Č. VELENICE – N. VČELNICE 2:2 (2:2)
Karel Macho, předseda Lokomotivy České Velenice (11. místo): „Utkání pro nás nezačalo dobře a již v páté minutě jsme po naší chybné rozehrávce prohrávali. Působili jsme ustrašeně a hosté nás přehrávali zejména po stranách, kde mají šikovné hráče. Ve 22. minutě kopala Včelnice penaltu, kterou Candra zneškodnil. Bohužel, za chvíli jsme inkasovali podruhé. Poté šel Kopecký sám na bránu, ale nedal. Ve 36. minutě zahrával Macho trestný kop a po teči soupeře snížil na 1:2. Ve 44. minutě Dvořák vyslal Fialu, který vyrovnal. Ve druhé části se náš tým zcela proměnil. Začali jsme být aktivní a posledních dvacet minut jsme si vytvořili tolik šancí, že by mi nestačil prostor v komentáři. To, co naši hráči neproměnili, by bylo do silvestrovského vysílání, když dokážeme několikrát za sebou netrefit prázdnou bránu ze tří metrů. Remízu beru jako velkou ztrátu. K tomu, abychom uhráli tři body, bylo opravdu mnoho příležitostí."

Jan Pudil. trenér TJ Nová Včelnice (3.): „Ze základu nám chyběli Bednář, Vajda, Šlapanský a Pacholík, takže jsme měli značné potíže se sestavou. Přesto jsme začali aktivně a Průša nás záhy poslal do vedení. Stejný hráč měl možnost rozšířit náš náskok z pokutového kopu, ale neproměnil ho. Povedlo se to až ve 25. minutě Nebeskému. Od té chvíle se zase začala projevovat naše stará nemoc, tedy nekoncentrovanost a z ní plynoucí chyby v obraně. Velenice toho využily, začaly nás přehrávat a do přestávky dokázaly srovnat skóre. Musím uznat, že po obrátce byli domácí lepší, jejich proměňování šancí je však katastrofální. Nakonec jsme mohli i vyhrát, ale v 85. minutě nám sudí neuznal regulérní gól pro domnělý ofsajd."

TŘEBĚTICE – D. BUKOVSKO 0:1 (0:1)
Josef Bastl, manažer Sokola Třebětice (7.): „Tentokrát měl náš výkon daleko ke spokojenosti. Nebojovali jsme jen s nepříjemným soupeřem, ale i s naší nekvalitní koncovkou, a tak utkání rozhodla jediná trefa hostů ve 35. minutě. Naši kluci sice měli šancí na vstřelení branky dostatek, ale i kdybychom hráli až do tmy, asi bychom tentokrát gól nedali. I takové zápasy však prostě přicházejí."

SUCHDOL – CHLUM 2:2 (1:1)
Lukáš Soudek, předseda Sokola Suchdol (12.): „Do utkání jsme vstoupili aktivně, jenže již po pěti minutách jsme inkasovali po chybě v zadních řadách. Kluky to však nesrazilo, nadále se snažili být víc na míči a vstřelit gól. To se nám povedlo v 37. minutě, kdy náš tlak korunoval výborně hrající Petr Daněk. Ve druhém poločasu jsme chtěli strnout vedení na naší stranu a urvat tři body, což se nám povedlo v 57. minutě, kdy byl v pokutovém území faulován Daněk a následnou penaltu proměnil Březina. Bohužel, po vstřeleném gólu jsme na chvíli ztratili koncentraci. Chlum toho dokázal dokonale využít a jeho třetí střela na bránu skončila podruhé v naší síti. Kluci až do konce dřeli a chtěli s výsledkem něco udělat, ale hostující brankář Ladislav Černoch doslova čaroval a vše bezpečně pochytal."

Karel Flaška, předseda Jiskry Chlum (8.): „Jak už vyplývá ze sestavy, museli nás doplnit dorostenci a kluci z béčka, které kvůli tomu ani neodcestovalo k utkání okresní soutěže do Lodhéřova. Suchdol, který nutně potřebuje body k záchraně, na nás vlétl, jenže do vedení jsme šli po naší první akci my zásluhou Rosti Nováka. Úvodní půli jsme se víceméně pouze bránili, ale domácí zahazovali jednu šanci za druhou, přičemž nás hodně podržel brankář Černoch. Přesto se soupeři do přestávky povedlo vyrovnat. Ve stejném duchu se hrálo i po změně stran. Suchdolští se tlačili do útoku a nakonec z toho byla penalta. Podle našich hráčů sporná, neboť faul se prý stal mimo velké vápno. Hlavní sudí po poradě s pomezním však pokutový kop nařídil a nejlepší domácí hráč Michal Březina jej proměnil. Poté soupeř vyklidil pole, iniciativu jsme převzali my a zásluhou Vaníčka se nám povedlo srovnat skóre na 2:2. Až do konce se pak hrála vyrovnaná partie se šancemi na obou stranách. Suchdol byl fotbalovější, ale před naší brankou nebyl moc nebezpečný. Naše mužstvo utkání poctivě odbojovalo."

SOBĚSLAV B – N. BYSTŘICE 2:0 (0:0)
Zdeněk Steklý, předseda Jiskry Nová Bystřice (6.): „Domácí byli lepší, již v první půli měli nějaké příležitosti, které nedotáhli do konce, nebo je zlikvidoval náš brankář Tesař. Po změně stran už jsme ale dvakrát inkasovali. V naší největší šanci se poté ocitl Havel, který z přímého kopu poslal míč od břevna dolů, ten se odrazil zpět do hřiště a hra pokračovala, byť většina přítomných přemýšlela, kdy viděli takový hezký gól. To však v tomto duelu nebylo nejdůležitější. Soupeř dobře držel balon a my mu tentokrát nestačili. Pro naše dorostence to bylo druhé nedělní utkání. Nemají to lehké a za výpomoc jim patří dík. Soběslav ze svých čtyř výher uhrála dvě s námi, tak nás může aspoň těšit, že jsme si body zajistili s „těžšími" soupeři. Uvidíme, jak to poskládáme v sobotu na domácí rozlučku, určitě bude k dispozici více lidí než nyní, i když se nám nějaké absence opět nevyhnou."

LEDENICE – K. ŘEČICE 6:4 (4:3)
Peter Jánošík, trenér Sokola Kardašova Řečice (10.): „Nastoupili jsme s tím, že pět hráčů mělo vyloženě defenzivní úkoly, ale naše taktika vzala velmi rychle za své. Domácí udeřili ve 3., 10., 18. a 26. minutě a my tak prohrávali 0:4. Čtvrté trefě předcházel faul na Pozníčka v ledenickém vápně, ale sudí jej přehlédl a místo penalty soupeř z následného protiútoku skóroval. Jinak jsme však nebyli schopni zachytávat dlouhé balony a rychlé brejky domácích. Pak však přišly i naše chvíle. V 31. minutě Fischer nahrával Kovářovi, o pět minut později si role vyměnili a v 39. minutě Ondra Jánošík zakončoval akci obou zmiňovaných hráčů a snižoval na 4:3. Ledenický trenér mi pak říkal, že v té době se o něj pokoušel infarkt. Ve druhém dějství se skóre měnilo až v 73. minutě, kdy jsme inkasovali pátý gól, pak Fischer přestřelil prázdnou branku. Deset minut před koncem jeden z domácích hráčů mimo dění zranil našeho Kováře, který musel střídat, ale rozhodčí to neviděl. V 85. minutě se ještě jednou radovali Ledeničtí a skóre uzavřel krátce před koncem Fischer. Pro diváky to asi bylo hodně atraktivní, protože viděli deset gólů, ale jinak to byl takový pouťový zápas plný chyb. My hrajeme v defenzivě mizerně, což je dáno i tím, že v každém zápase je složení obrany úplně jiné. Teď nás doma čeká existenční duel s Třeběticemi a je jasné, že pokud směrem dozadu předvedeme podobný výkon, asi těžko můžeme pomýšlet na body."

LOMNICE – LIŠOV 0:2 (0:1)
Denisa Kroupová, vedoucí mužstva Tatranu Lomnice (9.): „Domácí zápas s Lišovem jsme bohužel nezvládli. Chyběla nám především fotbalovost. V 10. minutě sice poslal do vápna dlouhý míč ze standardní situace Zákostelecký, čímž vytvořil šanci pro Nohavu, tu ale zmařil lišovský brankář, jenž konečky prstů vytáhl balón nad břevno. Hosté se dostali do vedení ve 40. minutě, do pauzy jsme však mohli vyrovnat. Krejník a po něm i Šachl ale mířili nepřesně. Hned na začátku druhého poločasu jsme se dostali do jediné pořádné akce, Kaštánek ji však neproměnil. V 80. minutě jsme tak inkasovali podruhé. Ačkoliv byl druhý poločas z naší strany o trochu lepší, s výkonem nejsme vůbec spokojeni."

SLAVONICE – ŠEVĚTÍN 0:3 (0:1)
Petr Bělohoubek, trenér Sokola Slavonice (13.): „Vinou různých okolností jsme do utkání s lídrem nastoupili ve velice pozměněné sestavě, takže naším cílem bylo především co nejdéle udržet bezbrankový stav. To se nám dařilo až do 43. minuty, kdy Ševětín svůj tlak korunoval vedoucí trefou. Už před tím jsme však měli i štěstí, neboť soupeř dvakrát nastřelil tyč. Ani po změně stran jsme se nehrnuli příliš do útoku, což při kvalitách protivníka ani moc nešlo. Favorit pak udeřil dvakrát v rychlém sledu v 61. a 64. minutě a my se ve zbytku času snažili hlavně o to, abychom neodešli s debaklem. Naši kluci bojovali, ale Ševětín je výkonnostně někde úplně jinde."

Jak nastoupili

LOKOMOTIVA ČESKÉ VELENICE
Candra – Mezera (60. Mikudim), Srpek, Dvořák, Kica (46. Filip), Janda, Samec, Macho – Fiala, Kopecký.
TJ NOVÁ VČELNICE
Holický – Vokuš, Havlík, Holec, O. Blažek – Mareš, V. Hornát, M. Hornát, Průša – Nebeský, Petráš.
SOKOL TŘEBĚTICE
R. Havlík – M. Havlík (80. Dolák), P. Bastl, Mašát (58. B. Novák), V. Novák – T. Chvátal, Kelbler, J. Habr, V. Havlík – Švarc, V. Habr.
SOKOL SUCHDOL NAD LUŽNICÍ
M. Rácik – T. Záruba., Šuba, Dunaj, Kříž – Březina, Špale, Hešík, Gorný (80. Arenberger) – Daněk (70. J. Záruba), Heřman (60. Štěpánek).
JISKRA CHLUM U TŘEBONĚ
Černoch – Eliáš, Kamenický (38. Novotný), Novák, Řepa – J. Březina, J. Flaška, Soudek, Bednář (75. S. Valeš) – Vaníček, Tomi.
JISKRA NOVÁ BYSTŘICE
Tesař – Dvořák, Nováček, Hudeček, Beneš – Březina, Bobál, Brabec, Náprava (46. Budoš) – Havel, Brus.
SOKOL KARDAŠOVA ŘEČICE
Šamal – Zeman (75. Nedoma), Vyhlídka, Markes, J. Vosecký – O. Jánošík, Pozníček, Bílek, V. Jánošík, Kovář (80. Porochoňski) – Fischer.
TATRAN LOMNICE NAD LUŽNICÍ
Michal – Šachl, Zákostelecký, Štěcha (33. Krejník), Čáp – Řehoř, Nohava, Heger, R. Němec, Novák (46. Kaštánek) – Čuta.
SOKOL SLAVONICE
Pospíchal – Jahoda, Kubeš, Dvořák, Drobilič – Peschel, Jindrák (82. Krčmárik), Šedivý (67. Chalupa), Balík, Přibyl (69. Deutschar) – Křížka.