0:0)
Zdeněk Procházka, trenér Jiskry Třeboň (9.): „Utkání, které se hrálo na umělce v Hluboké, bylo opatrné, z obou stran takticky vedené a dá se říci, že prakticky o jedné chybě. My ji udělali v první půli, následovala penalta, ale s ní si brankář Skála naštěstí poradil. Protivín hrál po obrátce přece jen trpělivěji a čtvrt hodiny před koncem se dočkal vedoucí trefy. Poté jsme samozřejmě museli otevřít hru a ještě jednou inkasovali, ale ten druhý gól už nic neřešil. Soupeř byl o něco fotbalovější, zvítězil asi zaslouženě, ale naše mužstvo ukázalo, že může být i na jaře konkurenceschopné. To bychom ostatně chtěli potvrdit v úvodním domácím duelu proti Plané, který nás čeká v neděli před polednem, i když ta výsledkem s Hradcem ukázala, že žádný zápas není jednoduchý."

JISKRA TŘEBOŇ
J. Skála – Kodras, Cahyna, Havlík, Kido – Matoušek (63. Maxa), Lonsmín, Holzepl, Franěk – Průcha – Divoký.

Dačice – Milevsko 1:0 (1:0)
Roman Bujdák, trenér Centropenu Dačice (13.): „Asi jsme zaskočili nejen protivníka, ale i naše příznivce. Místo očekávaného náporu a napadání jsme trpělivě čekali na polovině, sbírali míče a podnikali nebezpečné brejky. Prostě žádný živelný fotbal, který jsme praktikovali na podzim a inkasovali jsme z toho strašně moc gólů. Zvolená taktika se vyplatila, Milevští totiž nedokázali vůbec nic vymyslet, soustředili se pouze na dlouhé nakopávané míče, ale ty jsme měli všechny my, takže si hosté za celý zápas nevytvořili ani jedinou šanci. My naopak po rychlých kontrech mohli skórovat hned několikrát, ačkoliv jsme téměř hodinu hráli bez klasického útočníka, protože ne zcela zdravý Toman přišel na hřiště až v 55. minutě. Svědčí o tom akce Šimánka, Točíka, Jindry a dalších. Rozhodnutí přišlo v 42. minutě po rychlé akci po zemi, kdy si míč vyměnili Vacuška, Krtek a Kněžínek. Tím jsme dostali Milevsko ve vápně pod tlak, čehož využil Jindra a zajistil nám vedení. I po změně stran jsme měli další možnosti, proměnit se nám je však nepovedlo. První jarní utkání jsme však zvládli výsledkově i herně, což je velmi důležité, a exdivizní Milevsko, na rozdíl od podzimního utkání na jeho půdě, jsme porazili ve svých vlastních dresech… V příštím kole v sobotu pojedeme do Oseku, který je na tom bodově úplně stejně jako my, takže půjde o další velmi důležitý souboj, po němž bychom nechtěli odjíždět s prázdnou."

CENTROPEN DAČICE
Zejda – Mašát, Celý, Nosek, Kněžínek, Vacuška – Jindra (89. Bastl), Točík (90. Borza), Krtek, Šimánek (87. Brunner) – Jelínek (55. Toman).