Sérii zápasů bez porážky jste prodloužili, navíc jste podruhé v řadě udrželi čisté konto. Nicméně doma jste dva body ztratili, takže zřejmě spíše zklamání?
Určitě jsme zklamaní, chtěli jsme tři body. Hráli jsme doma a věděli jsme, že Pardubice sice mají kvalitní tým, avšak venku že se jim tak jako doma nedaří. Toho jsme chtěli využít a nějaké šance jsme si i vytvořili, ale bohužel žádnou z nich jsme neproměnili.

Přitom kdybyste nějakou ze svých příležitostí využili, asi by se zápas vyvíjel jinak. Pardubice totiž tady vsadily na důslednou obranu, a kdybyste dali gól, museli by hosté hru víc otevřít…
Je to tak, oni to stlačovali, zajišťovali to, hráli hodně blízko u sebe a mluvili na sebe. Prostě tu obranu mají velice dobře propracovanou, těžko se tam dostává. Ale jak říkám, my si šance vypracovali a oni v té obraně pár chyb měli, bohužel potrestat jsme je nedokázali.

Vy jste dva zápasy kvůli kartám nehrál, měl jste tudíž do hry o to větší chuť?
Samozřejmě, moc jsem se na ten zápas těšil. Jen jsem trénoval, zápasy mi chyběly. Cítil jsem se dobře a mrzí mě, že jsme zápas nedotáhli do vítězného konce.

Čekali jste, že Pardubice tady budou hrát až tak defenzivně? Zdálo se, že jejich hráči se dopředu příliš nehrnou…
Počítali jsme s tím, že oni budou mít obranný blok tak zahuštěný a že se tam budeme těžko dostávat. Pardubice to na defenzivě mají postavené, hrají bojovný fotbal a dostávají málo gólů. Měli jsme si s tím ale poradit, byli jsme doma a své příležitosti jsme měli využít.

Vedle neproměněných brankových příležitostí jste tam měli poměrně i dost centrů ze stran. Co chybělo, abyste nějaký z těch centrů využili?
V té předfinální fázi nám chyběla větší kvalita. Taky víc klidu, ten jsme v klíčových chvílích nezachovali.

A nechyběla vám i trošička patřičného štěstíčka? Třeba Jindřich Kadula minul prázdnou bránu o pár centimetrů…
To je pravda, já už to viděl v brance a pomalu už jsem zvedal ruce… To byla největší šance zápasu, ale štěstí jsme neměli. Takový ale fotbal je, třeba nám jindy zase štěstí bude přát.

Třeba hned v Třinci, kam po reprezentační pauze pojedete? Kdybyste Pardubice porazili, jeli byste tam jako lídr tabulky, teď vás právě Třinec odsunul na druhou příčku. Nejelo by se vám z pozice lídra v lepším rozpoložení?
Samozřejmě, že když někam jedete jako lídr, že ten soupeř z vás má i větší respekt. Ale my především koukáme sami na sebe a chceme každý zápas vyhrát. V Třinci tudíž taky, i když víme, že to tam bude hodně těžké. Ale rozdáme si to spolu na férovku.

V PÁTEK DO SOBĚSLAVI
Volného víkendu ve II. lize Dynamo využije k přípravě s Viktorií Žižkov. Hrát se bude v pátek v Soběslavi (11).