Třeboň konečně prolomila dlouhou šňůru bez výhry na domácím stadionu, která se táhla od loňského října. Lázeňský celek si v areálu Hliník bez problémů poradil s Rudolfovem a vrátil se na třetí místo. Oslabené Dačice držely na hřišti favorizované písecké rezervy krok jen první poločas. Po změně stran čtyřikrát inkasovaly a v cestě za záchranou si tentokrát nepolepšily. Příležitost k tomu budou míst hráči Centropenu v sobotu před polednem, kdy u Dyje přivítají v okresním derby Hradec. Třeboň se v neděli vypraví do Hluboké.

KRAJSKÝ PŘEBOR MUŽŮ

J. HRADEC – SEDLICE 4:0 (3:0)
Marek Černoch, trenér FK J. Hradec (1. místo): „Po zbytečné porážce v Čimelicích jsme si chtěli napravit reputaci a jsem rád, že se nám to povedlo. Od prvních okamžiků jsme soupeři šlapali na paty, vytvořili si trvalou převahu a bylo jen otázkou času, kdy se prosadíme střelecky, neboť hosté zaostávali úplně ve všem. Naše mužstvo hýřilo pohybem i aktivitou, hrálo s chutí a bojovně. Vedoucí gól padl ve 23. minutě, kdy Horka vrátil míč pod sebe a Pösinger se trefil k tyči. O šest minut později po krásné kombinační akci po zemi Petráš našel Beránka a ten zvyšoval na 2:0. Účet prvního dějství uzavřel ve 44. minutě Císař, jenž se po rohovém kopu prosadil hlavou. Ani po změně stran se obraz hry nezměnil. V 69. minutě dostal Pösinger balon za obranu, přešel přes dva protihráče a překonal brankáře. Nadále jsme dominovali, ale další příležitosti jsme už zužitkovat nedokázali. I proto, že nás vychytal výborný sedlický gólman Vaňkát. V sobotu dopoledne nás čeká utkání v Dačicích, kde to rozhodně nebude nic jednoduchého. Centropen hraje o záchranu, navíc se v derby, jak známo, rozdíly smazávají, takže lze očekávat velmi těžký souboj. K Dyji pojedeme s pokorou, ale pokusíme se zabodovat, abychom si i nadále udrželi náskok před druhým Osekem."

FK J. HRADEC 1910
Hulík – Kapias, Císař, Novotný, M. Šenkýř – Petráš (68. Pěnka), Beránek, Koutný, Pösinger (80. Völfel) – Horka, Kučera (73. Strejček). Trenér: Marek Černoch.

TŘEBOŇ – RUDOLFOV 3:0 (1:0)
Marcel Tomášek, trenér Jiskry Třeboň (3.): „Konečně se nám podařilo zlomit nepříjemnou sérii domácích zápasů bez vítězství, která trvala už od loňského 10. října. Naší snahou bylo začít aktivně a co nejdříve skórovat, což se nám povedlo už ve 4. minutě zásluhou Winklera, který proměnil hned první šanci. Během úvodní půle jsme pak měli i štěstí, protože po standardce Rudolfova odvracel balon jeden z našich hráčů a trefil při tom vlastní tyč. Další možnosti už jsme do přestávky neproměnili, i když jsme třeba postupovali ve čtyřech sami na branku soupeře. Skóre se tak měnilo až po hodině hry, kdy Maxa proměnil pokutový kop za ruku ve vápně. Stejný hráč pak v 80. minutě uzavřel účet utkání, když mu po akci na jeden dotek přihrával ve finální fázi Matoušek. S výsledkem i předvedenou hrou můžeme být spokojeni, ale v neděli nás čeká náročný duel na Hluboké, která hraje o záchranu. Nám se však v této sezoně venku poměrně daří, takže bychom si rádi nějaké body odvezli."

JISKRA TŘEBOŇ
Jakub Skála – Kodras, Holý, Cahyna, Straka – Matoušek, Šafránek, Maxa, K. Benhák – Winkler (70. Rossmann), Djurov (80. Kido). Trenér: Marcel Tomášek.

PÍSEK B – DAČICE 5:2 (1:1)
Miroslav Ferdan st., asistent trenéra Centropenu Dačice (14.): „Inkasovali jsme sice hned na začátku, ale v 8. minutě se nám zásluhou Frühaufa povedlo srovnat a celý první poločas byl herně poměrně vyrovnaný. O osudu střetnutí rozhodla úvodní desetiminutovka druhého poločasu, během které nám Písek vstřelil dva góly, čímž bylo de facto rozhodnuto. Pak domácí vytáhli skóre až na 5:1 a nám se povedlo až pět minut před koncem korigovat prostřednictvím Jindry. Bohužel, bylo nás jen dvanáct, takže jsme nemohli na vývoj ani dostatečně reagovat, což se na výsledku rovněž podepsalo. V nacházejícím derby proti Hradci bychom měli být s výjimkou Miroslava Ferdana snad kompletní a pokusíme se zabodovat. V naší situaci nám ostatně ani nic jiného nezbývá. Víme však, že nás čeká velice těžký duel."

CENTROPEN DAČICE
Zejda – Habr, Celý, Nosek, Mašát – Jindra, Vacuška, Frühauf, Točík – Krtek (65. Štolba), Brandl. Trenér: Tomáš Krejča.

I. A TŘÍDA MUŽŮ SK. B

Úspěšný šestibodový víkend mají za sebou fotbalisté jindřichohradeckého béčka. Ti si nejprve v dohrávce 16. kola krajské I. A třídy sk. B poradili se společným týmem Nové Vsi a Brlohu (4:2), aby poté bez potíží zdolali i poslední Borovany. Nováček si tak v boji o záchranu výrazně polepšil.

„Proti mužstvu Nové Vsi a Brlohu jsme byli celé utkání lepší. V první půli jsme soupeře k ničemu nepustili a naopak po trefách Svobody a Filipa Votavy jsme si vytvořili dvoubrankový náskok. Další možnosti měli Pěnka s Benešem, ale ty neproměnili. V 55. minutě zvyšoval Filip Votava a pak jsme zahazovali jednu šanci za druhou. V 65. minutě sice hosté snížili, ale jejich snahu s výsledkem ještě něco udělat zmrazil svým třetím gólem Filip Votava. Soupeř už pak dokázal v závěru jen korigovat," vrátil se ještě k pátečnímu dohrávanému střetnutí jindřichohradecký trenér Radim Kvitský.

J. HRADEC B – BOROVANY 4:1 (1:0)
Radim Kvitský, trenér FK J. Hradec B (11. místo): „Chtěli jsme navázat na úspěšnou dohrávku a docela se nám to povedlo. Znovu jsme protivníka předčili a zaslouženě získali tři body. Už ve 3. minutě hlavičkoval Svoboda, bohužel jen do náruče borovanského brankáře, v další šanci pak v 19. minutě po Pěnkově zakončení vykopával hostující stoper míč z brankové čáry. Po půlhodině konečně uhodilo. Rejthar uvolnil Beneše, a ten sám před brankářem nezaváhal. Ve 36. minutě vypálil jeden z hostujících hráčů z pětadvaceti metrů, ale našemu gólmanovi tato střela větší problémy nezpůsobila. I druhé dějství se odehrávalo v naší režii a dvěma slepenými góly Svobody v 62. a 63. minutě jsme vytáhli náskok na 3:0. Poté jsme trochu polevili, čehož Borovany v 76. minutě využily ke snížení, ale poslední slovo měl opět Svoboda, jenž v 83. minutě zkompletoval hattrick. Po dvou výhrách jsme se sice odpoutali ze sestupového pásma, ale vyhráno v žádném případě ještě nemáme." 

FK J. HRADEC B
Rešl – Blažek, Rejthar, M. Völfel, M. Votava – Voldán (67. F. Votava), Strejček, P. Völfel, Pěnka – Svoboda (84. Chyška), Beneš.