Zatímco fotbalisté Táborska přivítali bod ze Střeleckého ostrova s nadšením, na lavičce Dynama zavládlo po zápase velké zklamání, navíc i velké emoce.

Není ale divu, po většinu času domácí v zápase vedli a o výhru přišli až gólem minutu před koncem. Navíc se cítili některými výroky rozhodčích být poškozeni.

„Dle mého názoru nám nebyly uznány dva regulérní góly a měli jsme kopat jasnou penaltu. Nikdy jsem se na to nevymlouval, tentokrát mi ale těch kluků, když jsem přišel do kabiny, bylo hrozně líto," vrtěl smutně hlavou trenér David Horejš.

Lukáš Havel byl v derby autorem prvního gólu Dynama (na snímku v souboji s Musiolem). Derby skončilo nakonec 1:1.
V derby přišli domácí o výhru v samém závěru


Vstup do zápasu vyšel lépe Dynamu. „Byli jsme jednoznačně lepší a dali jsme i pěkný gól, který nám bohužel nebyl uznán," zmínil Petru Benátovi odmávaný ofsajd. „Dali jsme pak další gól, ten už uznaný být musel. I hosté tam sice jednu šanci měli, přesto jsme celou půli měli ve své moci. Dali jsme i další gól, který nám opět nebyl uznaný, byť celý stadion viděl, že míč je v bráně," měl i k další sporné situaci Horejš výhrady.

Fotbalisté Lokomotivy České Budějovice remizovali v městském derby se Slavií ČB 0:0. Oba týmy tak pokračují ve šňůře zápasů, v nichž na jaře bodovaly.
Trenér Slavie Karel Kladenský po budějovickém derby bodem nepohrdl


Trenér Táborska Roman Nádvorník měl na zmíněné situace zákonitě jiný pohled: „Z lavičky těžko posoudit, zda ve vzduchu letící míč je před brankovou čarou, nebo za ní. To z lavičky je těžké hodnotit. Co ale mohu hodnotit, je to, že tomu předcházela naše chyba. Jak při inkasovaném gólu, tak i při této standardce jsme propadli na první tyči. K rozhodčím se nechci vyjadřovat, ale myslím si, že sporné výroky byly na obě strany," usoudil trenér Táborska.

A co pohled novináře?
Ani z novinářských míst se přes celý stadion ke dvěma neuznaným gólům nelze rezolutně vyjádřit. Ofsajd při Benátově trefě sice video nevyloučilo, ale ani neprokázalo. Vypadalo to na hraniční situaci. A druhý sporný moment? Dle šotu na Jihočeské TV se zdálo, že míč po závaru na malém vápně Táborska už za brankovou čarou zřejmě byl…
Zato Hanzlíkův zákrok ve vápně na unikající Benáta penaltou skutečně zaváněl a kapitán Dynama byl o faulu skálopevně přesvědčen, ale rozhodčí to viděl jinak.

Bez ohledu na zmíněné sporné verdikty mělo Dynamo k první jarní domácí výhře hodně blízko, jenže i dle Horejšova soudu druhá půle ze strany jeho týmu už tak povedená jako ta první nebyla. „Ale hlídali jsme si těsný náskok a Táborsko do ničeho nepouštěli. Těžko klukům něco vytýkat, podali velice dobrý výkon, i nasazení tam bylo. Tím víc ta ztráta dvou bodů, kterou oni nezavinili, nás mrzí," litoval budějovický kouč.

Ten ani na lavičce neměl útočníka Kaloda. „Ríša netrénoval a my věděli, že hrát nebude, ale drželi jsme to pod pokličkou. Ale jak jsem minule k Ivo Táborskému byl kritický, tentokráte zahrál velice dobře," vyzdvihl Horejš. „Uznání si zaslouží i Peťa Benát a velké problémy Táborsku dělali na krajích i oba rychlí mladíci Wermke a Pešek.

Fotbalisté Táborska na rozdíl od svého soupeře bod brali. „Myslím, že v první půli měly trošičku víc ze hry Budějovice. My ale měli stoprocentní šanci, kterou ale Musiol nedal. Soupeř nás potrestal ze standardní situace. Paradoxně Havla měl hlídat právě Musiol, takže pro něj to byl trošku smolný zápas," poznamenal trenér Roman Nádvorník, dle něhož po půli se do hry více dostali jeho svěřenci, kteří si vypracovali i několik šancí. „Dělali jsme maximum pro to, abychom zápas srovnali, případně i otočili. Přešli jsme na rozestavení 4-4-2 a v závěru vytáhli na hrot i stopera a hráli v pěti lidech nahoře," uvedl trenér FCT.

Odpovídal i na dotaz, zda o Džafiče není zájem z I. ligy. „Že mu končí smlouva a míří do ligy, se už asi ví," usmál se Nádvorník (údajně o Džafiče usiluje Zlín).

Už ve čtvrtek má Dynamo doma dohrávku s Vlašimí (17.00). „Dohromady se kluci budou muset dát spíš psychicky. Ztratili jasně vyhraný zápas, nebude snadné se z toho sebrat," měl pro své svěřence trenér Horejš pochopení.

Dvě palubovky místo jedné, to je klíčová přednost projektu nové sportovní haly. Obě budou zcela samostatné
i s hledištěm. Větší hlediště víceúčelové haly má pojmout podle charakteru akce od 2250 až po 2690 diváků, což je prakticky dvojnásobek dnešní kapac
Hala pro sportovce: Budějovice zahájily další pokus