I. B TŘÍDA – SKUPINA A

CHLUM – ČESKÉ  VELENICE 2:3 (1:2)
Karel Flaška, předseda Jiskry Chlum (11. místo): „Prožíváme velké zklamání, dva zápasy doma a ani jeden bod. Úvodních třicet minut se hrálo pouze na jednu branku, ale naše snaha končila většinou na vápně, nebo bez většího důrazu při zakončení. Hosté se poprvé dostali za půlku a hned z toho byl gól. Po další naší hrubce pak Velenice přidaly i druhou trefu. Následně sice Vochozka dokázal snížit, ale pak zase Jan Flaška trefil jen tyč. Po změně stran se hrálo podle podobného scénáře. My drželi míč a tlačili se dopředu, ale Lokomotiva znovu potrestala naše zaváhání. V dalším průběhu se ještě trefil Jan Flaška z penalty, která byla nařízená za faul na Nováka, ale víc už jsme nedokázali. V obou domácích duelech jsme horší nebyli, ale mužstvu chybí klid a štěstí v koncovce. Nyní nás čeká derby v Suchdole, kde se body nezískávají lehce, ale my už nějaké nutně potřebujeme."

Karel Macho, předseda Lokomotivy České Velenice (7.): „Po domácí remíze s Kaplicí jsme chtěli ztracené body získat v Chlumu. Úvod utkání tomu ale nenapovídal. Domácí nás zatlačili na naší polovinu a my jen těžko hledali protizbraň. Chybovali jsme v rozehrávce a ztráceli jednoduché míče. Soupeř byl naštěstí v koncovce poměrně neškodný. Na situaci reagoval náš trenér neobvykle brzkým střídáním na pravé straně. To se vyplatilo. Samec si po krátkém pobytu na hřišti naběhl na krásnou přihrávku Bittengla a zkušeně otevřel skóre. Ve 41. minutě po krásné individuální akci Jandy navíc zvýšil Mikl na 0:2. Bohužel, domácí po našich čtyřech nezdařilých pokusech o odkop míče do poločasu krásnou střelou z dvaceti metrů do šibenice snížili. Po přestávce jsme byli lepším týmem a vytvořili si i více šancí. Po nádherném centru Macha přes půl hřiště zpracoval ve vápně balon Kopecký a domácímu gólmanovi Černochovi nedal šanci. Měli jsme ještě další možnosti k navýšení skóre, ale za neproměněné šance přišel trest. Deset minut před koncem odpískal sudí hodně přísnou penaltu a Chlum snížil na 2:3. Konec utkání jsme si již pohlídali a vzhledem k počtu vytvořených šancí si vezeme z Chlumu zasloužené tři body."

KAPLICE B – SUCHDOL 1:3 (1:3)
Jan Heřman, trenér Sokola Suchdol (5.): „Jeli jsme si pro tři body, a ty se nám nakonec povedlo získat, i když to nebylo jednoduché. Už ve 3. minutě se trefil Štěpánek, což nás povzbudilo, dobře jsme kombinovali a hráli pohledný fotbal. Bohužel, ve 24. minutě domácí z ojedinělé akce vyrovnali. Závěr poločasu se nám však náramně vyvedl. Ve 40. minutě opět Šimánek vymetl šibenici a těsně před přestávkou se po pěkní akci prosadil Gauč. Po změně stran jsme na hráče apelovali, aby se snažili držet míč co nejdéle na svých kopačkách, přesto domácí dokázali zvýšit tlak. Jejich snažení jsme však ustáli a naopak jsme mohli ještě nějaký gól přidat. Výhra je zasloužená a hoši si zaslouží uznání za přístup i výkon."

KLIKOV – ČESKÝ KRUMLOV B 1:1 (1:0)
Václav Bednář, člen výboru Blesku Klikov (9.): „Krumlovské béčko podle očekávání přijelo s mladíky kolem dvaceti let a podle toho také vypadal jejich styl, který nepostrádal rychlost a agresivitu. Hosté měli míč častěji ve svém držení, ale jejich snaha většinou končila na šestnáctce. Nám se už ve 12. minutě povedl rychlý protiútok a Lochman po samostatné akci vstřelil vedoucí gól. V závěru první půle ještě spálil tutovku Melichar a šancí stejného hráče jsme zahájili i druhou polovinu utkání. Krumlov byl sice dál aktivnější, ale už ne tolik, naše obrana v čele s oběma stopery však znovu pracovala velmi dobře. A výtečně si vedl i Šetka. Když už se zdálo, že tři cenné body zůstanou v Klikově, soupeř v 92. minutě z nevinně vyhlížející akce vyrovnal. Ztráta mrzí hlavně proto, že jsme inkasovali v nastavení."

I. B TŘÍDA – SKUPINA D

METEOR TÁBOR – LOMNICE 2:4 (1:3)
Petr Krejník, trenér Tatranu Lomnice (5.): „Už ve 4. minutě jsme po naší nedisciplinovanosti prohrávali, ale nešťastný vstup nás nepoznamenal a dobrým týmovým výkonem se nám povedlo během prvního poločasu výsledek zvrátit. Nejprve vyrovnal Šachl, druhou trefu přidal Čuta a pak se po faulu na Kida ze značky pokutového kopu nemýlil Nedvěd. Po obrátce měli domácí zhruba čtvrt hodiny snahu nás zatlačit, ale paradoxně jsme inkasovali až v době, kdy už zase byla hra vyrovnaná. Ale gól Meteoru stál za to, neboť domácí hráč překrásně trefil odražený míč z dobrých pětadvaceti metrů. Vzápětí jsme však soupeři vzali naději, když neméně povedeně z trestného kopu vymetl růžek Zákostelecký a upravil na konečných 4:2. Zbytek duelu už jsme kontrolovali."

KARDAŠOVA ŘEČICE – DOLNÍ  BUKOVSKO 4:3 (2:3)
Peter Jánošík, trenér Sokola Kardašova Řečice (6.): „Utkání odstartovala hned v první minutě chyba naše gólmana, kterému proklouzla slabá střela do sítě. Po dvaceti minutách sudí proti nám pískl penaltu, jíž však předcházel faul na naše hráče, který při pádu zahrál rukou. Ve 36. minutě jsme se poprvé prosadili my, když Ondra Jánošík našel Housku a ten z voleje snížil. Následovala však zbytečná ztráta míče Vojty Jánošíka, po níž Bukovsko vstřelilo třetí gól. Naštěstí těsně před odchodem do kabin svou chybu napravil a po rohu upravil na 2:3. Po změně stran jsme už byli lepší a bylo jen otázkou času, kdy se prosadíme i střelecky. Povedlo se nám to sice až v poslední desetiminutovce, ale naprosto po zásluze. Nejprve se po centru Vaňka hlavou trefil Ondra Jánošík a o dvě minuty později pak Houska. V té době už Bukovsko hrálo bez vyloučeného Duška. Tři body jsou zasloužené, i když jsme si cestu za nimi zbytečnými chybami zkomplikovali."

SLAVONICE – MLADÁ VOŽICE 4:1 (1:1)
Ladislav Burghard, trenér Sokola Slavonice (9.): „Po výbuchu v Bukovsku jsme si museli některé věci vyříkat a hráči k utkání přistoupili úplně jinak. První půle sice skončila nerozhodně, když na vedoucí gól Balíka dokázala Vožice odpovědět těsně před pauzou, ale to bylo z její strany prakticky vše. Už po první půli jsme měli vést o tři góly, neboť kluci hráli dobře a jediné, co se jim dalo vyčíst, byla koncovka, o čemž svědčí i nastřelená tyč a břevno. Vynahradili si to ale po obrátce. Hned v 52. minutě nás uklidnil druhým zásahem Bodlák. Pak už jsme se fotbalem bavili a zásluhou Lukše a Bártů jsme ještě rozšířili náskok. Tentokrát musím mužstvo pochválit, hrálo s nasazením, v pohybu, prostě tak, jak by to mělo vypadat. Nedělám to často, ale nyní bych chtěl vyzdvihnout i výborného sudího Taubera, jenž prokázal cit pro hru a zbytečně to nekouskoval."

NOVÁ VČELNICE – BOROTÍN 1:1 (1:0)
Jan Pudil, trenér TJ Nová Včelnice (6.): „Zápas se mi těžko hodnotí, neboť konečný výsledek musíme jednoznačně považovat za ztrátu. Náš tým měl už během prvního poločasu snad osm čistých gólových šancí, ale proměnit dokázal jednu jedinou, když Mareš chvíli před přestávkou pěkně přeloboval hostujícího gólmana. Vzhledem k dění na hrací ploše to však byl minimální náskok. O přestávce Borotín přeskupil řady a přece jen znatelně vyrovnal hru, přesto jsme si dokázali vypracovat další možnosti. Hned ve čtyřech případech jsme se dostali do rychlého přečíslení, ovšem finální fázi jsme neřešili dobře a v 92. minutě jsme za to pykali, když soupeř se štěstím vyrovnal. Herně mužstvu nelze nic vyčíst, hlavně v první půli to bylo výborné, bohužel, doplatili jsme na koncovku."

TŘEBĚTICE – VĚTROVY 1:3 (1:0)
Roman Havlík, trenér Sokola Třebětice (10.): „Zahájili jsme poněkud nekoncentrovaně a hosté dvakrát zahrozili, postupně jsme se však srovnali a přišly i naše šance. Po jedné z nich Vojta Habr ve 25. minutě vstřelil vedoucí gól. Jinak však byl první poločas vyrovnaný. Po změně stran jsme už ale tahali za kratší konec. Větrovští fotbalisté nás předčili zejména v nasazení a my těžkopádně reagovali na jejich kombinace. Výsledkem toho byly tři góly v naší síti a spravedlivé vítězství soupeře. Na takový zápas je třeba co nejrychleji zapomenout. Jedeme dál, máme kvalitní kádr a já věřím, že v nadcházejících zápasech budeme prožívat jen pozitivní emoce."

JAK NASTOUPILI:

JISKRA CHLUM
Černoch – Beníček, Míka, Novák, Váňa – Vochozka, Jelínek, J. Flaška, Řepa (46. Němeček) – R. Flaška (70. Smetana), Hájek.
LOKOMOTIVA ČESKÉ VELENICE
Candra – J. Malaník (24. Srpek), Dvořák, Kotrba (60. Sokol) , Macho – Břenek (29. Samec), Kopecký, K. Janda, Bittengl – Mikl, Dibďák.
SOKOL SUCHDOL
M. Rácik – T. Záruba, Prášil, Březina, F. Rácik – Gorný, V. Soudek, J. Heřman (85. A. Arenberger) – J. Záruba, Gauč, L. Štěpánek (70. Kamiš).
BLESK KLIKOV
Dlouhý – Drábek, Markes, Zegermacher, Mužík – Holický, Plucar (65. M. Mašek), Šetka, Melichar (80. Nehoda) – Čutka (60. Puhlovský), Lochman.
TATRAN LOMNICE
Ködel – L. Nohava (80. Vališ), Prášek, Zákostelecký, Hynek (60. Heger) – Kido, Šachl, Řehoř, Nedvěd – Kaštánek, Čuta.
SOKOL KARDAŠOVA ŘEČICE
Trepka – Kalina, Madar, Pozníček, Vaněk (84. Z. Nový) – P. Vosecký, Nedoma, V. Jánošík (88. J. Vosecký), Sedláček, O. Jánošík (86. Bílek) – Houska.
SOKOL SLAVONICE
Pospíchal – Jahoda, Trávníček, Kubeš, Raška – Bártů, Bedlivý (82. Lovětínský), Chalupa (54. Drobilič), Bodlák – Lukš, Balík.
TJ NOVÁ VČELNICE
Holický – O. Blažek, Beran, Holec, Berounský – Mareš, Hulík (75. Urban), M. Blažek (70. Hanzl), Petráš – Bednář, Jaroš.
SOKOL TŘEBĚTICE
Koupil – V. Novák, Bastl, Zamazal, T. Chvátal – Vychytil, B. Novák, V. Habr, Šťastný (88. Březina) – Pokorný (66. M. Novák), Mir. Krejčí (77. Havlík).