Tři zápasy, tři vychytané nuly, takže jistě spokojenost?
Samozřejmě, vzadu nám to funguje zatím dobře. Takže určitě spokojenost.

Jako brankář si určitě považujete každou nulu, nicméně nula proti Slavii má bezesporu vyšší hodnotu než nula proti nováčku krajského přeboru v Sezimově Ústí…
V první řadě bych chtěl říct, že jsem se do Benešova na zápas se Slavií moc těšil. A nejen já, určitě i všichni kluci. Na druhou stranu pro nás je teď každý zápas důležitý, pro nabírání kondice má každý zápas velký význam. Když navíc s prvoligovými mužstvy v přípravě my vzadu obstojíme, mohlo by nám to přispět v sezoně k větší sebedůvěře.

Zmínil jste letní přípravu, tu žádný fotbalista příliš nemiluje. Co vy, brankáři, máte nějaké úlevy? Anebo dostáváte do těla stejně jako další hráči mužstva?
Žádné úlevy, kdepak… Sice máme s panem Skálou speciální gólmanské tréninky, on nám ale dává zabrat.

Pokud se nemýlím, do Dynama jste přišel už loni, ale na jaře jste nenastupovat ani za áčko, ani za juniorku…
Přišel jsem do Dynama už před zimou, dohodli jsme se ale, že půjdu na hostování do Třebíče, která hrála Moravskoslezskou ligu. Já tam jezdil na zápasy, trénoval jsem ale dál v Dynamu. Teď to vypadá, že tady zůstanu.

Do Českých Budějovic jezdíte ze Strakonic, tam jste tudíž začínal i s fotbalem?
Ve Strakonicích přímo ne, ale kousek odtud, v Přešťovicích.

Všichni fanoušci možná ani nevědí, že ač je vám teprve jednadvacet let, prošel jste už i hodně slavnými kluby…
Jako mladý kluk jsem ze Strakonic přišel do pražské Sparty, kde jsem si odbyl už v šestnácti letech debut za juniorku a byl jsem jako třetí gólman v ligovém týmu. Pár přáteláků jsem tam i odchytal. V roce 2013 jsem v prosinci odešel na týdenní stáž do Anglie, do Evertonu, kam jsem pak v lednu 2014 šel na trvalý přestup a podepsal tam smlouvu na dva a půl roku. A nelituji, taková zkušenost se neztratí.

Teď jste v Českých Budějovicích a vaším nejbližším přáním jistě je tady se prosadit…
Přesně tak. Určitě se o to chci porvat. Vím, že ještě na sobě musím pracovat, ale věřím si, že na to mám.

TOHLE JSTE O NĚM VĚDĚLI?
V březnu 2009 Jindřicha Staňka jako jednoho z podavačů míčů při fotbalovém utkání první ligy na Letné lehce zranil dělobuch z kotle sparťanských fanoušků. V říjnu čtyři roky nato si v přátelském utkání proti Drážďanům odbyl premiéru v áčku Sparty.