Překvapením je vysoké vítězství beznadějně posledního Starého Města, které doma nastřílelo rezervě Suchdola šest gólů. V matných výkonech pokračuje Horní Pěna, jež tentokrát prohrála v duelu ohrožených na půdě Staré Hlíny.

HALÁMKY – STRÁŽ 3:2 (0:2)

Domácí fotbalisté se v první půli nemohli střelecky prosadit a když v 41. minutě strážský Šetka zvyšoval na dvoubrankový rozdíl, nevypadalo to s nimi vůbec dobře. Halámky se ovšem po změně stran výrazně zlepšily, zpřesnily přihrávky a Michal Slavík dvěma zásahy vyrovnal. Když už se zdálo, že střetnutí skončí zaslouženou dělbou bodů, nařídil sudí v 88. minutě proti hostujícímu týmu penaltu, kterou Ladislav Slavík bezpečně proměnil.

Branky: 63. a 68. M. Slavík, 88. L. Slavík (pen.) – 30. M. Jann, 41. Šetka.
Rozhodčí: Náprava.
ŽK: 2:3.
ČK: 0:1 (90. Šašek).
Diváci: 50.

ST. HLÍNA – HORNÍ PĚNA 2:0 (0:0)

Před utkáním domácí klub ocenil pamětním dresem dlouholetou činnost svého člena Jana Kočky, jenž v uplynulých dnech oslavil 70. narozeniny. A dárek v podobě tří bodů mu věnovali i hráči Staré Hlíny. První poločas sice příliš vzruchu nepřinesl, po přestávce však domácí přidali a po zásluze si připsali důležité vítězství v cestě za záchranou.

Branky: 51. Macho, 70. Olejníček.
Rozhodčí: Maňhal.
ŽK: 1:1.
Diváci: 80.

ST. MĚSTO – SUCHDOL B 6:2 (2:1)

Vzkříšení Starého Města pokračuje, i když velké podzimní manko už zřejmě nezlikviduje. Úvod sice vyšel hostům, kteří šli již v 5. minutě do vedení, ale domácí ještě do poločasu otočili skóre a ve druhé pětačtyřicetiminutovce už na hřišti zcela jasně kralovali.

Branky: 36. a 84. Z. Růžička, 16. Klenovec, 53. Ferák, 76. Račák, 80. L. Růžička – 5. Pišan, 83. Kamiš.
Rozhodčí: Svítil.
ŽK: 3:2.
Diváci: 50.

JAROŠOV – STAŇKOV 3:1 (2:1)

Oba celky předváděly pohledný technický fotbal, který musel hojný počet příznivců uspokojit. Jarošov už v 15. minutě vedl 2:0, ale po obrátce jeho hráčům rychleji ubývaly síly, čehož Staňkov dokázal využít ke snížení. Poslední slovo však měl opět kanonýr Musil, který v 80. minutě po přihrávce Petrů zkompletoval hattrick a hlavní měrou se postaral o porážku lídra přeboru.

Branky: Musil 3 – Bednář.
Rozhodčí: Bicek.
ŽK: 2:2.
Diváci: 150.

STUDENÁ – HRANICE 0:1 (0:1)

Bez obávaného ostrostřelce Dvořáka byla Studená poloviční. Zápas jí vůbec nevyšel a pouze díky výtečnému gólmanovi Duchoňovi inkasovala pouze jeden gól. A jen bojovnost proti fotbalovějšímu vcelku Hranic neměla tentokrát naději na úspěch.

Branka: Jan Herzog. Rozhodčí: Janíček.
ŽK: 1:1.
Diváci: 80.

ČÍMĚŘ – Č. RUDOLEC 1:4 (1:1)

Co nejrychleji na utkání zapomenout – to znělo po závěrečném hvizdu z číměřského tábora. Domácí hráči se sice ujali vedení, ovšem pak už na zeleném trávníku dominoval jejich rudolecký soupeř, který navíc předvedl výtečnou produktivitu, když ze šesti šancí čtyři proměnil.

Branky: Kodada – Zamazal 2, Jahoda, Kryzan.
Rozhodčí: Švec.
ŽK: 3:3.
Diváci: 70.

ST. HOBZÍ – KLIKOV 4:3 (1:1)

Ve šlágru kola probíhala první půle v režii Klikova, ale domácím se v jejím závěru podařilo srovnat skóre. Po změně stran se hra vyrovnala, na vedoucí trefu Starého Hobzí sice ještě hosté stačili odpovědět, ale další dva góly v jejich síti už rozhodly o vítězství nováčka, který nebyl v pohledném a korektně vedeném duelu lepší, nýbrž šťastnější.

Branky: F. Štibich 2, Malášek 2 – Zavadil, Markes, Puhlovský.
Rozhodčí: Picka – Zamrazil, Vican.
Bez karet.
Diváci: 80.
PROGRAM 19. KOLA (1. –2. 5.)
Hranice – Halámky (so 15.30)
Staré Město – Staré Hobzí (so 17)
Staňkov – Stará Hlína (so 17)
Horní Pěna – Číměř (so 17)
Český Rudolec – Studená (so 17)
Stráž – Klikov (ne 16)
Suchdol B – Jarošov (ne 17)