Sérii ligových zápasů na hřišti soupeře bez jediné výhry, trvající od 5. května 2010, protáhnou do příštího roku…

Ani v Mladé Boleslavi, kde před těmi téměř dvěma roky naposled zvítězili, totiž v neděli neuspěli a jeli domů s porážkou 3:1. „O výsledku se rozhodlo už do přestávky, kdy domácí vstřelili dva góly,” připomněl trenér František Cipro a dodal, že to nebylo poprvé. „První poločasy nám prostě nevycházejí,” konstatoval zkušený kouč. „Hrajeme příliš opatrně a bojácně, prohráváme osobní souboje. Hlavně, když dostaneme brzy gól.”

Přitom před cestou do Mladé Boleslavi hráči Dynama ve svých rozhovorech právě na to, že hlavně nesmí dostat brzy nějaký hloupý gól, většinou zavedli řeč. „Jenže právě takový gól jsme dostali,” mrzelo trenéra Cipra, dle něhož gól na 1:0 byl sice připsán Chramostovi, míč po Kuličově obloučku přes Křížka se ale do brány prý nějak záhadně odrazil od Grigorije Čirkina… „To je věc statistiků. Mně už sebrali i gól na Spartě,” mávl rukou Kulič.

„Do přestávky jsme dostali druhý gól a mám-li být upřímný, mohli jsme jich dostat víc, protože první půli jsme hráli skutečně hodně špatně,” nehledal budějovický kouč žádné výmluvy.

Druhá půle už tradičně byla o něčem úplně jiném.

„Po změně stran se naše hra výrazně zlepšila. Dali jsme gól a vrátili se tak do zápasu. Měli jsme několik příležitostí vyrovnat a je škoda, že nás v této fázi utkání pak vyloučení Nováka přibrzdilo,” litoval trenér Cipro červené karty, kterou mladý obránce za zákrok na Štohanzla dostal bez předchozího napomenutí. „Za podobné fauly rozhodčí sice dávají spíš žlutou kartu, navíc za stejný a možná ještě horší faul na Sandra jen žlutou kartu pak dostal i domácí Kysela, nicméně já se v tom víc šťourat nechci.Ten faul totiž hlavně byl úplně zbytečný,” míní Cipro.

Červená karta asi zaskočila i faulovaného hráče. „Já si dal míč a někdo mě poslal na zem. A že za to dostal hned červenku? To je věc rozhodčího,” krčil rameny Jan Štohanzl.

I v deseti ještě hosté bojovali o bod a až třetí gól domácích jejich snahu uťal. Přitom i ten třetí gól byl z kategorie zbytečných. „Nějak ten míč ke mně propadl, a tak jsem to napálil a padlo to tam,” radoval se Ondřej Zahustel a dodal, že dva góly v jednom zápase dal naposledy někdy v dorostu.

„Budějovice i v deseti kousaly,” uznal i boleslavský trenér Miroslav Koubek, dle něhož se jeho tým po změně stran dostal do velkých potíží. „My měli v půli vést o více než o dva góly, ale po přestávce jsme si zápas zkomplikovali. Přestože jsem hráče v poločase upozorňoval, že nemáme vyhráno, zcela nepochopitelně vypadli z role a my klidně mohli vítězství ztratit. Za druhý poločas se na mužstvo hodně zlobím,“ řekl domácí kouč a dodal, že byť Novákova červená karta hosty zbrzdila, že si až po třetím gólu definitivně vydechl.

Hosty do zápasu vrátil pohotovou hlavičkou Luboš Pecka, jenž si právě v dresu Mladé Boleslavi vystřílel i titul krále ligových střelců. Na což domácí fanoušci nezapomněli, a byť teď Pecka hájil barvy protivníka, sklidil potlesk nepříliš plných ochozů. „Samozřejmě, že jsem z gólu měl velkou radost, ale najevo jsem to až tak nedával,” vysvětloval autor gólu na 2:1 v televizním pořadu Dohráno, že gól proti svému bývalému týmu se mu nechtělo veřejně slavit.

Na gól Peckovi ideálně nacentroval Michal Klesa, jenž podobně jako před týdnem doma proti Žižkovu i v Boleslavi druhou půli odehrál znatelně líp než tu první. „Stejně jako celé mužstvo,” připomněl Cipro rozdílné výkony svého týmu v první a druhé půli.

Debut v I. lize si odbyl 17letý Zdeněk Linhart. „Bylo toho na něj hodně, nemyslím si ale, že by hrál výrazně hůř než ostatní,” měl pro nadějného mladíka kouč pochopení. „Oživení do hry přinesl Němec, jenž je přece jen starší a zkušenější. Měl i dvě velké šance a je škoda, že je nedal.”

Byť za druhou půli si v Mladé Boleslavi asi Dynamo zasloužilo lepší výsledek, v tuto chvíli už zápas je jen další promarněnou možností, jak v tabulce pravdy umazat nějaké záporné body. „Vzhledem k tomu, v jaké sestavě jsme tam nastoupili, jsme Boleslav potrápili hodně. Nebýt vyloučení, možná jsme dovezli i bod,” znovu Novákova provinění zalitoval Cipro, jedním dechem ale dodal, že teď už ho to vyloučení trápí spíš s výhledem na nedělní veledůležité utkání s Duklou Praha. „Dá se počítat s tím, že Novák dostane dva zápasy a vzhledem k tomu, že na jaře u nás snad co zápas, to jeden hráč na operaci, prakticky nevím, s kým v neděli budeme hrát.” hořekoval budějovický kouč.

Ten v Boleslavi vedle ligového debutanta Linharta měl na lavičce další dva dorostence Kadulu a Čadka. „Vykartovaní Otepka a Ondrášek se sice vrací, ale o dva hráče jsme naopak přišli,” zmínil Cipro vážné zranění Machovce a vyloučení Nováka.

„Zápas s Duklou pro nás je přitom velice důležitý a strašně moc potřebujeme zvítězit. Jenže to už je doma třetí zápas v řadě, co v něm musíme vyhrát. A dokázat to třikrát za sebou není žádná legrace, ale pořádný záhul,” uzavřel Cipro.

Mladá Boleslav – Č. Budějovice 3:1 (2:0)

Branky: 45. a 84. Zahustel, 14. Chramosta – 53. Pecka. ŽK: Šírl, Kysela. ČK: 71. Novák (ČB). Diváci: 3394. Rozhodčí: Mikel – Chytil, Gallo.

Mladá Boleslav: Miller – Kysela, Johana, Rolko, Šírl – Ščuk, Procházka (61. Kúdela), Štohanzl – Zahustel, Chramosta (89. Synek), Kulič. Trenér: Koubek.

Dynamo Č. Budějovice: Křížek – Čirkin, Lengyel, Brezinský, Machovec (25. Novák) – Klesa, Rýdel, Pecka, Javorek, Sandro (83. Horejš) – Linhart (64. Němec). Trenér: Cipro.