Ten přišel na Soukeník na jaře roku 2013 s cílem dostat tým ze sestupového pásma. „Mužstvo je v těžké pozici. Musíme co nejdříve poskočit tabulkou vzhůru a zachránit druhou ligu pro Táborsko," prohlásil tehdy Roman Nádvorník ve svém rozhovoru pro Deník.

Vytčený cíl se mu splnit povedlo a navíc následující sezonu s týmem ze Soukeníku senzačně útočil na postup do první ligy!

Jenže po podzimní části, ve které Táborsko skončilo na postupové příčce, se trenér Nádvorník s vedením klubu dohodl, že si na zimu vezme volno, během něhož si potřebuje vyřešit jisté osobní problémy. A že se před začátkem jarní části sezony zase k týmu vrátí.

K tomu teď tudíž došlo, ale s téměř tříletým zpožděním. „K prvnímu týmu se trenér Nádvorník připojí již v lednu 2017, kdy společně s hráči zahájí zimní přípravu. Klub se touto změnou snaží v jarní části sezony vylepšit současné postavení týmu v tabulce Fortuna národní ligy, v níž je po šestnácti kolech a s 18 body na 12. místě. V tabulce pravdy má pak tým minus tři body," uvádí klub ve své včerejší oficiálním zprávě.

Roman Nádvorník dorazil na Soukeník už na středeční dohrávku pohárového osmifinále s Libercem, která se ale pro nezpůsobilý terén nehrála. „Hodně jsem se těšil, protože jen zápasy s tak těžkými soupeři mohou odhalit slabiny týmy, terén ale byl opravdu nehratelný a hrozila zranění, takže bylo rozumné, že se nehrálo," poznamenal staronový kouč Táborska, jemuž nabídka na návrat na jih Čech udělala velkou radost. „Oslovili mě majitel klubu pan Smrž a výkonný ředitel Tomáš Samec s tím, že by chtěli navázat na minulou oboustranně úspěšnou spolupráci. Toho, že mi vedení klubu dalo další šanci, si velice vážím," podtrhl Nádvorník.

Dle něj zmíněné osobní problémy už jsou minulostí. „Vyplývaly z mého podnikání," dal Nádvorník najevo, že s fotbalem tyto potíže neměly nic společného.

Roman Nádvorník sice ve svých třiačtyřiceti letech ještě stále patří mezi mladší trenéry, má už ale za sebou i prvoligová angažmá v Příbrami a na Žižkově. Působení v Táborsku přesto řadí mezi svá nejlepší. „Odcházel jsem z prvního místa, stejně jako předtím z Vlašimi do Příbrami. Přitom podobně jako ve Vlašimi i v Táborsku se fotbal dělá ve skromných podmínkách," vyzdvihl.

O aktuálním dění v klubu je Nádvorník samozřejmě informován, takže dobře ví, že v Táboře už začala rekonstrukce stadionu v Kvapilově ulici. „Pak už by měl stadion mít parametry i na ligu," potěšila ho možnost usilovat v budoucnu o postup do nejvyšší soutěže. „Jsem rád, že u toho mohu být i já," dodal.

„Tým jsem v několika zápasech viděl a vím, že po podzimu je dvanáctý. Také vím, že z doby, kdy jsem u mužstva byl, zůstalo pět či šest hráčů. Mám taky jasno, na jakých postech je třeba tým doplnit." Představu má i o realizačním týmu. „S jeho podobou ale nejdříve seznámím vedení klubu, to bude mít i poslední slovo," sdělil Nádvorník.

Jeho přáním je, aby už na jaře byl v týmu vidět progres. „Rád bych navázal na všechno dobré, co fungovalo za mého angažmá," uzavřel staronový kouč Táborska.