Hned ve středu je čeká na Střeleckém ostrově od 17 hodin v dalším šlágru televizní souboj se třetí Opavou!

S velkým zájmem očekávaný duel prvního s druhým se hrál kvůli trestu Baníku bez fanoušků před prázdnými tribunami, což domácí trenér Vlastimil Petržela sice označil za velkou výhodu hostů z jihu Čech, nakonec ale jeho svěřenci zápas zvládli a svou neporazitelnost prodloužili na devět utkání. „Mám z výhry velkou radost, protože jsme hráli proti velmi kvalitnímu a silnému soupeři," radoval se kouč Baníku. „Myslím ale, že byla zasloužená, protože jsme většinu utkání byli o něco lepší. Mrzí mě dvě inkasované branky. Byly zbytečné, po našich chybách."

Do zápasu přitom Jihočeši vstoupili hodně aktivně a už ve 3. min. se do koncovky dostal Kalod, s ranou po zemi ale neměl brankář Vašek problémy. Deset minut nato po Klesově centru sklepl Kalod míč Benátovi, jenž ze slibné pozice střílel jen těsně vedle Vaškovy branky.

Skóre ale v 16. minutě po Mondekově pasu tvrdou ranou k tyči otevřel hrotový útočník Baníku Urgela – 1:0.

Na jeho trefu se Jihočechům povedlo ještě odpovědět a před pauzou vyrovnal Benát parádní ránou z rohu šestnáctky. Ukončil tak po 364 minutách neprůstřelnost brankáře Petra Vaška. „Jestli to tak chtěl udělat, tak velká paráda a klobouk dolů. Já přitom stál, jak jsem měl stát. Byl jsem připraven, ale dal to parádně. Chytrost hráče, krásný gól," ocenil gólman Baníku.

„My jsme v tu chvíli šli do brejku a míč skončil v autu. Já si křikl na Míšu Klesu, aby to rychle vhodil. Dobře mi to skočilo a podařilo se mi to ideálně trefit. Zapadlo to přesně pod břevno, asi se to dalo jen těžko chytat," líčil pro klubový web svůj parádní gól Petr Benát.

Ještě před Benátovou trefou přišel místo Kaduly na hřiště Wermke. „Bylo to taktické střídání," zdůvodnil brzký zásah do sestavy trenér David Horejš. „Chtěli jsme soupeře zaskočit hrou dopředu a tím, že budeme hrát hodně vysoko, proto šel od začátku Kadula, jemuž se střelecky poslední utkání dařilo. Po jeho straně Baník ale zlobil, proto ta změna."

Vyrovnaný stav 1:1 vydržel po změně stran jen deset minut: v 56. min. Hlinkovu střelu sice Křížek vyrazil, ale u tyče nehlídaný Mondek balon pohodlně dorazil do odkryté brány – 2:1.

Jihočeši pak ve snaze vyrovnat vrhli všechny síly do ofenzívy, jenže slibné centry Fundy, Čermáka a Benáta k vážnějšímu ohrožení domácí brány nevedly. Naopak Baník do otevřené obrany Dynama útočil a v 76. minutě Sus na pravé straně vnikl do pokutového území hostí a tvrdou ranou pod břevno překonal bezmocného Křížka – 3:1.

Dynamo to ale nevzdalo a v poslední desetiminutovce soupeře zatlačilo. Táborský po centru Fundy pálil těsně vedle, totéž předvedl Pešek a v 85. min. si na dlouhý pas Benáta naběhl Táborský a prostřelil Vaška na 3:2. Vyrovnat už hosté nestihli.

„Odehráli jsme proti Baníku velice dobrý zápas a dali jsme i dva krásné góly," vyzdvihl trenér Horejš. „Tím víc nás však mrzí, že jsme se právě v takovém zápase dopustili dvou velkých individuálních chyb, za které jsme pykali dvěma góly," litoval budějovický kouč a upřesnil, že na mysli má první dva góly Baníku.

Fanoušci Baníku tak i díky tomu, že v této sezoně jinak pevná obrana Dynama tentokráte dvakrát selhala, mohli slavit výhru alespoň před stadionem, kam přišli povzbuzovat své oblíbence přes zeď. „Snažili se a je strašná škoda, že nemohli do ochozů. V tomto počasí tu mohlo být deset tisíc diváků. Ale klobouk dolů, že lidi přišli fandit za brány stadionu," ocenil přístup fanoušků brankář Vašek.

Baník Ostrava – dynamo ČB 3:2 (1:1)

Branky: 16. Urgela, 56. Mondek, 76. Sus – 40. Benát, 85. Táborský. ŽK: Hučko, Mondek – Čermák. Hráno bez diváků. Rozhodčí: Váňa – Matějček, Vít.

Baník: Vašek – Sus, Pokorný, Zápotočný, Hučko – Hlinka, Nerad (88. Mešaninov) – Mondek (90.+2 Lupták), Mičola (63. De Azevedo), Stáňa – Urgela. Dynamo: Křížek – Klesa, Novák, Šourek, Funda – Čavoš, Čermák (77. Pešek) – Kadula (35. Wermke), Benát, Táborský – Kalod.

Táborsko do olomouce

V dohrávce II. ligy hrají fotbalisté Táborska v úterý v Olomouci. začátek utkání v 17 hodin.

V I. lize dorostu Dynamo v úterý hraje od 12 hodin na Složišti s Jihlavou.