Dvaadvacetiletý Jindřich Kadula, z něhož zřejmě roste specialista na vítězné góly, po zápase s Ústím (2:1) odpovídal na dotazy Deníku.

Na 2:0 jste zvyšoval krátce poté, co jste vystřídal. Jak dlouho jste byl na hřišti?

Přesně nevím, ale určitě by to dalo počítat jen na sekundy… Ale dejme tomu, že dvě tři minuty. Bylo vidět, že obrana Ústí hraje vysoko a že je unavená. Myslím, že i o něco pomalejší hráč by stihl dát gól…

A jak jste ten gól viděl?

Já si zařval, Jirka Funda mi to výborně hodil na lajnu a já šel z půlky sám na bránu. Rozhodl jsem se pro stejné řešení jako posledně. A byl z toho znovu gól, takže na tom snad něco bude… V každém případě ale jsem šťastný, že i když jsme dostali před koncem zápasu tak smolný gól, že ta má trefa zase pomohla k výhře.

Posledně jste volil ránu pod břevno, teď po zemi. Shoda byla tudíž v tom, že jste nemířil a snažil se to jen nějak dostat do brány?

Přesně tak, když z bezprostřední blízkosti ale dáte větší ránu, nemá gólman šanci. Mně se při tréninku střelecky docela dařilo, tak jsem si věřil, že když to trefím po zemi, že gólman má jen dvě nohy a že tudíž jednu z nich já přece netrefím… To vyšlo a byl z toho takový možná trošku šťastný gól mezi nohy.

Nezatrnulo vám, trochu, když Ústí dalo těsně před koncem gól? Minule vám vyrovnal Sokolov až v nastavení.

Je to tak, dali gól a ještě nějaký čas na to měli, aby stihli vyrovnat. Já se ale spíš trochu bál, že když už se mi povede dát gól, že bychom my pak dostali dva a měli bychom jen bod. To jsem si ale v hlavě ani nepřipouštěl. Díkybohu to dopadlo dobře a my vyhráli. Ale podle mě určitě naprosto zaslouženě. Oni dali gól, ale jinak měli snad jednu střelu zdálky a tu Kříža výborně chytil. Jinak žádnou větší gólovku neměli, zatímco my kdybychom líp vyřešili některé situace, jsme mohli dát pět gólů. Naštěstí jsme vyhráli, že jen o gól, je úplně jedno. O to víc si té výhry vážíme, o to je to hezčí.

Ať je tabulka jak chce neúplná, šli jste do zápasu jako lídr tabulky a v čele jste i po zápase zůstali.

Jak už jsem posledně říkal, na tabulku koukáme a je to příjemné, ale zůstáváme na zemi a jdeme dál zápas od zápasu. My si můžeme říct, že skončíme do třetího místa, pak nám ale nějaké zápasy utečou a co s tím… Lepší je jít do každého zápasu s jednoznačným cílem v něm uspět. Zatím nám to klape, všichni makají, což je i vidět a taky lidi začínají chodit a jsou i slyšet. Za což bychom jim chtěl poděkovat, budeme se snažit jim dělat radost i dál. Ať na naše zápasy chodí, my jim to vrátíme na hřišti.

Jak to bude v sobotním šlágru v Olomouci?

Jedeme tam s tím, že nemáme co ztratit. Ale jedeme bojovat o body a nemusíme být bez nadějí. Při té fazoně, co teď máme, můžeme na body myslet. Sice jsme pokorní, přesto si myslím, že Olomouc hodně potrápíme.

Tréma z televize nebude?

Určitě ne, právě naopak, každý se bude chtít ukázat. Chceme, aby to lidi viděli, jen ať se ta druhá liga trošku zviditelní. A Dynamo samozřejmě taky.