„Sice nemáme mluvit o rozhodčích, jenže kdyby sudí odpískal penaltu, která byla stoprocentní a celý stadion ji viděl, mohlo to být 2:0 a bylo by po zápase," hněval se táborský trenér Roman Nádvorník, dle něhož navíc vyrovnávací gól hostí, byť krásně kopnutý, padl po sporném faulu.

Pro fotbalisty Táborska přitom zápas začal ideálně. Už ve 3. minutě po dobře zahraném Šimákově přímém kopu brankář Porcal neudržel míč, který se Javorkově střele odrazil od tyče prázdné brány, Šimlova dorážka už ale skončila v síti a domácí vedli 1:0.

Což trenéra hostujícího týmu Zdenko Frťalu notně rozladilo. „Nám se vstup do utkání bohužel nevyvedl, už ve třetí minutě inkasovat, to je velice nepříjemný začátek," kabonil se.

Mohlo být ještě hůř, protože krátce po Šimlově vedoucí trefě se na levé straně dobře uvolnil Šimák, stačil od brankové čáry poslat i dobrý centr před branku hostí a hostující Filip stáhl Strnada rukou na zem. Penalta se ale nepískala…

Domácí hráči se zlobili, na chuti jim to ale neubralo. Na konci úvodní desetiminutovky Šimák svým typickým způsobem přešel přes dva hráče hostí a tvrdě vypálil, bohužel míč šel zhruba metr od horního růžku Porcalovy svatyně.

Druhý gól Jihočeši nedali a hosté pozvolna začali přebírat otěže hry. „Jsem rád, že hráči na rychlý gól zareagovali tím nejlepším způsobem," ocenil trenér Frťala, že se jeho svěřenci po gólu brzy otřepali a kombinační hrou se stále víc začali prosazovat. „Podařilo se nám vyrovnat a v úvodu druhé půle jsme měli dvě příležitosti. Škoda, že jsme neproměnili, neboť v závěru si soupeř ze standardek vytvořil dvě tři nebezpečné situace, ale naštěstí jsme je přežili," oddechl si trenér Frťala.

Gól na 1:1 dal Kotiš perfektní ranou přes zeď, Toma v bráně neměl nárok. Přímý kop sudí nařídil po souboji Sladkého s hostujícím Volfem tři metry od šestnáctky Táborska. „Dle mého soudu náš hráč jen hlavičkoval míč," kroutil hlavou trenér Roman Nádvorník.

Jeho svěřence gól na 1:1 očividně rozhodil, takže v závěru první půle a v úvodních dvaceti minutách druhé půle byli hosté lepší. Gólu na 2:1 přesto bylo ještě v první půli blíž Táborsko – ve 43. minutě si totiž Javorek narazil míč se Šimákem a nádhernou ranou z 22 m nastřelil břevno!

Táborsku patřil i závěr zápasu. Půl hodiny před koncem trenér Nádvorník poslal do zápasu naráz Potočného a Presla a ti hru týmu výrazně oživili. „My chtěli zrychlit hru po stranách, navíc oba to jsou vysocí a silní hráči a my jsme to chtěli v závěru urvat i tou jejich silou v šestnáctce soupeře," vysvětloval domácí kouč.

Byla to dobrá taktika, neboť v poslední čtvrthodině domácí měli hru ve svých rukou.

V 72. min. po faulu na Strnada nevyšel Šimlovi nacvičený signál. „Škoda, že v té době už na hřišti nebyl Šimák," litoval Nádvorník, že vyhlášený exekutor přímých kopů předtím pro křeče střídal.

Javorkovu hlavičku vytáhl gólman Porcal konečky prstů přes břevno, dělovky Presla a Strnada jen o chloupek cíl minuly a nad bránu těsně před koncem hlavičkoval i Mráz.

„Škoda, že jsme tam v závěru něco nedotlačili," smutnil trenér Nádvorník. „Teď jedeme do Hradce a se třemi body by se nám tam jelo líp."

Zato hosté bod brali. „My po nešťastné prohře doma v prvním kole bodovat venku nutně potřebovali. Táborsko navíc má kvalitní manšaft a bod z jeho hřiště má velkou cenu," radoval se trenér Frťala.

FC Táborsko – Varnsdorf 1:1 (1:1)

Branky: 3. Šiml – 22. Kotiš. ŽK: Strnad, Šimák – Rudnytskyy, Volf, Breite. Diváci: 670. Rozhodčí: Houdek – Mokrusch, Pochylý.

Táborsko: Toma – Sladký, Mráz, Cíferský, Kotrba – Šiml – Kočí (56. Presl), Javorek, Šimák (69. Džafič), Tusjak (56. Potočný) – Strnad.

Varnsdorf: Porcal – Tvaroha, Zbrožek, Filip, Jakobovsky – Rudnytskyy, Kotiš, Cana (81. Daníček), Mikinič (62. Breite) – Volf (62. Synek), Schubert