Doma ale poslední dva zápasy prohráli, takže proti Bohemians Praha půjdou v pátek večer s cílem získat tři body i doma

Kouč Pavel Hoftych míní, že výsledek z Vltavínu by svou výší měl jeho hráčům po psychické stránce pomoci. „Ukáže to až zápas samotný, pevně ale věřím, že tomu tak bude a že podobně jako proti Vltavínu se opět prosadí i noví hráči, které jsme do týmu přivedli," zmínil slibné výkony Vyskočila, Poliačka i Jarolíma.

Den před zápasem navíc Hoftych přivítal další posilu, na hostování z Dukly Praha přichází obránce Pavel Hašek. „V Dukle dva tři roky patřil k nejlepším hráčům a také z Bohemky na něj byly pozitivní reference, takže věřím, že by nám mohl pomoci i při vytváření pozitivního klimatu v kabině," doufá kouč Dynama, jenž s Haškem může počítat už i pro pátečnní utkání. „Registraci mám v ruce," hlásil ve čtvrtek cestou z Prahy technický manažer Dynama Milan Čadek.

V Bohemians jsou z Dynama na hostování Halama a Ibragimov, hrát ale zřejmě nebude ani jeden z nich. Halama kvůli sázkařské kauze, která ve středu vypukla, Ibragimov na základě obvyklé klauzule v dohodách o hostování.

Příliš změn oproti úspěšné sestavě z utkání proti Vltavínu asi nebude. „Mimo hru nadále je zraněný Chmelo, jinak bychom měli být v plné síle," sdělil Hoftych, jenž pátečního soupeře nepodceňuje. „Bodoval zatím jen doma, venku se mu nedaří. Já ale Střížkov rozebírat nechci, my jsme doma poztráceli plno bodů, a i kdyby sem teď měla přijet Sparta, museli bychom se i s ní poprat o vítězství," uzavřel rázně.

Páteční zápas Dynamo – Bohemians začíná na Střeleckém ostrově v 18 hodin.

Do zápasu půjdeme na maximum, slibuje Machovec

27letý Jaroslav Machovec věří, že po hladké výhře na Vltavínu fotbalisté Dynama uspějí také v pátek doma s Bohemians.

V zápase proti Vltavínu jste sice hrál beka, přesto jste k výhře přispěl pěkným gólem. Jak jste tu branku viděl vy sám?

Martin Vyskočil mi hned po půli balon postrčil před šestnáctku, já si ho posunul a vypálil k tyči. A padlo to tam přesně, naštěstí.

Blízko gólu jste byl už v začátku utkání, kdy jste dokonce svou slabší pravačkou pořádně vyzkoušel Čabu v domácí bráně…

Já si míč před vápnem navedl ze strany podél vápna doprostřed, a protože se mi otevřel prostor na střelu, tak jsem to zkusil. Rána to byla dobrá, bohužel ale nešla k tyči a gólman stačil míč vyboxovat.

Ještě v jedné vydařené akci jste za stavu 0:0 měl prsty, tentokráte v roli nahrávače.

Dostal jsem dobrý míč do uličky za beky, já ze strany centroval a míč po zemi prolétl přes malé vápno. Škoda, že to neskončilo gólem.

Očividně jste se na beku cítil líp než ve středu obrany.

Určitě. Na stoperu to není jen tak, útočníci soupeře vás tam hned napadají. Na beku si mohu víc dovolit zaútočit.

Než jste dali první gól, hráli jste dost opatrně, poté jste si ale vše vynahradili.

My si říkali, že ty špatné výsledky už musíme zlomit a jsme rádi, že se nám to povedlo. A všichni věříme, že se nám i doma teď podaří konečně zase vyhrát.

Jenže ani hráči Bohemians nebudou chtít prodat kůži lacino…

My víme, že oni teď doma vyhráli s Karvinou, to nás ale nezajímá. My do zápasu půjdeme na maximum a doufám, že se nám podaří výsledek i výkon z Vltavínu potvrdit. Jsem přesvědčen, že nám ta vysoká výhra pomohla a že nás pozitivně nabudila. My tu hru musíme teď předvést i doma.

Divákům hodně dlužíme, uznává Novák

Obránce Pavel Novák se před pátečním druholigovým zápasem Dynama s Bohemians ještě vrátil také k víkendovému vítězství v Praze s Vltavínem.

Před cestou do Prahy z kabiny znělo, že byste brali jakékoli vítězství. Vezli jste si výhru 5:0, takže spokojenost?

Nepochybně, v naší situaci, kdy jsme tři zápasy v řadě prohráli, bylo hlavní vyhrát. Jakým výsledkem, to už tak důležité nebylo.

Vyhráli jste drtivě, než jste ale dali těsně před přestávkou ty dva slepené góly, dost vás domácí trápili. Anebo jste spíš čekali, s čím soupeř přijde?

Těch třicet minut to byla taková ta naše klasika. Prostě nehráli jsme nic moc a nevytvořili si žádnou šanci, zatímco oni pár jakýchsi náznaků tam měli, nic však nedotáhli do konce. My se po těch prvních dvou gólech naštěstí uklidnili a zápas jsme už měli pod kontrolou.

Hodně aktivní z domácích hráčů byl v útoku Předota, jenž svého času působil i v Dynamu.

Hrával jsem s ním v Sezimáku, že bych ho ale nějak při zápase šetřil, o tom nemůže být řeč.

Doma jste dvakrát v řadě prohráli, do třetice všeho zlého ale snad platit nebude?

Bohemka teď sice porazila Karvinou, my ale hrajeme doma a je jedno, jaké výsledky oni měli. My za každou cenu budeme chtít vyhrát.

To jste jistě chtěli i předtím, přesto jste dvakrát padli.

My víme, že fanouškům jsme hodně dlužni, proto se budeme snažit pro nápravu udělat co nejvíc.