„Samozřejmě ze tří bodů máme velkou radost, a to hlavně kvůli těm klukům, na nichž bylo vidět, jak moc je ta výhra těší, jak obrovskou radost z ní mají,“ netajil se po zápase spokojeností trenér David Horejš. „My ale tomu vítězství šli naproti a jsem přesvědčen, že jsme si vyhrát zasloužili už v minulých utkáních doma. Ať s Varnsdorfem, kdy jsme o tři body přišli vinou té penalty, tak s Příbramí, kdy jsme hlavně ve druhé půli byli jasně lepší a prohráli jsme nešťastně gólem v nastavení,“ dodal českobudějovický kouč.

Dle něj do Frýdku-Místku jeho svěřenci jeli s přáním na výborný výkon ze zápasu s Příbramí navázat. „Myslím, že se jim to povedlo, v zápase odvedli maximum a od první minuty za vítěstvím šli. Byli jsme po většinu času jednoznačně lepším týmem, dali jsme dva góly, měli řadu dalších šancí a je škoda, že jsme nějaké góly ještě nepřidali. Hru jsme ale měli pod kontrolou a vyháli jsme zcela zaslouženě. Jsem velice rád, že se nám to konečně povedlo,“ oddechl si trenér Dynama.

Ve Frýdku-Místku přitom trenéři Dynama měli potíže s marodkou, na kterou přibyl v týdnu s virózou i gólman Staněk. „Do brány šel zkušený Zdeněk Křížek a zvládl to výborně, působil velice jistě a ta jistota se přenesla na celé mužstvo. Prodal své bohaté zkušenosti a jak při centrovaných míčích, tak v jedné ošemetné situaci nás podržel,“ vyzdvihl výkon pětatřicetiletého brankáře Horejš.

Chválil i další hráče, kteří v poslední době v základu nebyli. „Naskočil tam třeba Puchel, jenž na jeden gól nahrál a u zrodu druhého byl. Také mladý Havel potvrdil, že patří do základní sestavy. Jak s Příbramí, tak ve Frýdku hrál velice dobře,“ uvedl kouč Dynama.

Z hráčů ze základu se výrazně prosadil Petr Javorek, jenž na první gól nahrál a ten vítězný sám vstřelil. „Je to jeden z hráčů, kterým když to nejde, je to znát na hře celého týmu. Poslední dva zápasy už hraje v pohodě, v jaké byl na podzim. Krásným vítězným golem svůj kvalitní výkon završil,“ podtrhl David Horejš. „Teď je důležité, abychom zvládli v neděli i utkání doma se Sokolovem a rozjeli nějakou šňůru úspěšných výsledků,“ uzavřel trenér Dynama.

TÁBORSKO ŠLAPE
Fotbalisté FC MAS Táborsko hráli v Ústí už v pátek večer a přivezli bod za remízu 3:3, když Zavadil vyrovnal v nastavení a v době, kdy hosté dohrávali bez vyloučeného N'Gimbiho. „Věděli jsme, že nás čeká velice těžký zápas a že bude záležet především na naší bojovnosti a nasazení. V tomto směru musím tým pochválit a je škoda, že po výborném vstupu do zápasu Vandas ve 20. minutě nedal na 2:0, mohlo být rozhodnuto a ušetřili bychom si nervy,“ hodnotil pro klubový web zápas trenér Roman Nádvorník a vyzdvihl tým za druhou půli. „Tu jsme hráli výborně a manšaft opravdu šlapal. Bod je pro nás skutečně důležitý a věřím, že se nám v sobotu se Znojmem doma povede minimálně stejně tak dobře,“ dodal.