Ačkoli domácí fotbalisté šli do zápasu s vizitkou týmu, který v sezoně neztratil doma ani bod, vlezlavá zima a zřejmě také přímý televizní přenos způsobily, že fanoušků do ochozů bohužel až tolik nedorazilo.

Hned v úvodu zápasu zahrávali dvě standardní situace v nebezpečné blízkosti Křížkovy branky hosté a naznačili, že rozhodně nepřijeli na Střelecký ostrov před své vápno zaparkovat autobus a jen bránit. Obrana Dynama centrované míče odvrátila a v 6. min. kopali domácí i první roh, ale Čermák hlavičkoval vedle.

Nicméně v prvním poločase Pražané hodně zlobili, hráli aktivně a kombinačně, takže domácí obrana se párkrát i v chladném počasí řádně zapotila. Dynamo zahrozilo až v 19. minutě, Kalod však z přetaženého Táborského centru poslal míč o dva metry nad bránu. To po půlhodině hry byl Táborský gólu blíž, míč po jeho ráně z přímého kopu jen těsně minul zadní tyč.

Odpověď žižkovské Viktorky byla málem gólová, to když pět minut před koncem prvního poločasu si na Volkův centr naskočil aktivně hrající Engelmann a jeho hlavička z malého vápna Křížkovu bránu přeletěla jen o pověstný vlásek.

V nástupu do druhé půle Kalod vyslal šikovnou uličkou do vápna Benáta, gólman Soukup ale byl u míče dřív.

V 58. minutě parádní akci předvedli hosté: Volek zleva nacentroval a Dočekal vystřihl výstavní nůžky – míč sice skončil těsně nad břevnem, nicméně i domácí diváci uznale zatleskali.

„Bude to dneska zřejmě o jednom gólu," pravil po hodině hry jeden z kolegů na novinářské tribuně. Nakonec ty góly padly dva…

Obrovskou šanci, dá se říct, že snad třísetprocentní, po zaváhání žižkovské defenzívy připravil v 69. minutě Benát pro Táborského, jenž se ocitl zcela sám před odkrytou brankou a zdálo se, že nic jiného než gól z toho být nemůže – jenže za gólmana Soukupa zaskočil obránce Egert a z brankové čáry míč vykopl…

Závěr Dynama ale byl drtivý: v 75. min. střelu Kaduly sice Soukup vyrazil, ale Pešek z dorážky dal na 1:0, v 84. min. pak Wermke po slalomu ve vápně na 2:0.

Dynamo ČB – Viktoria Žižkov 2:0 (0:0)

Branky: 75. Pešek, 84. Wermke. ŽK: Šourek, Táborský – Pimpara, Dočekal. Diváci: 527. Rozhodčí: Ginzel – Poživil, Kožár.

Dynamo: Křížek – Klesa, Šourek, Novák, Funda – Čermák, Čavoš (50. Pešek) – Wermke, Benát, Táborský (77. Kladrubský) – Kalod (66. Kadula).

Žižkov: Soukup – Hašek (83. Trýzna), Egert, Pimpara, Šandera – Krystan, Pavlata (33. Sixta) – Engelmann, Podrazký, Volek (78. Klán) – Dočekal.